Επιλογή Σελίδας

Της Μαρίλης Πινιαταρό

Η σχέση του Fernando Alonso με την Honda είναι γνωστή για τις αναταράξεις της. Ο Ισπανός πρωταθλητής της Formula 1 είχε αποκαλέσει τον κινητήρα της Honda «κινητήρα GP2,» όταν η ιαπωνική δημιουργία κατέληγε να βγάζει καπνούς ή να παίρνει φωτιά, πιο συχνά απ’ ό,τι θα ήθελε ο ίδιος.

Αυτό συνέβη όταν η Honda παρείχε τους κινητήρες της στην McLaren, της οποίας οδηγός ήταν ο Alonso. Οι καρποί που δεν απέφερε η συγκεκριμένη συνεργασία άφησαν τις σχέσεις του Ισπανού με τη Honda σε αρκετά ψυχρές θερμοκρασίες. Τώρα όμως, υπάρχει περίπτωση να δούμε νέο… crossover episode μεταξύ των δύο.

Η Aston Martin ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα συνεργασία της με τη Honda, με τη δεύτερη να προμηθεύει με κινητήρες τους Βρετανούς από το 2026. Παρόλο που το συμβόλαιο του Alonso με την Aston Martin λήγει στα τέλη του 2025, δε θα ήταν απίθανο να ξαναγυρίσει στα γνώριμα μονοπάτια της ιαπωνικής εταιρείας.

«Σε ό,τι αφορά τον Alonso, πράγματι υπήρχαν φορές στο παρελθόν που περάσαμε δύσκολα,» δήλωσε ο Koji Watanabe, πρόεδρος της Honda Racing Corporation. «Έκτοτε, όμως, συνεργαστήκαμε με τη Red Bull και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Αναγνωρίζουμε, δε, το γεγονός ότι ο Alonso είναι ένας εξαιρετικός οδηγός και στη Honda τον σεβόμαστε. Η ομάδα κάνει τις επιλογές για τους οδηγούς, κι αν τον επιλέξει, εμείς θα τον καλωσορίσουμε».

Οι δηλώσεις του Watanabe προκαλούν σοκ. Η Honda είχε προσβληθεί αρκετά από τα λόγια του Ισπανού, και μάλιστα είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του ξανά, όταν εκείνος έκανε τη δεύτερη προσπάθειά του για μια νίκη στο Indy 500. Το να ακούμε τον Watanabe να μιλά με τόση ωριμότητα επί του θέματος, δείχνει ότι η Honda έχει ξεπεράσει την «έχθρα» της με τον Alonso.

«Όσα είπε τότε ο Fernando ήταν εν βρασμώ, μέσα στη μάχη, και έχουν περάσει κάποια χρόνια, αλλά θεωρώ πως ο Fernando… έχει εξελιχθεί όχι μόνο ως οδηγός, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με την θέση του μέσα στην ομάδα» τόνισε ο CEO της Aston Martin Racing, Martin Whitmarsh, που βρέθηκε και στη McLaren την ταραχώδη περίοδο με τη Honda.

«Είμαι σίγουρος πως αν οδηγεί με την ίδια ενέργεια και αφοσίωση και την ταχύτητα το 2026, θα τον θέλαμε πολύ στην ομάδα. Ωστόσο, το 2026 απέχει αρκετά ακόμα. Δεν έχουμε αποφασίσει για το οδηγικό μας δίδυμο, και είμαι σίγουρος πως θα συζητήσουμε και με τον Fernando επ’ αυτού, αλλά ακόμα έχουμε χρόνο».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This