Επιλογή Σελίδας

Ο Ιωνικός πλήρωσε την άσχημη εκκίνησή του και ήταν η μια από τις δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν, αφού πλησίασε το αρνητικό ρεκόρ της ιστορίας του.

Στις 10 πρώτες αγωνιστικές δεν σημείωσε νίκη και δημιούργησε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση του μετά το 2001-02, όταν είχε 11 διαδοχικές ήττες στο ξεκίνημα και επικράτησε τη 12η αγωνιστική του Ακράτητου με 2-1.

Για το 2022-23 πήρε το πρώτο του τρίποντο στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, κάτι που είχε κάνει και στην ακριβώς προηγούμενη επίσκεψη του, για τα Playouts του 2021-22.

Παρόμοια ήταν και η συμπεριφορά του στις εντός έδρας αναμετρήσεις, αφού αγνοούσε τη νίκη για δέκα ματς ως γηπεδούχος και επικράτησε του Άρη με 1-0 στις 4 Φεβρουαρίου 2023.

Στα 31 από τα παιχνίδια του σημειώθηκαν τέρματα και είχε μόλις δύο λευκές ισοπαλίες, την 2η αγωνιστική στην έδρα του με τον Λεβαδειακό και την 22η με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πόλη της Ηπείρου.

Σε καμία από τις νίκες του δε δέχθηκε γκολ, δηλαδή στις τέσσερις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στις δύο των Stoiximan Playoffs.

  • ΘΕΣΗ: 13η
  • ΝΙΚΕΣ: 6
  • ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 9
  • ΗΤΤΕΣ: 18
  • ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 24
  • ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 51
  • ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ:
    • ΟΦΗ – ΙΩΝΙΚΟΣ 0-2
    • ΛΑΜΙΑ – ΙΩΝΙΚΟΣ 0-2

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Δημήτρης Σπανός ήταν ο προπονητής που οδήγησε τον Ιωνικό στην επάνοδο του στην Super League μετά το 2006-07 που ήταν η τελευταία του παρουσία.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία με την ομάδα της Νίκαιας την περσινή περίοδο και μετά την σημαντική παρουσία του 2021-22, το ξεκίνημα δεν ήταν ιδανικό και η αναμέτρηση Ιωνικός – ΑΕΚ 1-2 (52η του στην κατηγορία) ήταν η τελευταία, αφού έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Ιωνικού.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν ο αντικαταστάτης του και οδήγησε την ομάδα σε επτά αναμετρήσεις για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τις επτά των Stoiximan Playouts.

Στην αναμέτρηση Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (29/04/23) ο Έλληνας τεχνικός συμπλήρωσε 200 αναμετρήσεις ως προπονητής στην Super League.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Ιωνικός χρησιμοποίησε 30 ποδοσφαιριστές με τον τερματοφύλακα της ομάδας, Λευτέρη Χουτεσιώτη να είναι ο μοναδικός που δεν έχασε λεπτό από όλες τις αναμετρήσεις.

Αγωνίστηκε ως βασικός και στις 33 χωρίς να αντικατασταθεί.

Τον ακολούθησε ο Βασίλης Μάντζης με 32 παρουσίες, τις 29 ως βασικός και τις 3 ερχόμενος από τον πάγκο. Αναλυτικά η ταυτότητα των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν ΕΔΩ

ΓΚΟΛ

Ο Βασίλης Μάντζης για δεύτερη διαδοχική σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Super League και σημείωσε 6 τέρματα, τρία λιγότερα από όσα είχε ως συγκομιδή την προηγούμενη σεζόν.

Συνολικά επαφή με τα δίχτυα είχαν 11 ποδοσφαιριστές του Ιωνικού, με έξι από αυτούς να είναι στα δύο γκολ. Η ταυτότητα των ποδοσφαιριστών που σκόραραν για τον Ιωνικό αυτή τη σεζόν ΕΔΩ (https://www.slgr.gr/el/team/842/teamComp/21/)

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο Ιωνικός έφτασε τα 600 γκολ στην Α’ Εθνική/Super League και ο Βασίλης Μάντζης ήταν εκείνος που έβαλε το όνομα του δίπλα από αυτό το ορόσημο για την ομάδα της Νίκαιας στην ισόπαλη (1-1) αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής με τη Λαμία.

Ο Νίκος Φρούσος με 48 γκολ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει προσφέρει τα περισσότερα γκολ για τον Ιωνικό στην κατηγορία, ενώ ακολουθεί ο Γκρεγκ Μπρούστερ με 45.

Το πρώτο γκολ στην ιστορία του Ιωνικού στην μεγάλη κατηγορία το είχε σημειώσει ο Στέλιος Βογιατζής την 1η Οκτωβρίου 1989 στην ήττα με 5-1 από τον Πανιώνιο στο γήπεδο του Αιγάλεω, όπου ήταν τυπικά γηπεδούχος ο Ιωνικός.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This