Επιλογή Σελίδας

Ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία έπειτα από ένα μοναδικό ρεκόρ, μιας και κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο σε όλη τη διαδικασία των Stoiximan Playouts, κάτι που δεν έχει συμβεί πάλι από ομάδα που δεν κατάφερε να παραμείνει στην Super League.

Είναι η πρώτη φορά που καταλαμβάνει την τελευταία θέση της βαθμολογίας, αφού αυτό δεν είχε συμβεί σε καμία από τις 18 προηγούμενες σεζόν του στην Α’ Εθνική/Super League.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν επικράτησε σε καμία εκτός έδρας αναμέτρηση του και αυτό έγινε για πρώτη φορά έπειτα από την σεζόν 2013-14 που είχε απολογισμό 0-1-16 μακριά από τη Βοιωτία.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του που δεν καταφέρνει να παραμείνει στην κατηγορία για δεύτερη διαδοχική σεζόν και αυτό είχε γίνει και το 2005-06, όπου υποβιβάστηκε ως νεοφώτιστος και την αμέσως επόμενη σεζόν επέστρεψε για να παραμείνει τρία χρόνια στην Super League (2007-2010).

ΘΕΣΗ: 14η
ΝΙΚΕΣ: 4
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 14
ΗΤΤΕΣ: 15
ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 25
ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 48
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ 2-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Η χρονιά ξεκίνησε με τον Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο της ομάδας, αλλά η μικρή συγκομιδή έφερε την αποχώρηση του μετά την 5η αγωνιστική (0-2-3).

Ο Γιάσμικο Βέλιτς τον αντικατέστησε για το μεσαίο διάστημα του πρωταθλήματος και ο απολογισμός του (2-5-10) οδήγησε τη διοίκηση να προχωρήσει σε συνεργασία με τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος ήταν στον πάγκο για τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και τα Stoiximan Playouts.

Συνολικά σε 11 αναμετρήσεις είχε 2 νίκες – 7 ισοπαλίες – 2 ήττες, ενώ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο έφτασε τους 400 αγώνες, σε πρωταθλήματα επαγγελματικών κατηγοριών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Χρησιμοποιήθηκαν 34 ποδοσφαιριστές από τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα και ο Γιώργος Νίκας ήταν εκείνος που βρέθηκε στο γήπεδο στα 30 από τα 33 ματς που έδωσε η ομάδα μέσα στην σεζόν.

Κοντά του ήταν ο Αλφρέδο Μεχία, ο οποίος αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια. Αναλυτικά η λίστα των συμμετοχών των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού τη φετινή σεζόν ΕΔΩ (https://www.slgr.gr/el/team/844/teamComp/21/)

ΓΚΟΛ
Ο Γιώργος Νίκας πήρε την πρωτιά και στον τομέα των γκολ για τον Λεβαδειακό αυτή τη σεζόν. Σημείωσε 6 τέρματα και οδήγησε την κούρσα των 14 ποδοσφαιριστών που βρήκαν δίχτυα για την ομάδα της Βοιωτίας. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Τιερί Μουτίνιο με 3 γκολ. Αναλυτικά η λίστα των σκόρερ του Λεβαδειακού τη φετινή σεζόν ΕΔΩ (https://www.slgr.gr/el/team/844/teamComp/21/)

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
Ο Λεβαδειακός δεν έκανε ήττα στα επτά παιχνίδια για τα Stoiximan Playoffs και έγινε η μόνη ομάδα που το πετυχαίνει αυτό και παρόλα αυτά υποβιβάζεται.

Μέχρι τώρα το είχαν καταφέρει ομάδες που πήραν την πρωτιά στη διαδικασία, όπως ο Αστέρας Τρίπολης το 2019-20 και ο Ιωνικός το 2021-22. Το 2020-21 το έκανε και ο ΟΦΗ, ο οποίος ολοκλήρωσε στην 6η θέση με 3 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Ο Λεβαδειακός με τις έξι ισοπαλίες σε επτά αναμετρήσεις στα Stoiximan Playouts έκανε ακόμη ένα ρεκόρ και το πήρε από τη Λαμία που το 2019-20 είχε 1 νίκη – 5 ισοπαλίες – 1 ήττα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This