Επιλογή Σελίδας

Κυπελλούχος ΕΠΣ Πιερίας για την σεζόν 2022-2023 αναδείχθηκε ο Πιερικός που κέρδισε με 2-0 τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στον 41ο τελικό του θεσμού που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης το βράδυ του Σαββάτου, μπροστά σε πάνω από 2000 θεατές.

Ο Καλαϊτζής με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή στο 51′ διαμόρφωσε το 0-1 για τον τυπικά φιλοξενούμενο Πιερικό ενώ το τελικό 0-2 “έγραψε” στο 90’+2′ ο Κατσαβάκης.

Το “φιλμ” του αγώνα
5′ Σέντρα σουτ του Τουλίκα από αριστερά, έδιωε σε κόρνερ ο Τσιλεγκερίδης που δεν αιφνιδιάστηκε.
18′ Συρτή παράλληλη σέντρα του Κυπαρίσση από αριστερά, μπλόκαρε ο Τσιλεγκερίδης προ του Κατσαβάκη.
29′ Ξαφνικό σουτ του Κριεμάντι έξω από την περιοχή του Πιερικού, η μπάλα έσκασε στο έδαφος αλλά ο Μπαλάφας ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ.
30′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κριεμάντι από δεξιά, ο Κωτσιαρίδης βρέθηκε αφύλακτος στη γραμμή της μικρής περιοχής, στο ύψος του δεύτερου δοκαριού αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ άστοχο.
33′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό να ανοίξει το σκορ όταν ο Λαμπίρης μετά από σέντρα του Κριεμάντι έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά από κοντά σούταρε πάνω στον Μπαλάφα.

51′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Κυπαρίσσης τροφοδότησε τον Καλαϊτζή και αυτός με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τσιλεγκερίδη, κάνοντας το Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – Πιερικός 0-1.
62′ Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου ζήτησε πέναλτι όταν ο Κριεμάντι βρέθηκε στο έδαφος εντός της μεγάλης περιοχής του Πιερικού όμως ο διαιτητής Παραδεισόπουλος υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
65′ Σουτ του Μαυρίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.

69′ Από λάθος απομάκρυνση του Τσιλεγγερίδη, ο Καλαϊτζής έκλεψε τη μπάλα, προχώρησε και βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Εθνικού αλλά αντί να σουτάρει επέλεξε να “σιγουρέψει” δίνοντας αριστερά στον Κυπαρίσση όμως ο Καρτσαμπάς έκοψε σωτήρια.
75′ Σουτ του Δαλαμήτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
90’+2′ ΓΚΟΛ! 0-2: Από απομάκρυνση της μπάλας, ο Κατσαβάκης έγινε κάτοχός της, προχώρησε και βγήκε απέναντι από τον Τσιλεγκερίδη τον οποίον και πλάσαρε κάνοντας το 0-2.
90’+6′ Σουτ του Κριεμάντι έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
90’+13′ Ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπατζώνη μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μπαλάφα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παραδεισόπουλος με βοηθούς τον Κουτσικανίδη και τη Δ. Τσικλητάρη. 4ος διαιτητής ήταν ο Γ. Ασλανίδης.

Κόκκινες κάρτες: Συμεωνίδης (προπονητής τερματοφυλάκων Εθνικού Νέου Κεραμιδίου (24′) – 90’+3′ Κυπαρίσσης
Κίτρινες κάρτες: Κωτσιαρίδης (5′), Μόρας (προπονητής Εθνικού Νέου Κεραμιδίου) (64′), Κόλα (79′)- Κυπαρίσσης (20′), Παπαδόπουλος Χ. (36′), Τουλίκας (89′), Κατσιαμήτας (90’+7′), Χατζηκωνσταντίνου (90’+11′)

Οι συνθέσεις των ομάδων
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου: Τσιλεγγερίδης, Κόλα (80′ Μαργαρίτης), Λαμπίρης (80′ Χατζηπουργάνης), Φυτόπουλος (74′ Γκιώνης), Καρτσαμπάς, Δαλαμήτρας, Κωτσιαρίδης (59′ Μπατζώνης), Ιντζόγλου, Σεχολάρι, Κρυεμάδι, Γιαζιτζόγλου (59′ Τουλίκας Γ.).
Στον πάγκο: Πατσιογιώργος, Τόσκας, Ζουκάν, Μιχαηλίδης.

Πιερικός: Μπαλάφας, Τουλίκας Β. (90’+5′ Νικολαΐδης), Χατζηκωνσταντίνου, Μακρίδης, Δεληγιάννης, Μαυρίδης, Κυπαρίσσης, Κατσαβάκης (90’+5′ Κατσάρας), Παπαδόπουλος Χ. (74′ Κατσιαμήτας), Κραγιόπουλος, Καλαϊτζής (87′ Βήτος).
Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Σύρπης, Παπαδόπουλος Κ., Στραβογιάννης, Τσενικλής.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This