Επιλογή Σελίδας

Αρκετή αστάθεια είχε στο παιχνίδι της η Σάκκαρη στον σημερινό προημιτελικό απέναντι στη Ρουμάνα Νο.35 στον κόσμο Irina Camelia Begu. Παρόλα αυτά σταθεροποίησε πολύ το παιχνίδι της, κυρίως από τη γραμμή του σερβίς στα μέσα του 2ου και σε όλο το 3ο σετ και πήρε τη νίκη σχεδόν μετά από 3 ώρες αγώνα, με 6-7 (3), 6-4, 6-2.

Αυτός θα είναι ο 1ος ημιτελικός για την Σάκκαρη στη Μαδρίτη και ο 8ος συνολικά σε τουρνουά της σειράς WTA 1000. Η κορυφαία της επίδοση στην Ισπανική διοργάνωση ήταν το 2021, φτάνοντας έως τον 3ο γύρο.

Στο αγωνιστικό κόμμάτι, τo 1o σετ είχε έντονο ρυθμό με πολλές ισοπαλίες και πολλά ράλι. Η Begu σέρβιρε 2 φορές για το σετ -στο 10ο (5-5) και 12ο (6-6) game- αλλά η Σάκκαρη κατάφερε να κάμψει σε κάθε περίπτωση την αντίσταση της και να επιστρέψει.

Συνολικά σημειώθηκαν από 3 break έκαστος στη κάθε παίκτρια και με αυτό τον τρόπο το σετ οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί, η Irina-Camelia Begu ήταν πιο σταθερή από τη γραμμή του σερβίς, κάνοντας την διαφορά και αυτό ήταν το κλειδί που της έδωσε το προβάδισμα στον αγώνα, καθώς κατέκτησε το σετ με 7-6 (3), έπειτα από 1 ώρα και 15 λεπτά σκληρής μονομαχίας.

Στο 2ο σετ η κατάσταση κύλησε πανομοιότυπα με το 1ο σετ. Η Σάκκαρη πέτυχε break στο 1ο (1-0), 3ο (2-1) και 7ο game (5-2), υπερτερώντας της Camelia Begu που έσπασε το σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας 2 φορές (1ο και 8ο game). Με αυτόν τον τρόπο η Μαρία πήρε το σετ με 6-4, σε 44 λεπτά και ισοφάρισε στον αγώνα.

Στο 3ο σετ τα πράγματα κύλησαν πολύ ομαλά για την 27χρονη αθλήτρια μας, η οποία ήταν πολύ καλή και με συνέπεια χωρίς προβλήματα -κερδίζοντας προβάδισμα 2 break- έφτασε στη κατάκτηση του σετ με 6-2 σε 54 λεπτά.

Η εικόνα της Μαρίας στην αρχή δεν ήταν καλή, έχοντας αρκετά προβλήματα στο σερβίς. Αντιμετώπισε 10 break point, από τα οποία, τα 5 μεταφράστηκαν σε break. Πέρασε κατά 58% πρώτα σερβίς, στα οποία είχε κέρδισε το 60%.

Επόμενη αντίπαλος για την Σάκκαρη θα είναι το Νο.2 στον κόσμο, Aryna Sabalenka, η οποία κέρδισε νωρίτερα την Mayar Sherif με 2-1 σετ. Αυτό θα είναι το 9ο ραντεβού για τις 2 τενίστριες, με τη Σάκκαρη να μετράει 3 νίκες έναντι 5 ηττών.

Στο χώμα θα αναμετρηθούν για 1η φορά. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν το πριν από λίγους μήνες στα ημιτελικά του Indian Wells, όπου η Sabalenka επικράτησε με 6-2, 6-3.

Η τελευταία νίκη που πέτυχε η Μαρία ήταν στη προτελευταία αναμέτρηση που βρέθηκαν αντίπαλες, στο Round Robin του WTA Finals το 2022, εκεί όπου η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε με 6-2, 6-4.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This