Επιλογή Σελίδας

Ένα από τα καλύτερα της ματς στο χώμα πραγματοποίησε στη 3η της αναμέτρηση στη Μαδρίτη για φέτος η Σάκκαρη, κόντρα στην φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό Paul Badosa. Η 27χρονη Ελληνίδα Νο.9 του κόσμου επικράτησε με 6-4, 6-4.

Η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί για 1η φορά σε προημιτελική φάση του Madrid Open. Η καλύτερη της παρουσία ήταν το 2021 όταν είχε φτάσει έως τον 2ο γύρο, γνωρίζοντας την ήττα από την Karolina Muchova με 6-0, 6-7 (9), 7-5.

Στα αγωνιστικά, η Σάκκαρη στο 1ο σετ χρειάστηκε 44 λεπτά για να το κατακτήσει, κάνοντας break στο 7ο game του αγώνα. Χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη απειλή στη συνέχεια, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκλεισε το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ τα πράγματα κύλησαν ακόμα πιο εύκολα για την Μαρία, που μπόρεσε από το 1ο κιόλας game να πετύχει break στο σερβίς της Ισπανίδας αντιπάλου της.

Δεν υπήρχαν διακυμάνσεις στο σκορ, η Σάκκαρη κράτησε με επιτυχία κάθε της service game κλείνοντας το σετ με 6-4 και τον αγώνα με απόλυτη επιτυχία.

Η Σάκκαρη ήταν καθοριστική από την γραμμή του σερβίς, πετυχαίνοντας 5 άσους, ενώ είχε 68% στα πρώτα της σερβίς. Αντιμετώπισε 3 break point εκ των οποίων κανένα δε κατάφερε να μεταφραστεί σε break από την αντίπαλο της.

Αυτός θα είναι ο 11ος προημιτελικός στην καριέρα της Μαρίας σε τουρνουά της σειράς WTA 1000. Η κορυφαία επίδοση της για φέτος στα 1000άρια τουρνουά, ήταν στο Indian Wells πριν από λίγους μήνες, εκεί όπου έφτασε στα ημιτελικά.

Επόμενη αντίπαλος για την Σάκκαρη θα είναι η Irina – Camelia Begu, που κέρδισε νωρίτερα την Liudmila Samsonova, με 6-4, 6-4.

Οι 2 τενίστριες έχουν αγωνιστεί 3 φορές συνολικά, με τη Μαρία να μετράει 2 νίκες έναντι μιας ήττας. Τελευταία αναμέτρηση για τις 2 αθλήτριες ήταν στο St. Patersburgh Ladies Trophy το 2022, με την Σάκκαρη να επικρατεί με 6-4, 6-7, (4), 6-4.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This