Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Ο Adrian Newey βρίσκεται στο δυναμικό της Red Bull από το 2006, στη δεύτερη χρονιά της ομάδας στη Formula 1 αφού εξαγόρασε την Jaguar από τη Ford.

Ο Βρετανός, με εμπειρία και πρωταθλήματα στις Williams και McLaren, έχει γνωρίσει εξαιρετικές επιτυχίες και στο Milton Keynes, με πέντε τίτλους κατασκευαστών και έξι οδηγών, με τους Sebastian Vettel και Max Verstappen να οδηγούν τα δημιουργήματά του ως την κορυφή.

Μετά το δυνατό ξεκίνημα της RB στη φετινή σεζόν, ο Newey προχώρησε γοργά με τη διοίκηση της ομάδας και συμφώνησε σε επέκταση του συμβολαίου του με τους Αυστριακούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autosport.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες για τη διάρκεια του νέου του συμβολαίου, αν και είναι σαφές πως θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη επικεφαλής του τεχνικού τομέα, με ρόλο και στο νέο τμήμα της ομάδας, την Red Bull Powertrains.

Ο Christian Horner, επικεφαλής της Red Bull, δήλωσε ικανοποιημένος που ο επί 17 χρόνια εμπνευστής όλων των μονοθέσιων της ομάδας παραμένει μαζί τους:

«Ο Adrian αποτελεί θεμελιώδη λίθο της ομάδας. Καλύπτει πολλούς τομείς εντός αυτής, κι έχει τη γνώση και την εμπειρία για να το κάνει αυτό, ενώ έχει τον τρόπου του να συνεργάζεται με νέους ανθρώπους.

«Έχει το ίδιο κίνητρο που είχε πάντα. Μαζί με τα παλαιότερα καθήκοντά του, έχει αναπτύξει κι ένα ενδιαφέρον για το τμήμα Powertrains και τη Red Bull Advanced Technology.»

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This