Επιλογή Σελίδας

Δεν ήταν καθόλου εύκολη η αποστολή της Μαρίας Σάκκαρη, που έκλεινε το αποψινό πρόγραμμα στο Manolo Santana Stadium, αντιμετωπίζοντας την 23χρονη Ισπανίδα, Rebeka Masarova, που τις τελευταίες εβδομάδες παίζει πολύ καλό τένις.

Η Σάκκαρη, όπως και ο Τσιτσιπάς που έπαιξε νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, κλήθηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, σε μια αναμέτρηση μάλιστα που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ στη Μαδρίτη, με την 27χρονη Ελληνίδα να τα καταφέρνει περίφημα και να φτάνει στη νίκη με 3-6, 6-3, 6-3, περίπου ένα τέταρτο μετά τη μία!

Μετά το χαμένο 1ο σετ, στο οποίο η Masarova έσβησε 4/4 break points και έκανε ένα break, ενώ είχε και 10 χαμένες ευκαιρίες, η Σάκκαρη ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδό της και φρόντισε να δείξει τα δόντια της στην Ισπανίδα.

Αφού έσωσε 3 break points και κράτησε το σερβίς της στο 1ο game του σετ, η Μαρία έκανε break λίγο αργότερα και προηγήθηκε με 3-1. Στο 5ο game επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε ξανά το σερβίς της, κάνοντας το 4-1.

Η Masarova έκανε τελικά το break back, για να μειώσει σε 4-3, στο επόμενο game ωστόσο δεν μπόρεσε να συνεχίσει το comeback και η Μαρία με νέο break ανέκτησε τον έλεγχο για το 5-3 και τελικά έκλεισε το σετ στο 6-3.

Στο 3ο σετ η Σάκκαρη ήταν πια το ξεκάθαρο φαβορί και φρόντισε να το δείξει αυτό και εκ του αποτελέσματος. Προηγήθηκε από την αρχή με 2-0 η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έκανε και δεύτερο break στο 4-1. Η Masarova μείωσε προσωρινά σε 4-3, για ακόμα μια φορά όμως στην κρίσιμη στιγμή η Σάκκαρη έδειξε στόφα μεγάλης πρωταθλήτριας και κράτησε αρχικά το σερβίς της (5-3), για να κάνει νέο break στο 9ο game και να “σφραγίσει” τη νίκη της, έπειτα από 2 ώρες και 23 λεπτά αγώνα.

Για 1η φορά στην καριέρα της θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά στη Μαδρίτη η Σάκκαρη, η οποία θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, απέναντι στην επίσης Ισπανίδα και πολύ φορμαρισμένη τελευταία, Paula Badosa. H Badosa έδειξε σήμερα πως παίζει ξανά το καλύτερό της τένις και συνέτριψε με 6-3, 6-0 την Coco Gauff, σε 71 μόλις λεπτά.

Άλλες 2 φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Badosa και Σάκκαρη, έχοντας από μια νίκη. Η Badosa είχε κερδίσει την πρώτη τους συνάντηση, στο WTA Finals στη Γουαδαλαχάρα το Νοέμβριο του 2021, ενώ η Σάκκαρη είχε πάρει τη ρεβάνς στα ημιτελικά του Indian Wells τον Μάρτιο του 2022.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This