Επιλογή Σελίδας

Το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική της επόμενης αγωνιστικής περιόδου «τσέκαρε» με κάθε επισημότητα ο ΓΑΣ Σβορώνου ο οποίος επικράτησε με το χορταστικό 5-2 επί του Δωτιέα Αγιάς στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» για την 25 η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα της Πιερίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο με τον οποίο είχε σημαντική διαφορά δυναμικότητας, με τον ΓΑΣ ωστόσο να επιδεικνύει τον απόλυτο σεβασμό προς εκείνον, προς τον εαυτό του και προς το ίδιο το ποδόσφαιρο, έχοντας μία σοβαρή και πειθαρχημένη παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, καταφέρνοντας να φτάσει στην πιο ευρεία του νίκη στο πρωτάθλημα και αποζημιώνοντας και με το παραπάνω του φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» για τελευταία φορά τη φετινή σεζόν.

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης επιστράτευσε για πρώτη φορά φέτος στο αρχικό σχήμα για τον Σεμπάστιαν Μάλα ο οποίος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς και για πρώτη φορά μετά τις 8 Ιανουαρίου τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη και μάλιστα σε ρόλο αμυντικού μέσου. Επιπλέον ο τεχνικός του ΓΑΣ έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι, με τον Γιάννη Τζώτζο να παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» κάτω από τα γκολπόστ περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Αλέξανδρου Κούζα στο 77’ και με τον Νίκο Φωκαίδη να καταγράφει τις πρώτες δύο ασίστ του στο φετινό πρωτάθλημα!

Ο ΓΑΣ Σβορώνου φρόντισε με το «καλημέρα» του αγώνα να επιβεβαιώσει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, με τον Χρήστο Αλεξίου να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2’ με ωραίο σουτ. Η ομάδα σε αυτό το πρώτο μέρος είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και παρουσίασε άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ με τον Αλεξίου στο 23’ και τον Κυπαρίσση στο 32’ και εν τέλει διπλασίασε τα τέρματά της στο 36’ με δράστη τον Δημήτρη Κυρτέγο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΓΑΣ Σβορώνου συνέχισε να αγωνίζεται στο ίδιο μοτίβο, να κυκλοφορεί τη μπάλα και να προσπαθεί να βγάλει όμορφες επιθετικές
συνεργασίες, παρουσιάζοντας άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ με πρωταγωνιστές τους Αλεξίου και Μακράκη στο 53’ και το 55’ αντίστοιχα.

Το 3-0 για τον ΓΑΣ σημειώθηκε στο 58 ο λεπτό με κοντινό σουτ του Σπύρου Μακράκη έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Δωτιέα Αγιάς από την πλευρά του να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 67’ με την προβολή του Ενγκόο.

Τη «σκυτάλη» στη συνέχεια πήραν οι Νίκος Κυπαρίσσης και Νίκος Φωκαίδης με τον νεαρό επιθετικό να σερβίρει και τον πρώτο σκόρερ του ΓΑΣ να βρίσκει δίχτυα δύο φορές μέσα σε διάστημα ενός λεπτού (75’ και 76’) ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε υψηλά επίπεδα. Το μόνο που κατάφερε ο αντίπαλος ήταν να μετριάσει το εύρος της ήττας του στο 89’ με το κοντινό πλασέ του Βλησαρούλη για το τελικό 5-2.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου με αυτή τη νίκη έφτασε τους 39 βαθμούς, βρίσκεται στην 4 η θέση του πίνακα και την επόμενη Κυριακή (30/4) ταξιδεύει στην Καστοριά για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα στην αγωνιστική που ρίχνει την αυλαία της σεζόν 2022-23.

Το “φιλμ” του αγώνα
Στο 2ο λεπτό ο Κόλα πέρασε την πάσα για τον Αλεξίου μέσα στην περιοχή και ο φορ του ΓΑΣ με ωραίο σουτ με το δεξί εξωτερικό έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της αντίπαλης εστίας ανοίγοντας το σκορ!
Στο 23’ ο Αλεξίου προσπάθησε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με τεχνικό πλασέ από το όριο της περιοχής, αλλά εκείνος επενέβη με το ένα χέρι και παραχώρησε κόρνερ.
Στο 32’ ο Κυρτέγος έστρωσε τη μπάλα στον Κυπαρίσση, εκείνος βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε με το δεξί αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 36’ ο ΓΑΣ πέτυχε το 2-0, όταν ο Κυπαρίσσης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά προς τον Μακράκη στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Κυρτέγο και ο αρχηγός του ΓΑΣ με κοντινό δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!
Στο 53’ ο Κυρτέγος με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Αλεξίου σε θέση βολής, εκείνος επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό δεξί πλασέ αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα πάνω από τα γκόλποστ.
Στο 55’ ο Κυπαρίσσης με όμορφη κάθετη πάσα έβγαλε τον Μακράκη σε θέση τετ-α-τετ, με τον 32χρονο εξτρέμ να πλασάρει με το αριστερό και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να σώζει με τα πόδια.
Στο 58’ έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση του ΓΑΣ τρεις εναντίον τριών, ο Κυπαρίσσης διήνυσε κάποια μέτρα και έσπασε τη μπάλα στα αριστερά για τον Μακράκη ο οποίος κοντρόλαρε αρχικά με το αριστερό και έφερε εν συνεχεία τη μπάλα στο δεξί για να εκτελέσει εξαιρετικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα
πετυχαίνοντας το 2-0!
Στο 67’ ο Δωτιέας Αγιάς μείωσε σε 3-1 όταν έπειτα από σέντρα του Βλησαρούλη από τα δεξιά ο Ενγκόο έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με κοντινή προβολή βρήκε δίχτυα.
Στο 75’ μετά από επιθετικό πρέσινγκ που άσκησε ο Μάλα, η μπάλα έφτασε στον Ξυδούς, εκείνος πάσαρε στον Φωκαίδη και ο νεαρός επιθετικός έκανε το παράλληλο γύρισμα προς το πίσω δοκάρι δίνοντας έτοιμο γκολ στον Κυπαρίσση για το 4-1!
Στο 76’ ο Φωκαίδης με εξαιρετική σέντρα από τη δεξιά πλευρά τροφοδότησε τον Κυπαρίσση και ο φορ του ΓΑΣ με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1!
Στο 84’ ο Χατζηθεοδωρίδης με άψογη μεταβίβαση έβγαλε σε θέση βολής τον Ξυδούς με τον νεαρό εξτρέμ να εκτελεί ψηλοκρεμαστά με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 89’ μετά από κάθετη πάσα που τρύπησε την άμυνα του ΓΑΣ, ο Βλησαρούλης βγήκε απέναντι στον Τζώτζο, τον πέρασε και πλάσαρε με το δεξί στην
ανυπεράσπιστη εστία διαμορφώνοντας το τελικό 5-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου με α’ βοηθό τον κ. Κώστογλου και β’ βοηθό τον κ. Λέσι (ΕΠΣ Χαλκιδικής).

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας (77′ Τζώτζος), Κωτσιόπουλος, Σκαμπαρδώνης, Χατζηθεοδωρίδης, Μάλα, Κόλα (61′ Ίτσιος), Μυστρίδης, Κυρτέγος (61′ Σιδηρόπουλος), Μακράκης (61′ Ξυδούς), Κυπαρίσσης, Αλεξίου (61′
Φωκαΐδης).
Δωτιέας Αγιάς (Απόστολος Γκουγκουλιάς): Μπεκτέσι, Τσακάλι, Τάρτας, Ενγκόο, Βλησαρούλης, Δρόσος, Αναδόλου, Ντάλλας, Γιαννακόπουλος, Γιαννακός, Γκιντεκέ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This