Επιλογή Σελίδας

Τρομερός ήταν και σήμερα ο Carlos Alcaraz, ο οποίος κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-0 σετ μέσα σε 78 λεπτά και ολοκλήρωσε την υπεράσπιση του τίτλου του στο Barcelona Open, χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ.

Ο εντυπωσιακός Ισπανός, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τους 30 από τους 37 πόντους στα πρώτα του σερβίς σήμερα και τους 8 από τους 11 στα δεύτερα.

Ο Στέφανος είχε κάνει πρώτος break στον τελικό και είχε προηγηθεί με 2-1 στο 1ο σετ, μετά απ’ αυτό όμως ο Ισπανός κυριάρχησε κατά κράτος, “έσπασε” 3 φορές το σερβίς του Στέφανου και δεν κινδύνεψε καθόλου στο δικό του, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 78 μόλις λεπτά.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Alcaraz επί του Τσιτσιπά σε ισάριθμες συναντήσεις, ενώ ο Ισπανός βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 23-2 νίκες.

Ακόμα έναν τίτλο πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο 19χρονος, ο οποίος έχει 9 τίτλους στην καριέρα του, σε 12 παρουσίες σε τελικούς (9-3). Για φέτος ήταν ο 3ος τίτλος του, μετά το 250άρι του Μπουένος Άιρες και το Masters του Indian Wells.

Ο Ισπανός θα παραμείνει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά θα διατηρήσει και τη διαφορά του από το Νο.1 και τον Novak Djokovic στους 365 βαθμούς, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να τον απειλήσει μέχρι το τέλος της χωμάτινης σεζόν.

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στη Βαρκελώνη, στην 3η του παρουσία στον τελικό του Trofeo Godo.

Και ο Στεφ έχει 9 κερδισμένους τίτλους στην καριέρα του, με 26 παρουσίες σε τελικούς (9-17). Στη φετινή σεζόν ήταν ο 2ος τελικός του, μετά από το Australian Open.

Ο 24χρονος πρωταθλητής μας θα παραμείνει στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο, χάνοντας μια ευκαιρία να επιστρέψει στο Top 3, κάτι που θα κατάφερνε αν έφευγε με τον τίτλο από τη Βαρκελώνη.

Επόμενος σταθμός και για τους δυο θα είναι η Μαδρίτη και το μεγάλο ραντεβού του Madrid Open, που θα γίνει τις δυο επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This