Επιλογή Σελίδας

Ο Αρχέλαος Κατερίνης επικράτησε με 27-19 του Αλέξανδρου Αξιούπολης, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, σε αγώνα για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Ο Αρχέλαος ήξερε ότι μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις και τα σημαντικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών ότι η υπόθεση παραμονή ήταν στα χέρια του. Έτσι, η ομάδα της Κατερίνης, γνωρίζοντας ότι μία νίκη σήμερα θα της εξασφάλιζε και μαθηματικά την παραμονή, μπήκε αποφασισμένη να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία το ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη την επομενη Κυριακή, όπερ και εγένετο. Παρά το γεγονός ότι απέναντί του είχε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, ο οποίος ήθελε κι αυτός το αποτέλεσμα για να σιγουρέψει την παραμονή του ανεξαρτήτως των υπόλοιπων αποτελεσμάτων, ο Αρχέλαος κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, να προηγηθεί έως και με οκτώ τέρματα δέκα λεπτά πριν το τέλος και να φτάσει στη νίκη η οποία επισφράγισε την παραμονή του στην Α2.

Ισορροπημένο ήταν ο αγώνα στο ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Μετά το εικοστό λεπτό ο Αρχέλαος εδραίωσε το προβάδισμά του, καθώς ξέφυγε με τρία τέρματα (11-8) και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το υπέρ του 13-10.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο γηπεδούχος μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει την υπόθεση νίκη αποκτώντας προβάδισμα έξι τερμάτων (17-11) μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Αλέξανδρος Αξιούπολης αντέδρασε μειώνοντας σε 18-15, ωστόσο η ομάδα της Κατερίνης ξέφυγε εκ νέου στο σκορ, με τη διαφορά να φτάνει στα οκτώ τέρματα (24-16) δέκα λεπτά πριν το τέλος. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ο Αρχέλαος κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά του και να φτάσει στη νίκη με το τελικό 27-19. 

Διαιτητές: Νικολαΐδης, Χαρίτος.

Δίλεπτα: 2-1.
Κόκκινες: Βουτσάς (47’ 37”)
Πέναλτι: 3/4-3/4.

Πεντάλεπτα: 1-1, 4-4, 7-6, 9-8, 11-8, 13-10 (ημ.), 17-11, 18-15, 21-15, 24-16, 26-18, 27-19.

ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης (Χοτοκουρίδου): Παπανάκος Κ., Τσαβές, Μάνης, Χαραλαμπίδης 1, Ξεφτέρης, Κωνσταντάκης, Θυμιόπουλος 3, Μαυρόπουλος 6, Κοσμίδης, Βουτσάς 7, Ράντος 4, Φουστάνης, Ξώνης, Κουλλόλλι, Σαϊδές 6, Παπανάκος Χ., Φουστάνης.

ΑΣ Αλέξανδρος Αξιούπολης (Καρυπίδης): Καραπεΐδης, Στεφανίδης, Παπαρήγας, Μεϊμαρίδης, Τζιάκης 1, Καϊσίδης, Κέφαλος 7, Κουρούπης Ε. 5, Κουρούπης Δ. 1, Παπαρίδης, Dhimollaris 4, Καρακασίδης, Γουβιανάκης 1, Κετικίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This