Επιλογή Σελίδας

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Το «τανκ» μετέτρεψε τα 86 κιλά της ελευθέρας πάλης σε ένα προσωπικό του σόου και ολοκλήρωσε τη διαδρομή μέχρι το πρώτο σκαλί του βάθρου χωρίς να χάσει ούτε έναν τεχνικό πόντο.

Ο 31χρονος πρωταθλητής Ευρώπης απέδειξε μέσα στην παλαίστρα της Κροατίας την ανωτερότητά του, καθώς κανείς αντίπαλός του δεν μπόρεσε επί της ουσίας να τον απειλήσει! Ο Κουρουγκλίεβ στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε τον Μάιλς Ναζίμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο, ο οποίος προηγήθηκε μετά από παρατήρηση που δέχθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Στη συνέχεια ο Κουρουγκλίεβ πήρε την κατάσταση στα χέρια του, προηγήθηκε 2-1 και αναδείχθηκε νικητής με 3-1, σε ένα ματς που επί της ουσίας δεν απειλήθηκε ποτέ, καθώς ο αντίπαλός του δεν μπορούσε στην κυριολεξία να τον κουνήσει!

Πριν τον αγώνα του χρυσού μεταλλίου, ο Κουρουγκλίεβ επικράτησε κατά σειρά με τεχνική υπεροχή (11-0) του Ούγγρου Πάτρικ Πουεσπόεκι, και του Λετονού Άιβαρς Σαμουσόνοκς (10-0) και 9-0 του Αζέρου Αμπουμπάκρ Αμπακάροφ, πριν κερδίζει και τον Σλοβάκο.

Στην 5η θέση ο Χοσόνοβ

Στον «μικρό» τελικό των 125 κιλών της ελευθέρας ο Αζαμάτ Χοσόνοβ αντιμετώπισε τον Ντάνιελ Λιγκέτι από την Ουγγαρία. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε να χάνει 5-0 στο μισό του τελικού και στη συνέχεια προσπάθησε να επιστρέψει, ωστόσο δεν τα κατάφερε και τελικά πλασαρίστηκε στην 5η θέση.

Εν τω μεταξύ, στα προημιτελικά σταμάτησε η πορεία της Αγόρω Παπαβασιλείου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στα προκριματικά των 76 κιλών νίκησε την Σέρβα Νάγκι με πτώση και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου έχασε από την Ουκρανή Αναστασία Οσνιάτς.

Ρίχνεται στη μάχη η Μαρία Πρεβολαράκη

Η ώρα της Μαρίας Πρεβολαράκη έφτασε! Η «Κυρία» της ελληνικής πάλης θα παλέψει την Πέμπτη (20/4) στα 53 κιλά. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια τοποθετήθηκε απευθείας στα προημιτελικά και περιμένει την αντίπαλό της που θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στην Ουκρανή Λίλιγια Χορίσνα και τη Λιθουανή Βεστίνα Ντανισεβιτσιούτε.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This