Επιλογή Σελίδας

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης με επική ανατροπή που μόνο οι κορυφαίοι αθλητές στον κόσμο μπορούν να πραγματοποιήσουν, κατάφερε να πανηγυρίσει μία απίστευτη πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης επιβεβαίωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το προσωνύμιό του, καθώς βρέθηκε να χάνει με 10-2, όμως με απόλυτη ψυχραιμία και πίστη στις δυνατότητές του έκανε την ολική επαναφορά και στο τέλος χαμογέλασε!

Το πρώτο μέρος του ημιτελικού με τον Αρμάν Αβαγκιάν εξελίχθηκε σε ένα αγώνα με τακτική και τον Αρμένιο να προηγείται 2-0. Ο Αβαγκιάν διεύρυνε το προβάδισμα του σε 6-0 και στην φάση που «ξύπνησε» τον πρωταθλητή Ευρώπης ο Αρμένιος πήρε τέσσερις πόντους. Με το 10-0 περασμένο στο ταμπλό και challenge από την ελληνική πλευρά ο Κουγιουμτσίδης έμεινε… ζωντανός και μείωσε σε 10-2,… Σε αυτό το σημείο ο Κουγιουμτσίδης μεταμορφώθηκε και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά άρχισε να μειώνει! Το «φαινόμενο» σταμάτησε την επίθεσή του μόνο όταν έφτασε στην ολική επαναφορά, όπου προηγήθηκε 12-10 σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ επιθετικής πάλης! Με αυτή τη νίκη ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης πήρε και μία άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο μικρό τελικό στο Παγκόσμιο u23.

Ο Κουγιουμτσίδης κατάφερε με χιτσκοκικό σενάριο να προκριθεί στον μεγάλο τελικό των 79 κιλών της ελευθέρας πάλης και την Τρίτη (18/4) θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στον Ουκρανό Βασίλ Μιχάιλοφ! Νωρίτερα, το «φαινόμενο» απέκλεισε αρχικά τον Ισπανό Ράμος και στη συνέχεια τον Μαγκομέντοφ από την Βόρεια Μακεδονία για να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Πιλίδης στην επιστροφή του στη δράση αγωνίστηκε στα 65 κιλά της ελευθέρας. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε 5-0 στα σημεία από τον Αλβανό Ντουντάεφ κι αποκλείστηκε.

Την Τρίτη (18/4) σειρά παίρνουν ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, ο οποίος στα 86 κιλά της ελευθέρας θα αντιμετωπίσει τον Πάτρικ Πουεσπόεκι από την Ουγγαρία, ενώ σε περίπτωση νίκης τον περιμένει στους «16» ο Λετονός Ίβαρς Σαμουσόνοκς. Στα 125 κιλά της ελευθέρας ο Αζαμάτ Χοσόνοφ θα κοντραριστεί με τον Σέρβο Νουρασόλοφ. Σε περίπτωση νίκης θα βρει στον δρόμο του τον Γεωργιανό Πετριασβίλι.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This