Επιλογή Σελίδας

Την αγωνιστική περίοδο 1987-88 η κληρωτίδα είχε “κέφια” και έβγαλε ένα ζευγάρι “φωτιά”, για την τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Πιερίας.

Ο Αιγινιακός της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και η Δόξα Αιγινίου φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ένωσής μας τέθηκαν αντίπαλοι στο γήπεδο της Μεγάλης Γέφυρας σ’ ένα παιχνίδι, που αρχικά μύριζε… μπαρούτι, αλλά τελικά όλα κύλησαν ομαλά εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου παρά τις αντίθετες και διαψεύστηκαν οι “κασσάνδρες” οι οποίες μιλούσαν για επεισόδια .

Οι “διαγωνιζόμενοι συμπολίτες” σεβάστηκαν πλήρως το ευ αγωνίζεσθαι και οι ποδοσφαιριστές έφυγαν αγκαλιασμένοι στο τέλος από το γήπεδο που ήταν κατάμεστο από φίλαθλο κόσμο.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Αιγινιακός πιο αποτελεσματικός κέρδισε με 2-1 (και τα δύο γκόλ πέτυχε ο αέρινος επιθετικός Κυριάκος Τζιώπης) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού .

Από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ότι ήταν οι αντίπαλοι ο αντιδήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού Κώστας Παραλυκίδης με τη φανέλα του Αιγινιακού (νούμερο 6) και ο πρώην δήμαρχος του δήμου μας και σημερινός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης (νούμερο 8), με τα χρώματα της Δόξας Αιγινίου και είχαν ουκ ολίγες μονομαχίες.

Ακόμα Έφορος ποδοσφαίρου στους “μαυραετούς” του Αιγινίου ήταν ο Νίκος Μαγούδης (ξάδερφος του προέδρου), που μετέπειτα ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια διοικητικά στον Αιγινιακό.

doxa03

Ανταπόκριση του αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας Αιγινιακού – Δόξας Αιγινίου 2-1, του υπογράφοντα στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”.

doxa02

Ο Αιγινιακός με πλήρες ρόστερ ο Κώστας Παραλυκίδης εικονίζεται καθήμενος πρώτος από δεξιά.

doxa01

Η Δόξα Αιγινίου της εποχής εκείνης του Νίκου Μαγούδη ήταν πανίσχυρη στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με παίκτες έμπειρους και καταξιωμένους από την Πιερία, ο αρχηγός Βαγγέλης Λαγδάρης διακρίνεται όρθιος πρώτος από αριστερά.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This