Επιλογή Σελίδας

Έπειτα από μία πολύ rock και αμφίρροπη αναμέτρηση που θα μπορούσε να καταλήξει στον οποιονδήποτε, ΠΟ Ελασσόνας και ΓΑΣ Σβορώνου έμειναν στη “λευκή ισοπαλία” στο Δημοτικό Στάδιο Ελασσόνας σε αγώνα για την 23η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Σβορώνος απέσπασε έναν υπερπολύτιμο βαθμό κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήθελε πάση θυσία τη νίκη παίζοντας τα ρέστα της παραμονής του, με τον ΓΑΣ από τη δική του πλευρά να παρουσιάζεται τακτικά πειθαρχημένος και ψυχικά πανέτοιμος για το δύσκολο αυτό παιχνίδι, είδε τις μεγάλες στιγμές των Αλεξίου και Μακράκη στο δεύτερο ημίχρονο να περνούν ανεκμετάλλευτες, έχοντας παράλληλα ως “φύλακα άγγελο” τον Κωνσταντίνο Χάμο ο οποίος κράτησε απαραβίαστη την εστία του με καταπληκτικές επεμβάσεις στις μεγάλες ευκαιρίες των γηπεδούχων στο β’ μέρος.

Ο ΓΑΣ μάλιστα θα μπορούσε να είχε δραπετεύσει με το τρίποντο από την Ελασσόνα αν δεν είχε ακυρωθεί για έναν ανεξήγητο λόγο το αυτογκόλ των γηπεδούχων στο 90+3′.

Στο πρώτο 45λεπτο το ματς ήταν εξαιρετικά κλειστό με αμφότερες τις ομάδες να είναι άριστες στο τακτικό κομμάτι και να επιδίδονται σε ένα physical και σκληρό παιχνίδι με δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετές διακοπές. Ενδεικτικό στατιστικό αποτελεί το γεγονός πως τόσο οι γηπεδούχοι όσο και ο ΓΑΣ παρουσίασαν από μια τελική προσπάθεια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε, με τον ρυθμό του αγώνα να ανεβαίνει αισθητά και τους δύο μονομάχους να ψάχνουν με αξιώσεις το γκολ. Η ομάδα της Ελασσόνας έφτασε κοντά σε αυτό με κορυφαίες στιγμές τις φάσεις του 50′ και του 51′ στις οποίες ο Χαμός επενέβη καθοριστικά κρατώντας το μηδέν, με την ομάδα μας να έχει δύο φορές τη δυνατότητα να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τα σουτ εντός περιοχής των Αλεξίου στο 55′ και Μακράκη στο 58′.

Στο τελευταίο μισάωρο του ματς οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Θεοδοσιάδη απορρόφησαν επιτυχώς την πίεση των γηπεδούχων, δεν έπαιξαν με τη φωτιά και με μία μυαλωμένη προσέγγιση φρόντισαν να διασφαλίσουν αρχικά την ισοπαλία την οποία και κέρδισαν πανάξια.

Ο σημερινός βαθμός πιθανότατα αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστικός για την οριστικοποίηση της παραμονής για τον ΓΑΣ Σβορώνου ο οποίος πλέον έχει να δώσει δύο αγώνες εκτός έδρας κόντρα σε Εδεσσαϊκό και Καστοριά αλλά και έναν στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος” με αντίπαλο τον υποβιβασμένο ΔωτιέαΑγιάς.

Στο 30′ ο Ιγγλέζος έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Κωστούλας εκτέλεσε με τακουνάκι από το πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο 50′ ο Κυρίτσης εξαπέλυσε δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, με τον Χάμο να εκτινάσσεται και με εκπληκτική επέμβαση να παραχωρεί κόρνερ.

Στην επόμενη φάση και μετά την εκτέλεση του κόρνερ, υπήρξε αναταραχή στην μικρή περιοχή του ΓΑΣ και ο Μούλτσιας επωφελήθηκε από αυτήν εκτελώντας εξ επαφής, αλλά ο Χαμός με τρομερό στοπ παραχώρησε νέο κόρνερ.

Στο 55′ ο Μυρωτής τροφοδότησε με εξαιρετική πάσα τον Αλεξίου, εκείνος εκτέλεσε με το δεξί από θέση βολής αλλά ο Γούπος με δυσκολη επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Στο 58′ ο Αλεξίου με ωραία πάσα με το αριστερό από το όριο της περιοχής έβγαλε σε θέση βολής τον Μακράκη, με τον εξτρέμ του ΓΑΣ να εκτελεί με το δεξί αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε την απάντηση.

Στο 67′ ύστερα από σέντρα από την αριστερή πλευρά ο Κακάμης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε πεσμένος με το δεξί, με τον Χάμο να επεμβαίνει σωτηρία με τα πόδια σώζοντας εκ νέου την εστία του.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τσίντζας με α’ βοηθό τον κ. Σφυρή και β’ βοηθό τον κ. Σακκά (Θεσσαλίας).

Ελασσόνα (Νίκος Φώλλας): Γούπος, Νταμπώσης, Τσάτσος, Περτζιόνι, Κοντοθανάσης, Ιγγλέζος (68 Κούκος), Κυρίτσης ,Κωστούλας, Καραγκούνης (46’ Γκαμπέτας), Μουλτσιάς, Κακάμης.

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Χάμος, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Βούλγαρης, Χατζηθεοδωρίδης, Κόλα, Μυστρίδης, Μυρωτής, Σιδηρόπουλος (79′ Ναρίνογλου), Μακράκης (90+5′ Φωκαΐδης), Αλεξίου (68′ Κυρτέγος).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This