Επιλογή Σελίδας

Του Νότη Χάλαρη

Σε… περιπέτειες με το «καλημέρα» μπήκε η Εθνική Ελπίδων καθώς έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Λευκορωσία στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για τα προκριματικά του EURO U21 2025.

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυναμικά στο ματς και είχε τον έλεγχο της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, όμως οι Λευκορώσοι ήταν αυτοί απείλησαν πρώτοι. Στο 7ο λεπτό και λίγα δευτερόλεπτα μετά το άστοχο σουτ του Μεταξά, ο Κίτσος έκανε λάθος, ο Ρίλατς πήρε την μπάλα, τη γύρισε στον Καρπίτσκι ο οποίος από πλεονεκτική θέση είδε το πλασέ να σταματάει στο δοκάρι του Τζολάκη.

Αυτή η φάση αφύπνισε την Ελλάδα και έτσι έφτασε στο γκολ, στο 11ο λεπτό, χάρη τον Χρήστο Τζόλη. Ο νεαρός εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Σουρλή, έκανε το πλασέ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός, με την Ελλάδα να προσπαθεί να βρει τρόπο να απειλήσει και τη Λευκορωσία να αναζητά αντεπιθέσεις ώστε να βάλει δύσκολα στη χώρα μας. Εν τέλει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα στο ματς, με τις δύο ομάδες να μην απειλούν ιδιαίτερα τις αντίπαλες εστίες και το 1-0 να παραμένει.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μπήκε πιο… μουδιασμένα και η Λευκορωσία το εκμεταλλεύτηκε στο 52’. Ο Ζίνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση, βρήκε τον Κασάραμπ στην περιοχή και εκείνος με εντυπωσιακή κεφαλιά νίκησε τον Τζολάκη για το 1-1.

Η απάντηση της χώρας μας ήρθε στο 58’, όταν ο Τζόλης βρήκε τον Κίτσο στην περιοχή αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Κοζάκεβιτς. Τελικά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πιο κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν οι παίκτες της έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπαρκούσκι ήταν μόνος του μπροστά στη κενή εστία αλλά την ώρα που έγινε η πάσα εκείνος γλίστρισε, η μπάλα έφτασε στον Καρπίτσκι, ο οποίος είδε τον Μεταξά να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Στο 73ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μία σημαντική ευκαιρία, με τον Ρίλατς να παίρνει τη κεφαλιά από το κόρνερ αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Τζολάκη. Δύο λεπτά μετά ο Σουρλής συνεργάστηκε ωραία με τον Τζαβίδα αλλά το πλασέ του πήγε κατευθείαν στην αγκαλιά του Κοζάκεβιτς.

Στο 84’ η Λευκορωσία έφτασε ξανά κοντά στο γκολ αλλά ο Ρόβντο είδε τον Τζολάκη να αποκρούει με δυσκολία το σουτ του και στην αντεπίθεση, ο Τζαβίδας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοζάκεβιτς. Στο 86’ ο Τζόλης ήταν εκείνος που είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, όταν έφερε την μπάλα προς τα μέσα, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πήγε πάνω από την εστία της Λευκορωσίας.

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Ρόβντο προσπάθησε να… κρεμάσει τον Τζολάκη αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια. Ο Τζαβίδας στο 90+3′ θα μπορούσε να γίνει «χρυσός» σκόρερ αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Κοζάκεβιτς. Εν τελεί το παιχνίδι έληξε στο 1-1 μετά από ένα φινάλε-ροντέο.

Ελλάδα: Τζολάκης, Τουρκοχωρίτης (56΄ Ζούγλης), Κίτσος, Παναγιώτου, Μεταξάς, Κουρφαλίδης (68΄ Τζαβίδας), Τζόλης, Κρυπαράκος (56΄ Κατσουλίδης), Σουρλής (80΄ Λιάτσος), Κοσίδης (56΄ Νιάρχος), Χρυσόπουλος.

Λευκορωσία: Κοζάκεβιτς, Σκίμπσκι, Κάζαραμπ, Γιακούσεβιτς, Κάλινιν, Ντουσέοβσκι (85΄ Κουζνέτσοβ), Ντεμτσένκο (52΄ Κοβάλεβιτς), Ζίνοβιτς, Καρπίτσκι (64΄ Ρόβντο), Μπαρκούσκι (64΄ Λατίκοβ), Ρίλατς.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This