Επιλογή Σελίδας

Ο Αιγινιακός πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-0 κέρδισε εκτός έδρας την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης και διατήρησε το +4 από τον δεύτερο Βατανιακό και το +6 από την τρίτη Αναγέννηση Κολινδρού στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, μια αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι που παρατάχθηκαν με ενδεκάδα ανάγκης εξαιτίας των πολλών απουσιών τους κυρίως από τραυματισμούς (μάλιστα ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο ζέσταμα η κατάσταση χειροτέρεψε, αφού ένοιωσαν ενοχλήσεις και δεν ξεκίνησαν το ματς οι Κακατάτσιος και Καταχιώτης ενώ το κακό μεγάλωσε, αφού στην ανάπαυλα του αγώνα αντικαταστάθηκε και ο Δημήτρης Καπετάνος, λόγω τραβήγματος), κατάφεραν και πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο από τους Πόντιους, που αποδείχτηκαν “σκληρά καρύδια” και πάλεψαν δυναμικά ως ισάξιος αντίπαλος, ως το τέλος.

Μετά από το άσφαιρο α’ ημίχρονο η ομάδα του Αιγινίου στο β’ μέρος ήταν ουσιαστική και πέτυχε τρία τέρματα, κρατώντας παράλληλα το μηδέν στην εστία της.

Στο 56′ γκόλ για τον Αιγινιακό, που έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” όταν ο Φιρινίδης με κεφαλιά έδωσε στον  Σαββίδη, αυτός βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Χατζηδίμπα ο οποίος με συρτό σουτ έγραψε το 0-1.

Στο 69′ μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων για την ισοφάριση αλλά ο Ανυφαντής σούταρε εξ’ επαφής μόλις άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι κόντρα στην ροή του παιχνιδιού διπλασίασαν τα τέρματα τους, όταν στο 72′ ο Φιρινίδης με το κεφάλι τροφοδότησε τον νεαρό Τασιώνα που με λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ποντίων και ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη των Αιγινιωτών.

Στο 73′ ο Κατσαμάγκας ολομόναχος από κοντά σούταρε άουτ, δίπλα από το δοκάρι του Αιγινιακού.

Στο 83′ ο 16χρόνος Κώστας Τασιώνας που μπήκε ως αλλαγή στην επανάληψη, έγινε ο πρωταγωνιστής της συνάντησης, αφού εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα Τσακνάκη και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Διαιτητής ο κ. Παραδεισόπουλος και βοηθοί διαιτητές η δίδα Βασιλεία Τσικλητάρη και ο κ. Χατζηγιάννης.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΕ Ποντίων (Στέργιος Γιώτσας): Τσακνάκης, Σταθακόπουλος, Γιώτσας, Κυλώνης, Μουρατίδης, Καζακλάρης (61′ Κατσαμάγκας), Μανουσαρίδης (75′ Σαλδής), Κατσιούλης (81′ Σεϊταρίδης Ν.), Καραφουλίδης (81′ Κουκουνάρας),  Σεϊταρίδης Α. (61′ Παπαγιάννης), Ανυφαντής.
Αιγινιακός (Γιώργος Ντάμτσιος): Κύρου, Ρίζος, Μπουντάνι, Παππάς, Δαραής, Τσολακίδης, Χατζηδίμπας (85′ Τσιάμης), Παπαδόπουλος Σ. (85′ Κοντούλης),  Φιρινίδης (74′ Μιχαηλίδης), Καπετάνος (46′ Τασιώνας), Σαββίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This