Επιλογή Σελίδας

Ίσως να μη γνωρίζουν οι νεώτεροι ότι ο Αιγινιακός και η Δόξα Αιγινίου συνυπήρξαν στο Αιγίνιο τη δεκαετία του 1980 και μάλιστα την περίοδο 1986-87 ήσαν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Και τα δύο παιχνίδια είχαν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και τα παρακολούθησαν πλήθος φιλάθλου κόσμου από το Αιγίνιο και την γύρω περιοχή.

Στην αναμέτρηση που αναφερόμαστε στο σημερινό μας άρθρο (νικητής ήταν ο Αιγινιακός με 1-2 τέρματα) και όλα κύλησαν ομαλά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στο μάτς του Α’ γύρου το κλίμα ήταν πιο φορτισμένο και το “περιβάλλον” επεισοδιακό, με τελικό αποτέλεσμα 1-1.

Ο Αιγινιακός έχοντας στον πάγκο του τον Γιάννη Κωνσταντινίδη κατάφερε να ισοφαρίσει το γκόλ του Μένιου Πανικίδη της Δόξας με τον 18χρόνο Δημήτρη Αχλατλή στο 88′.

Και οι δύο συναντήσεις των “συμπολιτών” διεξήχθησαν στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου που όπως προαναφέραμε γνώρισε “πιέννες” από τη μεγάλη προσέλευση των φιλάθλων.

Η λήξη της σεζόν βρήκε τον Αιγινιακό πρωταθλητή, να πανηγυρίζει την άνοδο του στη Δ’ Εθνική κατηγορία, ύστερα από διπλούς αγώνες μπαράζ με την Δοξα Πετρούσας Δράμας (κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 2-0 και έχασε στη ρεβάνς με 0-1).

Η επιτυχία αυτή ήταν η αρχή μιας “χρυσής εποχής” του αιγινιώτικου συλλόγου, που κράτησε μέχρι το 1989.

Αντίθετα η Δόξα, που ήταν δημιούργημα του “ισχυρού άνδρα” της, Νίκου Μαγούδη είχε ημερομηνία λήξης, αφού λίγα χρόνια μετέπειτα εγκατέλειψε την ενεργή συμμετοχή της στα ποδοσφαιρικά πράγματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Δόξα στη σύντομη διαδρομή της πάντα διατηρούσε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και συγκαταλεγόταν μεταξύ των πρωταγωνιστών στα πρωταθλήματα που έπαιρνε μέρος.

Εκείνα τα χρόνια το τοπικό πρωτάθλημα της Πιερίας ήταν ποιοτικό, συναρπαστικό και από τις ομάδες αναδεικνύονταν αυθεντικά ταλέντα, που τροφοδοτούσαν τις μεγάλες ομάδες και φυσικά κρατούσε αμείωτη την ένταση των φιλάθλων .

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

aiginiakospod02

Ανταπόκριση της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” από τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα του αγώνα Δόξα Αιγινιου – Αιγινιακός 1-2.

aiginiakospod01

Από τα βασικά στελέχη του Αιγινιακού της περιόδου 1986-89 ο Πέτρος Τερζής (αριστερά) με τον υπογράφοντα.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This