Επιλογή Σελίδας

Η σεζόν 1999-2000 ήταν άκρως αποτελεσματική για την ομάδα μπάσκετ του “ΓΑΣ Αιγινιακός” αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε τα “σκαλοπάτια” της Γ’ Eθνικής κατηγορίας, με προπονητή τον άνθρωπο που αλλαξε την σύσταση και την ιστορία της, Γιάννη Χατζούλη, αφού αναδείχθηκε επάξια πρωταθλήτρια στην Α’ κατηγορία Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η προσωπικότητα του Νίκου Μπογιατζή δέσποζε στα Διοικητικά του συλλόγου και ήταν αυτός που έθεσε τις βάσεις του πρωταθλητισμού.

Έγινε μεγάλη μάχη στο πρωτάθλημα με τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου, Αρχέλαο Κατερίνης και Φίλιππο Βέροιας, με τον Αιγινιακό να καταφέρνει να… κόβει το νήμα πρώτος.
Φυσικά πρωταγωνιστές της θριαμβευτικής πορείας του ήσαν οι καλαθοσφαιριστές. Ονόματα τεράστια με ανεκτίμητη προσφορά μιας “φουρνιάς” ντόπιων παιδιών, που ανέβασαν ψηλά τον πήχη και οδήγησαν την aιγινιώτικη ομάδα, στην μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία από την ίδρυσή της.

Ηλίας Λοτζιανιώτης, Πασχάλης Βουλτσίδης, Αφοί Δένη – Δημήτρης και Απόστολος, Δημήτρης Στυλιανίδης, μαζί με τον Θεσσαλονικιό Στέφανο Μανουσάκη κ.α. ήταν αναμφίβολα οι πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ένωσής μας.

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

aiginiakosbasket01

Ανταπόκριση για τον σημαντικό αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής μέρας με τον Αρχέλαο Κατερίνης στο Κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού, όπου σφραγίστηκε η άνοδος στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

aiginiakosbasket02

Ο Ηλίας Λοτζιανιώτης που αγωνιζόταν στις θέσεις play maker 1 και shooting guard 2.

aiginiakosbasket03

Ο “αρχιτέκτονας” της ανόδου, Γιάννης Χατζούλης (αριστερά) με τους Πασχάλη Βουλτσίδη, τον αθλητικό συντάκτη Γιώργος Καρανικόλα και τον Τόλη Δένη.

aiginiakosbasket04

Ο σέντερ (5) Τόλης Δένης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This