Επιλογή Σελίδας

Μια από τις πολλές ομάδες πανελλαδικά, που έχουν εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια την ενεργή ενασχόληση είναι και η Μεθώνη.

Ήταν ένα συμπαθές σωματείο, που αγωνίστηκε μέχρι την Α’ κατηγορία της ένωσής μας, έχοντας αξιόλογη δραστηριότητα και ιστορία, αλλά τώρα απουσιάζει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της ΕΠΣ Πιερίας.

Είναι από τα… σημεία των καιρών και δεν μας προξενεί αρνητική έκπληξη το γεγονός της μη συμμετοχής της στα ποδοσφαιρικά πράγματα του ερασιτεχνικού χώρου, καθώς δεν είναι λίγοι οι σύλλογοι, που πλέον αποτελούν… ωραία ανάμνηση του πρόσφατου ή μακρινού παρελθόντος.

Σήμερα θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα πάμε στην περίοδο 2004-05 όπου η ομάδα της Μεθώνης ανέβηκε επάξια στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, αφού σε αγώνες κατάταξης με την ΠΑΟ Κονταριώτισσας κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία.

Χρειάστηκε υπερπροσπάθεια σε σειρά τριών αγώνων που απέδωσε καρπούς, ώστε να επιτευχθεί η προαγωγή με πανηγυρικό τρόπο.

Τα αποτελέσματα:
Μεθώνη- Κονταριώτισσα 1-2
Κονταριώτισσα- Μεθώνη 1-1
Μεθώνη Κονταριώτισσα 2-0

Η ομάδα είχε άξια διοίκηση στην οποία συμμετείχαν ικανοί παράγοντες όπως ο Γιώργος Ζορμπάς, ο Κώστας Βουλκίδης, ο Κυριάκος Βουλκίδης, Ο Νίκος Μεταλλίδης, ο Αντώνης Μπούμπουρας κ.α..

Στην τεχνική ηγεσία ήταν ο Αλέκος Αλεξανδρίδης, παλιός παίκτης του Άρη και του Αχαρναϊκού, που συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου.

Στο ρόστερ υπήρχε ένα κράμα έμπειρων παικτών και ταλαντούχων νεαρών, που “έδεσε” ιδανικά για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου.

Μ. Καρέκλας – Κ. Κοντόπουλος: Οι αιχμές του δόρατος

Δύο γνωστοί ποδοσφαιριστές του πιερικού χώρου, ο μέσος Μιχάλης Καρέκλας που είχε μεγάλη ποδοσφαιρική διαδρομή σε Αναγέννηση Κολινδρού, ΜΑΣ Παλιάμπελα κ.α. και ο επί σειρά ετών αρχηγός του Αιγινιακού και με θητεία στον ΓΑΣ Σβορώνου, επίσης χάφ αλλά και κατ’ ανάγκη επιθετικός οπότε το απαιτούσαν οι συνθήκες, Κώστας Κοντόπουλος ήσαν οι παίκτες, που, έβγαλαν τα… κάστανα από τη φωτιά.

Η καθοριστική αγωνιστική συμβολή αμφοτέρων, ανέτρεψε τα δεδομένα από την οδυνηρή εντός έδρα ήττα του πρώτου αγώνα και διέλυσε τα “σύννεφα της αμφισβήτησης” για τη συνέχεια, όπου η ομάδα της Μεθώνης μπήκε σε θέση οδηγού, πηγαίνοντας από την κόλαση στον … παράδεισο.

Μάλιστα ο Κοντόπουλος στη δεύτερη μάχη πέτυχε το χρυσό γκόλ στο 3′ των καθυστερήσεων και έφερε την σειρά των μπαράζ σε τρίτο παιχνίδι, όπου εκεί ο Καρέκλας πήρε την σκυτάλη και ήταν αυτός, που άνοιξε το σκόρ και ταυτόχρονα διάπλατα τον δρόμο για την Β’ κατηγορία.

Τις θύμησες και τις μνήμες από τα παλιά θα πρέπει να τις διατηρούμε νοσταλγικά ως κόρη οφθαλμού και να αποτελούν τον φάρο όλων μας για το μέλλον.

IMG_20230324_175220_1

Αναφορά της επιτυχίας της Μεθώνης από τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα στην εφημερίδα “Μετρόσπορ”

Pin It on Pinterest

Shares
Share This