Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Τομαρά

Στη συμπλήρωση σχεδόν ενός χρόνου του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας (την πιάνει τυπικά στις 25 Μαρτίου) και την επιστροφή του Φορτούνη στην Εθνική αλλά και το ντεμπούτο του Κωνσταντέλια η Εθνική μας ήταν απλά εξαιρετική σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα αλλά και σοβαρή σκοράροντας με Μασούρα, Σιώπη και Μπακασέτα ενώ είχε δοκάρια και θα μπορούσε να είχε βάλει άλλα… τόσα γκολ.

Οι γηπεδούχοι του Γιβραλτάρ παρατάχθηκαν με 4-3-3 με Κόλεινγκ κάτω από τα δοκάρια, 4άδα άμυνας με Βαλαρίνο, Σέρτζεαντ, Τσιπολίνα και Ολιβέρο. Κέντρο με Λόπες, Μπρίτο και Τορίγια και μπροστά Κασιάρο, Γουόκερ και Ρόναν.

Η Ελλάδα από την άλλη διάλεξε σχήμα χωρίς Φορτούνη και Παυλίδη αλλά με Μάνταλο, Πέλκα και Γιακουμάκη. Η αρχική διάταξη: Βλαχοδήμος τέρμα, άμυνα με Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Μπάλντοκ, κέντρο με Σιώπη, Μάνταλο και Μπακασέτα και μπροστά Μασούρα – Πέλκα και φορ Γιακουμάκη.

Η Εθνική παρότι μπήκε λίγο… κάπως στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ αλλά βρήκε πολύ γρήγορα γκολ. Στο 6′ υπήρξε η κεφαλιά του Γιακουμάκη έφυγε λίγο έξω. Στη συνέχεια στο 8′ ένα σουτ του Μπακασέτα βρήκε κόντρα σε αντιπάλους. Ακολούθησε στο 11ο λεπτό το γκολ του Μασούρα. Μετά από συνεργασία των Μάνταλου και Γιακουμάκη η μπάλα έφτασε στον Μπάλντοκ που την έσπασε στον Μασούρα για να σουτάρει για το γκολ και το 0-1.

Στο 23′ ο Γιακουμάκης έκανε κίνηση, πήγε να αλλάξει πόδι και έκανε ένα σουτ έξω. Στο 29ο λεπτό ο Μπακασέτας έκανε ένα σουτ που βρήκε σε αντίπαλο και έφυγε κόρνερ. Στο 29′ ο Γιακουμάκης είχε μία κεφαλιά έξω. Στο 33′ ο Μασούρας με κεφαλιά έδωσε στον Μάνταλο που από κοντά έστειλε τη μπάλα έξω με προβολή.

Στο 36′ ο Πέλκας είχε δοκάρι στο σουτ του μετά από πολύ καλή / εξαιρετική επίθεση της Εθνικής μας ομάδας. Στο 41′ είχε φάση και ο Μάνταλος με σουτ που αποκρούστηκε για να υπάρξει μετά και άλλο σουτ από μεριάς Εθνικής. Στο 45′ ο Σιώπης μετά από μπαλιά του Πέλκα έκανε ένα σουτ… οβίδα για να γράψει το 0-2: πρώτο του γκολ με όλες τις Εθνικές ομάδες που το πανηγύρισε φυσικά έξαλλα και με τον δικό του τρόπο.

Στο 58ο λεπτό του αγώνα η Ελλάδα βρήκε και 3ο γκολ με σουτ του Μπακασέτα από κοντά μετά από μπαλιά του Μάνταλου. Μία βαθιά μπαλιά από τον χώρο του κέντρου.

Στη συνέχεια η Ελλάδα είχε και άλλες φάσεις. Πριν γράψει το χρονόμετρο 70′ είχε ένα καλό σουτ του Μασούρα που αποκρούστηκε δύσκολα και ακριβώς πάνω στο 70′ δοκάρι με σουτ από τον Παυλίδη. Στο 73′ είχε δοκάρι από κοντά και ο Μάνταλος με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Τσιμίκα.

Η είσοδος του Φορτούνη φυσικά ξεχώρισε στο β’ μέρος και ενώ πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, κάτι που έδειξε πως ήθελε να συμβεί ο Πογιέτ. Ο Φορτούνης είχε να παίξει στην Εθνική από το 2021 και ήταν δραστήριος και είχε σουτ και προσπάθειες. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα είχε ένα πολύ καλό σουτ και βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-4 ο Κωνσταντέλιας αλλά τελικώς ο Κόλεινγκ το έβγαλε δύσκολα.

MVP: Σε ένα τέτοιο ματς μπορείς να βρεις αρκετούς διακριθέντες αλλά θα βάλουμε τον Μασούρα. Και αυτό διότι έκανε το 0-1 και γενικά μετά ήταν μέσα σε φάση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σε σχέση με το σκοράρισμα ξεχωρίζει η γκολάρα του Σιώπη (που έκανε μεγάλη προσπάθεια), πρώτη του σε επίπεδο Εθνικών ομάδων σε όλη του τη διαδρομή. Μάνταλος και Μπακασέτας έχουν συνεργαστεί πολύ καλά στη φάση του 0-3 και γενικά είχαν θετικό αγωνιστικό πρόσημο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Θα μπορούσε να πει κανείς όλο το Γιβραλτάρ αλλά αναγκαστικά θα σταθούμε σε μεσοεπιθετικούς όπως ο Γουόκερ και ας ήταν δύσκολο για το Γιβραλτάρ να κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα. Το πρώτο σουτ του Γιβραλτάρ ήταν στο 80′.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες της Εθνικής μας. Εάν τα δοκάρια τα λες ατυχία υπήρξαν στιγμές που παίκτες όπως ο Γιακουμάκης έχασαν μεγάλες φάσεις.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε σοβαρά προβλήματα η διαιτησία. Δεν είχε και τρομερές ή δύσκολες φάσεις. Κάποια παράπονα είχαν οι διεθνείς για φάουλ και κάρτες. Στο παιχνίδι υπήρχε και VAR φυσικά όπου έκανε το τσεκάρισμά του για φάσεις όπου του Μπακασέτα όπου από το Γιβραλτάρ ζήτησαν οφσάιντ ενώ VAR check έγινε και πριν τη φάση του γκολ του Σιώπη (για πέναλτι).

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Εθνική μας ήταν πολύ σοβαρή στο πιο μεγάλο διάστημα του αγώνα. Φυσικά ήταν και πολύ ανώτερη του Γιβραλτάρ και θα μπορούσε να είχε βάλει ακόμα και 5 ή και παραπάνω γκολ.

Γιβραλτάρ: Κολέινγκ, Σέρτζεαντ, Λόπες, Κασιάρο (85′ Στάις), Γουόκερ, Βαλαρίνο (62′ Κουμπς), Ολιβέρο, Ρ. Τσιπολίνα, Ρόναν (85′ Τ. Τσιπολίνα), Μπρίτο (85′ Μπρίτο) και Τορίγια (62′ Μουέχλι).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Μασούρας (85′ Χατζηγιοβάννης), Γιακουμάκης (62′ Παυλίδης), Μπακασέτας (70′ Φορτούνης), Πέλκας (62′ Κωνσταντέλιας), Χατζηδιάκος, Μάνταλος, Τσιμίκας (85′ Γιαννούλης) και Σιώπης.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This