Επιλογή Σελίδας

Από το μακρινό 1982, που ιδρύθηκε το τμήμα μπάσκετ του ΓΑΣ Αιγινιακός, το κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου Αιγινίου αποτέλεσε την εκκίνηση επίτευξης στόχων και παράλληλα για πολλά χρόνια ήταν μία “καυτή” έδρα που δύσκολα αντίπαλος μπορούσε να την… “αλώσει”.

Έτσι, με την συγκρότηση της καλαθοσφαιρικής ομάδας, δειλά δειλά ξεκίνησαν να μπαίνουν οι βάσεις αρχικά για την ενασχόληση των μαθητών του γυμνασίου και του Λυκείου του Αιγινίου και στην συνέχεια η δημιουργία και υλοποίηση υψηλών βλέψεων.

Οι ρομαντικοί παράγοντες της εποχής εκείνης, με μπροστάρη τον Λάκη Δραγούμη ως έφορο του τμήματος μπάσκετ του ενιαίου ΓΑΣ Αιγινιακού στο Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και με τον Γυμναστή Λευτέρη Ελευθεριάδη να είναι ο κόουτς, η ομάδα συμμετείχε μ’ επιτυχία στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΔΥΜ, που τότε ήταν διοργανώτρια αρχή.

Αποδείχτηκε ότι υπήρχε ταλέντο και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το άθλημα του μπάσκετ, αφού γρήγορα η ομάδα ανέβαινε τις κατηγορίες και γινόταν η δύναμη της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, ενώ δεν άργησε να έρθει στα μπασκετικά πράγματα του Αιγινίου μια μεγάλη μορφή από το 1984 έως και σήμερα.

Μιλάμε όπως καταλάβατε για τον πατριάρχη του αιγινιώτικου μπάσκετ, Νίκο Μπογιατζή, ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Αιγινιακού, είτε του ΓΑΣ Αιγινιακός, είτε του ΑΟΚ Αιγινιακός, που το 2007 πήρε σάρκα και οστά και πορεύεται πλέον αυτόνομα για το καλό και των δύο αθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, μετά από τον επιβαλλόμενο αυτό διαχωρισμό.

Φυσικά αν την εποχή εκείνη τολμούσες να πεις ότι ο Αιγινιακός θα φθάσει την περίοδο 2006-07 ν’ αγωνίζεται στην ενιαία Β’ εθνική κατηγορία σίγουρα θα τον αποκαλούσαν παρανοϊκό κι όμως ο Νίκος Μπογιατζής ως επικεφαλής της τεράστιας εκείνης προσπάθειας τα κατάφερε.

Ακόμα η ομάδα έπαιξε επί πολλά έτη στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας, έχοντας εξαιρετική αγωνιστική παρουσία.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μη αναφέρουμε την εμβληματική φυσιογνωμία του Θεσσαλονικιού προπονητή, Γιάννη Χατζούλη, αφού ήταν ο άνθρωπος, που μετουσίωσε τα νέα δεδομένα και έφερε τον Αιγινιακό σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Τέλος, να σταθούμε και στην κατασκευή του Νέου κλειστού γυμναστηρίου Αιγινίου, που σήμαινε αλλαγή πλεύσης και επέκταση στόχων των ομάδων.

Έτσι από την άνοιξη του 2006 το “κόσμημα” του νεότευκτου κλειστού συνέβαλε αποφασιστικά στην ενσάρκωση της νέας τάξης πραγμάτων.

Όσο για τους καλαθοσφαριστές, που αναδείχθηκαν και προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες θα κάνουμε άμεσα ένα μεγαλύτερο αφιέρωμα!

Φωτογραφικό αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

IMG_20230322_081221

Το κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Αιγινίου σε αγώνα μπάσκετ του Αιγινιακού στα μέσα της δεκαετίας του 1990

IMG_20230322_085006

IMG_20230322_085232

Ανταποκρίσεις της εφημερίδας Θεσσαλονίκη για νικηφόρους αγώνες μπασκετική ομάδα του ΓΑΣ Αιγινιακός

Pin It on Pinterest

Shares
Share This