Επιλογή Σελίδας

Από τις ελάχιστες φορές, που κάλυψα ως αθλητικός συντάκτης κλασσικό αθλητισμό ήταν στις 6 Μαϊου του μακρινού 1982 όταν έγιναν στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης (έτσι ονομαζόταν τότε), οι σχολικοί αγώνες στίβου αγοριών και κοριτσιών με συμμετέχοντες μαθητές από τα Λύκεια του Νομού μας.

Οι αγώνες στέφθηκαν από εξαιρετική επιτυχία τόσο από οργανωτικής πλευράς, όσο και από τις αξιόλογες επιδόσεις, που σημειώθηκαν και εξασφάλιζαν σε ορισμένα παιδιά να πάρουν μέρος στους Πανελλήνιους αγώνες.

Μεταξύ αυτών που έκαναν έντονη την παρουσία τους ήταν και ο τότε εν ενεργεία αθλητής στο άλμα τριπλούν του ΠΑΟΚ Γιάννης Τερζής του Γενικού Λυκείου Αιγινίου, που αναδείχθηκε άξιος νικητής με επίδοση 14 μέτρα και 30 εκατοστά, που του επέτρεπε την συμμετοχή στους Πανελλήνιους αγώνες .

Ο Αιγινιώτης άλτης με προπονητή τον κ. Αντώνη Κύρκο είχε αξιομνημόνευτη παρουσία στο δύσκολο άθλημα του τριπλούν, όμως στάθηκε άτυχος καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός αργότερα ήταν εμπόδιο στην καριέρα του, που τελείωσε εντελώς άδοξα.

Ως επίλογο ν’ αναφέρουμε την δική μας διαπίστωση, αν και δεν είμαστε γνώστες του συγκεκριμένου χώρου.

Ο στίβος η κλασσικός αθλητισμός αν θέλετε έχει τη δυναμική να προσφέρει τεράστιες συγκινήσεις, στους φιλάθλους, που σπάνια συναντάς σε άλλο άθλημα, αφού έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και τα αθλήματα του είναι χωρίς αμφιβολία λιγότερο αναξιόπιστα από οποιοδήποτε άλλο σπορ.

Φωτογραφικό αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ01

Ανταπόκριση των ” Πιερικών σχολικών αγώνων του 1982 ” στην εφημερίδα ” Θεσσαλονίκη”, από τον Γιώργο Καρανικόλα .

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ03

Ο Γιάννης Τερζής (δεξιά) που διακρίθηκε στο άλμα τριπλούν παίρνοντας την πρώτη θέση-πρόκριση στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, με τον υπογράφοντα, στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης.

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ02

Ο ανταποκριτής Γιώργος Καρανικόλας στη γραμματεία επί… το έργον στην συλλογή των αποτελεσμάτων.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This