Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Γκαμπράνη

Ο Άρης φταίει που δεν κλειδώνει τη νίκη με ένα περιποιημένο 3-0 από το ημίχρονο, αλλά φταίει και όταν ένας Σουηδός από το Ιράκ κι ένας Αλβανός με ελάχιστη σχέση με το VAR θα βάλουν στα highlights του βιογραφικού τους την παρουσία τους σε ένα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ;

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δικαιούται να ξιφουλκεί κάθε Κυριακή κατά του VAR, όχι όμως όταν παίρνει πέναλτι σαν αυτό που χρεώθηκε ο Μπράμπετς. Τότε είναι καλό το VAR, όπως θα έλεγε και ο… Μπόγρης.

Ο Άρης πάλι, όχι μόνο δεν δικαιούται να παίρνει τέτοια πέναλτι, αλλά σε κάθε παρόμοια φάση είναι μονά ζυγά χαμένος. Απίστευτο πράγμα. Ελάχιστες φορές έχει βγει κερδισμένος σε παρέμβαση του VAR και οι φίλαθλοι του έχουν συνηθίσει κάθε φορά που ο διαιτητής σχηματίζει την οθόνη με τα χέρια του. Ξέρουν τι θα ακολουθήσει…

Οι επιστολές στην ΚΕΔ και οι ανακοινώσεις κατά του Μπένετ θα αρχίσουν πλέον να παίρνουν πρωτόκολλο γιατί έχει χαθεί το μέτρημα, αλλά όσο κι αν φωνάζει ο Άρης, δεν αλλάζει τίποτε. Απολύτως τίποτε.

Οι elite διαιτητές που ψάχνουν όλοι ήταν ένας Ιρακινός, που δεν παίζει με VAR και που έκανε χρήση του… σουηδικού του διαβατηρίου, “παρακολουθώντας” ένα ματς για το οποίο θα μιλάει και στα εγγόνια του και ένας Αλβανός VARίστας, που μαθαίνει το VAR τους τελευταίους μήνες. Έχει άδικο η ΠΑΕ Άρης όταν ειρωνικά ζητάει από την ΚΕΔ την επόμενη φορά να στείλει έναν Κινέζο κι έναν Βιετναμέζο;

Αλλά εδώ δεν χωράνε ειρωνίες. Μπορεί ο Μπένετ, σοβαρά, να ορίσει στο επόμενο ματς του Άρη έναν διαιτητή από το Βατικανό (να μας ευλογήσει) και στο VAR έναν από τη Γροιλανδία. Τίποτε πια δεν μας φαίνεται περίεργο.

Μια νίκη που δεν «κλείδωσε»

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Άρης δεν κλείδωσε τη νίκη στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσε, όπως ακριβώς συνέβη και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που επίσης προηγήθηκε πολύ νωρίς. Είχε δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, είχε καθαρές ευκαιρίες, είδε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ στην άμυνα και τις εκμεταλλεύτηκε, έπρεπε όμως να σκοράρει ένα ακόμη γκολ για να είναι ήσυχος.

Οι διακοπές στο παιχνίδι έκοψαν τον ορμητικό ρυθμό του Άρη, ο Λουτσέσκου διόρθωσε το πρόβλημα στο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη φάση με το πέναλτι και πήρε μια νίκη, που δεν μπορούσε να φανταστεί στη ροή του αγώνα.

Κι ένα καλό μάθημα

Η εξέλιξη του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε κι ένα καλό μάθημα στον Άρη για το μέλλον. Ο πάγκος του ΠΑΟΚ έκανε άνω κάτω το παιχνίδι όταν γύρισε το ματς. Τα νεύρα, η ένταση, η σύρραξη και οι διακοπές, βοήθησαν μόνο τον ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να διαχειριστεί το σκορ. Παιχνίδι δεν παίχτηκε ξανά ποτέ και ο Άρης δεν είχε την ευκαιρία που έψαχνε για να μπει στο παιχνίδι. Ουσιαστικά στο 1-2 είχε λήξει και το ματς.

Πηγή: Sport Day

Pin It on Pinterest

Shares
Share This