Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Ο αγώνας του Max Verstappen στην Τζέντα ήταν ένας αγώνας ανάκαμψης, αφού εκκίνησε 15ος μετά από αστοχία του άξονα κίνησης στο Q2 του Σαββάτου, τερματίζοντας τελικά 2ος, πίσω από τον poleman και νικητή Sergio Perez.

Ο Ολλανδός ήταν εμφανώς δυσαρεστημένος με το πώς κύλησαν το τριήμερο για τον ίδιο, ενώ και κατά τη διάρκεια του αγώνα θέλησε να πιέσει για να φτάσει τον teammate του, με την ομάδα να ζητά και από τους δύο να μειώσουν ρυθμό για να τερματίσουν ως έχουν – πράγμα που κανείς εκ των δύο τήρησε, με τον Verstappen στο τέλος να «κλέβει» και τον 1 βαθμό του ταχύτερου γύρου από τον Μεξικανό.

Με το πέρας του αγώνα, ο 2 φορές πρωταθλητής εξέφρασε την ενόχλησή του όχι μόνο για το Σ/Κ στη Σαουδική Αραβία, αλλά και για αυτό στο Μπαχρέιν.

«Στο πρώτο Σ/Κ στο Μπαχρέιν δεν ήταν όλα καλά, γιατί υπήρχε μεγάλη διαφορά στο μονοθέσιο από τις δοκιμές στον αγώνα, και κάποια άλλα πράγματα στο παρασκήνιο δεν πήγαν καλά. Και τώρα, μετά από τρεις διαδικασίες δοκιμών, το πρόβλημα βγήκε στις κατατακτήριες. Κατάφερα να ανέβω ως τη δεύτερη θέση, πράγμα καλό, και όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι, αλλά εγώ δεν είμαι, γιατί δεν είμαι εδώ για να τερματίζω δεύτερος. Ιδίως όταν δουλεύεις τόσο σκληρά στο εργοστάσιο για να έχεις ένα καλό μονοθέσιο, το να πρέπει να μετά να κάνω έναν αγώνα ανάκαμψης (πράγμα που δε με πειράζει), δεν είναι καλό, γιατί παλεύουμε για το πρωτάθλημα και πρέπει και τα δύο μονοθέσια να είναι αξιόπιστα».

Μετά από δύο αγώνες, ο Verstappen έχει 44 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον Sergio Perez που τον ακολουθεί στη 2η θέση.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This