Επιλογή Σελίδας

Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ αναδείχτηκε σήμερα Κυριακή 19/03 νικητής του Europe Trophy επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών για την περίοδο 2022-2023! Με σταθερά καλές εμφανίσεις και τη συμπαράσταση δεκάδων φίλων του επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί στο OLP-COSCO Europe Trophy Grand Final, που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στη μεγάλη ιστορία του στο άθλημα κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του. Στον απογευματινό τελικό έκαμψε την πολωνική Pharma Orlicz 1924 Suchedniow με 3-0 γενικά ολοκλήρωσε αήττητος τη διοργάνωση, ενώ στο ΣΕΦ είχε 5 νίκες. Από την αρχή παρουσιάστηκε πολύ δυνατός στο 3ο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο συλλόγων, είχε την …εγγύηση των Κροατών παγκόσμιας κλάσης Γκάτσινα και Πουκάρ, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι συνέβαλε πολύ και ο Έλληνας πρωταθλητής Τάσος Ρηνιώτης μετά από το απρόοπτο πρόβλημα χτες με τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ. Ο τίτλος του Ολυμπιακού έρχεται να προστεθεί στον αντίστοιχο περσινό της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού, στην πρώτη χρονιά του Europe Trophy και παράλληλα είναι ο πρώτος για την ελληνική επιτραπέζια σε επίπεδο ανδρών.

Η διοργάνωση πέτυχε και οργανωτικά σε συνεργασία του Ολυμπιακού με την ΕΦΟΕπΑ. Competition manager ορίστηκε από την ETTU η πρώην διεθνής αθλήτρια Ιταλίδα Κιάρα Κολαντόνι. Επιδιαιτητές ήταν ο Νίκος Κόκκινος και η Μαρία Μιτακίδου, ενώ διατήτευσαν Έλληνες διαιτητές. Χρησιμοποιήθηκαν 4 τραπέζια.

Μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στην Περιφέρεια C, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ολυμπιακός είχε με το μέρος του τις πιθανότητες και στο OLP-COSCO Europe Trophy Grand Final. Όχι μόνο επειδή αγωνίστηκε στο οικείο πειραϊκό έδαφος, αλλά και γιατί έφερε στην Αθήνα και τον Πίτσφορντ, που μαζί με τους δύο Κροάτες ήταν και απόλυτα έτοιμοι αγωνιστικά έχοντας διαδοχικά ματς στο Europe Top 16 Cup στο Μοντρέ, στο WTT Star Contender στην Goaκαι στο Singapore Smash. Η υπεροχή φάνηκε και στο τραπέζι, καθώς με εξαίρεση τη μία ήττα του Πίτσφορντ πριν σταματήσει με στομαχικές διαταραχές όλες οι ομαδικές νίκες ήρθαν με σκορ 3-0. Ο Ρηνιώτης πήρε τη θέση του Άγγλου και τα πήγε τέλεια με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες! Ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης, που έζησε την καλύτερη στιγμή του στην πολυετή καριέρα στον Ολυμπιακό, είχε στη σύνθεση και τον νεαρό διεθνή Σωκράτη Γιαννούτσο, ο οποίος αγωνίστηκε στην πρώτη φάση στη Σερβία.

Αφού αναδείχτηκε νικητής το Σάββατο στο γκρουπ Α ο Ολυμπιακός συνέχισε σήμερα ακάθεκτος για το τρόπαιο, μολονότι ο Πίτσφορντ οριστικά δεν μπορούσε να επανέλθει και απλά κάθισε στον πάγκο. Στον πρωινό ημιτελικό με την PANACEO Stockerau από την Αυστρία επικράτησαν πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-0, ωστόσο είχαν τον έλεγχο από την αρχή ως το τέλος. Ο Ρηνιώτης στο φινάλε σημείωσε δεύτερη νίκη με 3-2 και με το σύστημα των 6 πόντων στο τελευταίο σετ.

Στον τελικό ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δεύτερη φορά σε ισάριθμες ημέρες τη Pharma Orlicz 1924 Suchedniow από την Πολωνία, η οποία στον άλλο ημιτελικό ξεπέρασε τη βελγική Logis Auderghem TT με 3-0. Στο καθοριστικό ματς προσήλθαν πάνω από 50 φίλοι του Ολυμπιακού στο φαληρικό στάδιο και μαζί με του λιγοστούς Πολωνούς ταξιδιώτες δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις εκατέρωθεν.

Οι οικοδεσπότες είχαν νικήσει χτες στο γκρουπ 3-0 την Suchedniow και φάνηκε και στον τελικό ότι είχαν ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Ο Πουκάρ έδωσε σχετικά εύκολα το προβάδισμα. Στο κρίσιμο δεύτερο στη σειρά ματς ο Αντρέι Γκάτσινα έκαμψε δύσκολα τον Πολωνό διεθνή Ρόμπερ Φλόρας. Ισοφάρισε σε 1-1 στην παράταση, ενώ στο 3ο σετ είδε το 6-3 υπέρ του να γίνεται 6-7 για να πάρει εκείνος μετά 5 συνεχόμενους πόντους. Στη θέση 3 τοποθετήθηκε ξανά ο Ρηνιώτης και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μέσα σε πανηγυρισμούς. Μέχρι να συμβεί αυτό ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 έδωσε μία ακόμα σκληρή αναμέτρηση στα 5 σετ. Μάλιστα στο 4ο σετ δέχτηκε απρόσμενα ανατροπή όταν είχε 4 ματς μπολ, ωστόσο κράτησε τη δυνατή ψυχολογία και επικράτησε με 6-4 στο καθοριστικό σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Pharma Orlicz 1924 Suchedniow-Ολυμπιακός 0-3:

  • Πιοτρ Τσίρνεκ-Τόμισλαβ Πουκάρ 1-3 (4-11, 5-11, 11-7, 3-11)
  • Ρόμπερτ Φλόρας-Αντρέι Γκάτσινα 1-3 (11-5, 10-12, 7-11, 7-11)
  • Ντάνιελ Μπακ-Τάσος Ρηνιώτης (3-11, 11-9, 8-11, 12-10, 4-6)

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού Ολυμπιακός-Stockerau 3-0:

  • Τόμισλαβ Πουκάρ-Νταβίντ Σερντάρογλου 3-1 (11-4, 9-11, 11-8, 11-9)
  • Αντρέι Γκάτσινα-Μίχαλ Μπανγκόζ 3-1 (11-2, 16-18, 11-6, 11-7)
  • Τάσος Ρηνιώτης-Αλεξάντερ Τσεν 3-0 (11-6, 11-9, 11-3)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This