Επιλογή Σελίδας

Σημαντική νίκη που τον φέρνει στην 4η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς πέτυχε ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου που επιβλήθηκε του Μακεδονικού Φούφα με 1-0, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση πέτυχε στο 65′ ο Σεχολάρι που μετά από σέντρα του Κόλα από δεξιά “πετάχτηκε” στο πρώτο δοκάρι και πρόλαβε τον Δημητριάδη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Προς γενική κατάπληξη ο διαιτητής Τικόζογλου δεν έδειξε σέντρα θεωρώντας πως έγινε φάουλ στον τερματοφύλακα του Μακεδονικού Φούφα, απόφαση που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων.

Ωστόσο, μετά από συνεννόηση του Τικόζογλου με τον α’ βοηθό διαιτητή Λαζαρίδη, το γκολ μέτρησε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Εθνικού διαχειρίστηκαν το προβάδισμα, αγγίζοντας και δεύτερο γκολ στο 71′ όταν σε φάση καρμπόν, μετά από σέντρα του Κόλα από δεξιά ο Σεχολάρι έκανε το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής αλλά ο Δημητριάδης απέκρουσε στέλνοτας στη συνέχεια τη μπάλα να χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και να απομακρυνθεί.

Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι και στο 7′ όταν ο Κριεμάντι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η μπάλα έσκασε στο έδαφος προτού χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δημητριάδη και στη συνέχεια υποδειχθεί οφσάιντ στην προσπάθεια των παικτών του Εθνικού να πάρουν το ριμπάουντ.

Ο Εθνικός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό να θέλει να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις.

Σε δυο περιπτώσεις κατάφεραν να απειλήσουν τα καρέ του Τσιλιγκερίδη, στο 12′ με σουτ του Καρασιούνα που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και στο 39′ οπότε έχασαν και τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Μητσόπουλου να μη μπορεί να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι από σέντρα του Καρασιούνα.

Από πλευράς Εθνικού, εκτός από το δοκάρι στο 7′, καλή στιγμή στο α’ μέρος ήταν η κεφαλιά του Σεχολάρι στο 24′, στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Φυτόπουλου.

Στο β’ μέρος “όλα τα λεφτά” ήταν το γκολ του Σεχολάρι στο 65′ αλλά και η χαμένη ευκαιρία του ίδιου στο 71′, με το 1-0 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν απέλπιδες προσπάθειες να ισοφαρίσουν χωρίς όμως να… καρδιοχτυπήσει η άμυνα του Εθνικού που πανηγύρισε στο τέλος το υπερπολύτιμο “τρίποντο”.

Πλέον, οι Κεραμιδιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο εκτός έδρας αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με την πρωτοπόρο Κοζάνη ενώ ο Μακεδονικός Φούφα που έμεινε μόνος στη 12η θέση με 20 βαθμούς και στο -6 από την σωτηρία, την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Καστοριά.

Το “φιλμ” του αγώνα
7′ Εκτέλεση φάουλ του Κριεμάντι από δεξιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια υποδείχθηκε οφσάιντ στην προσπάθεια των παικτών του Εθνικού να πάρουν το ριμπάουντ.
9′ Σέντρα Λαμπίρη από αριστερά, κεφαλιά του Σεχολάρι στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα ψηλά άουτ.
12′ Δυνατό σουτ του Καρασιούνα από δεξιά, έδιωξε ο Πατσιογεώργος.
24′ Μετά από σέντρα του Φυτόπουλου από δεξιά ο Σεχολάρι στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
39′ Συρτή σέντρα του Καρασιούνα από δεξιά, δε μπόρεσε να κάνει την προβολή ο Μητσόπουλος στο δεύτερο δοκάρι με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τον Μακεδονικό.
47′ Σέντρα σουτ του Κόλα από δεξιά, δε μπόρεσε κανείς να επωφεληθεί.
49′ Εκτέλεση φάουλ του Καραντζούλη από δεξιά, δεν ανησύχησε ο Τσιλιγκερίδης.
61′ Ο Μητσόπουλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί λάθος γύρισμα της άμυνας του Εθνικού και να βγει τετ α τετ με τον Τσιλιγκερίδη αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα και στη συνέχεια να κερδίσει και το φάουλ από το παίκτη του Μακεδονικού που είδε και την κίτρινη κάρτα.
65′ ΓΚΟΛ! 1-0: Μετά από σέντρα του Κόλα από δεξιά ο Σεχολάρι πρόλαβε τον Δημητριάδη και βρήκε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 1-0.
71′ Σέντρα Κόλα από δεξιά, Σεχολάρι το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής, απέκρουσε ο Δημητριάδης, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τικόζογλου με βοηθούς τους Λαζαρίδη και Παντυκίδη της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Βαγγέλης Μόρας): Τσιλεγκερίδης, Κόλα, Φυτόπουλος, Καρτσαμπάς, Γιαζιτζόγλου (36′ λ.τ. Γκιώνης), Λαμπίρης, Ιντζόγλου, Δαλαμήτρας, Τουλίκας (58′ Κοτσιαρίδης), Κριεμάντι (86′ Μαργαρίτης), Σεχολάρι.
Μακεδονικός Φούφα (Κώστας Καπετάνος): Δημητριάδης, Παπάς, Κοντογουλίδης, Θεοδουλίδης, Χάιτας, Καλογιαννίδης, Καρασιούνας (90’+3′ Ρωσσίδης), Τοπάλης, Σεκκουλίδης, Μητσόπουλος (66′ Σπανδωνίδης), Μωυσιάδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This