Επιλογή Σελίδας

H Aryna Sabalenka ήταν και σήμερα ισοπεδωτική, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Μαρία Σάκκαρη και πήρε τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Indian Wells με 6-2, 6-3, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στον τελικό της διοργάνωσης της Καλιφόρνια.

Μόλις 83 λεπτά χρειάστηκε η πρωταθλήτρια του Australian Open, για να “σφραγίσει” αυτή τη νίκη, σε ένα ματς που παρότι υπέστη 2 break, κατόρθωσε να “σπάσει” 5 φορές το σερβίς της Σάκκαρη, ούσα πάρα πολύ επιθετική και στις επιστροφές της, όπως άλλωστε συνηθίζει.

Από το ξεκίνημα ήταν πολύ δυνατή η 24χρονη Λευκορωσίδα, που έκανε πρώτη το break για να προηγηθεί με 3-1. Η Σάκκαρη απάντησε προσωρινά και μείωσε σε 3-2, όμως η Sabalenka έκανε και νέο break, σε ένα game που η Σάκκαρη ήταν πάνω με 40-15.

Δεν έκλεισε το game για το 3-3 η Σάκκαρη και το πλήρωσε, με την Sabalenka να “ξεφεύγει” ξανά με break για το 4-2. Κράτησε και το σερβίς της αυτή τη φορά η Λευκορωσίδα, που με το 5-2 μετέφερε όλη την πίεση στη Σάκκαρη, που έκανε λάθη στο επόμενο game και έχασε ξανά το σερβίς της.

Συνέχισε πολύ δυνατά η Sabalenka, που άνοιξε με break το 2ο σετ και έφτασε τα 5 διαδοχικά κερδισμένα games, για να κάνει το 6-2, 2-0. Η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών κατάφερε να περάσει στην αντεπίθεση και να ισοφαρίσει σε 2-2, όμως έχασε μια χρυσή ευκαιρία για να επιστρέψει για τα καλά στο ματς, ένα break point που θα της έδινε το προβάδισμα στο 2ο σετ.

Η Sabalenka κατάφερε να αρνηθεί το break και τελικά να κερδίσει αυτό το game που την έβαλε μπροστά με 3-2 και άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες, αφού στο επόμενο game η Λευκορωσίδα πήρε και το break, με αποτέλεσμα να φτάσει να προηγείται με 5-2.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν άλλα περιθώρια αντίδρασης για τη Σάκκαρη, που δεν βρήκε κάποια νέα ευκαιρία για να μείνει στο παιχνίδι και η Sabalenka σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 και την πρόκριση στον τελικό.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This