Επιλογή Σελίδας

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι δύο βετεράνοι αθλητές Αντώνης Αργυρόπουλος, που γεννήθηκε στο Αιγίνιο το 1983 και μεγάλωσε στον Κολινδρό και ο Ντίνος Τεκτονίδης, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971;

Εργάζονται σε γνωστή βιομηχανία συστημάτων ασφαλείας.

Μόνο αυτό; Όχι φυσικά, αφού είχαν ανεκτίμητη και πολύχρονη προσφορά ο μεν Αργυρόπουλος στον μπασκετικό Αιγινιακό, ο δε Τεκτονίδης στην ομάδα ποδοσφαίρου του Αιγινίου.

Ο πρώτος ως καλαθοσφαιριστής τόσο στα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όσο και της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ και προπονητής της Ακαδημίας στην ομάδα μπάσκετ του Αιγινιακού, έδωσε πολλά. Και ο δεύτερος στον ποδοσφαιρικό Αιγινιακό, όπου για μια τετραετία ήταν ο αρχισκόρερ του και το “βαρόμετρο” της ομάδας, σ’ εθνικό επίπεδο.

Συνοπτικά θα σας παραθέσουμε τα βιογραφικά τους, που είναι ιδιαιτέρως πλούσια και άξια λόγου αφού η αγωνιστική παρουσία τους σε παρκέ και γήπεδα αντίστοιχα είναι τεράστια και διαχρονική.

Αφενός ο Αργυρόπουλος από μικρός ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Μεγα Αλέξανδρο Κολινδρού, στον οποίο αγωνίστηκε 9 χρόνια στην ανδρική του ομάδα (σε τρεις θητείες) και στη συνέχεια έπαιξε σε Γαλαξία Αδένδρου, ΑΟΚ Αιγινιακό σε δύο περιόδους – συνολικά 9 σεζόν – και ΓΑΣ Μελίκης.

Οι θέσεις που έδειξε τις σπουδαίες αρετές στο σκοράρισμα του ασταμάτητου “μπόμπερ”, μ’ έφεση στα τρίποντα ήταν πλέι μέικερ  (1) και σούτινγκ γκαρντ (2).

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι η άνοδος του ΑΟΚ στην Γ’ Εθνική κατηγορία (2015-16) καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ένωσής μας.

Επίσης διετέλεσε με επιτυχία προπονητής στην Ακαδημία μπάσκετ του αιγινιώτικου συλλόγου από το 2015 έως το 2022 .

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Αντώνης έπαιξε στον ΑΟΚ Αιγινιακός που δημιουργήθηκε το 2007 όταν με συγχώνευση μέσω απορρόφησης ενσωμάτωσε το τμήμα μπάσκετ του “ΓΑΣ Αιγινιακός” (ποδόσφαιρο και μπάσκετ πορεύονταν από κοινού), που προυπήρχε από το 1982 και προχώρησε αυτόνομα ως διαφορετικό σωματείο, αλλά υπό την σκέπη του ίδιου ονόματος.

Αφετέρου ο Τεκτονίδης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Άρη Θεσσαλονίκης όμως για… περίεργους και ανεξήγητους λόγους δεν έγινε επαγγελματίας, ενώ ήταν μεγάλο ταλέντο στους κίτρινους. Ο Αιγινιακός ήταν ο επόμενος σταθμός του, τον Δεκέμβριο του 1992 όπου τέσσερις χρονιές ήταν ο πρώτος σκόρερ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αξιοζήλευτη πορεία του στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Πιερικός της Β’ Εθνικής κατηγορίας τον αποκτά, αμέσως μετά, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός λίγο αργότερα, στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξη της καριέρας του και ουσιαστικά σηματοδοτεί το τέλος της ενεργής τους ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα αμφότεροι οι παίκτες αυτοί ξεχώρισαν για τον ακέραιο χαρακτήρα τους που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές και αναμφίβολα τυχερός ήταν ο Αιγινιακός που τους είχε στις τάξεις του.

Φωτογραφικό αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, όρθια άτομα, γυαλιά και εσωτερικός χώρος

Ο Αντώνης Αργυρόπουλος (αριστερά), με το Ντίνο Τεκτονίδη που είχαν… παράλληλη διαδρομή σε διαφορετικά αθλήματα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και μπάλα

Ο Αντώνης Αργυρόπουλος με το αγαπημένο του νούμερο 4 στη φανέλα του Αιγινιακού.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, όρθια άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και γρασίδι

Ο Ντίνος Τεκτονίδης με τα χρώματα το Αιγινιακού και το νούμερο 10 στην πλάτη του.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This