Επιλογή Σελίδας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος
Ξανθόπουλος».

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Θεοδοσιάδης ανέλυσε διεξοδικά το χθεσινό ντέρμπι του ΓΑΣ κόντρα στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, αναφέρθηκε στο επικείμενο σπουδαίο παιχνίδι της ομάδας μας κόντρα στην πρωτοπόρο Κοζάνη την προσεχή Κυριακή εντός έδρας και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

“Καλησπέρα. Μεσολάβησαν δύο αγωνιστικές υποχρεώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα. Η πρώτη το Σάββατο απέναντι στον Μακεδονικό Φούφας, ένα παιχνίδι στο οποίο σίγουρα δεν πήραμε αυτό που θέλαμε, το ζητούμενο για εμάς ήταν οι τρεις βαθμοί. Ένα παιχνίδι όπου αδικήσαμε για μία ακόμη φορά τους εαυτούς μας γιατί ενώ είχαμε πάρα πολύ καλή παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, μια αδράνειά μας σε μία στατική φάση μας έφερε πίσω στο σκορ και βάλαμε προβλήματα στον εαυτό μας. Τα παιδιά αντιδράσανε, είχαν πολύ καλή συμπεριφορά μετά το γκολ που δεχθήκαμε.

Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία οργανωμένη άμυνα και παρόλα αυτά είχαμε υπομονή, ηρεμία, δημιουργήσαμε, ήμασταν παραγωγικοί και βγάλαμε πολλές φάσεις ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα άδικο για εμάς αλλά στο ποδόσφαιρο η ουσία είναι να πετυχαίνεις γκολ. Είναι ένα πράγμα που μας προβληματίζει πολύ καιρό, ενώ είμαστε πάρα πολύ παραγωγικοί και δημιουργούμε πάρα πολλές τελικές φάσεις, αδυνατούμε να τις ολοκληρώσουμε. Και έτσι χάθηκαν δύο βαθμοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Χθες είχαμε ακόμη μια αγωνιστική υποχρέωση απέναντι σε μια ομάδα που και αυτή είχε άμεση ανάγκη βαθμών λόγο του ότι ήταν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη και ήθελε τη νίκη για να ξεφύγει. Επειδή είδα το παιχνίδι σήμερα πάλι, με πιο καθαρό μυαλό και ηρεμία γιατί ξέρετε αμέσως μετά το παιχνίδι υπάρχει ένταση και οι παλμοί είναι ανεβασμένοι. Επαληθεύτηκαν τα όσα είπα χθες με αυτά που είδα και στο βίντεο.

Επειδή η ομάδα του Εθνικού έκανε μία ανακοίνωση και αναφέρθηκε προς το πρόσωπό μου όσον αφορά τα παράπονα που είχαμε εμείς από τη διαιτησία, έχω να απαντήσω ότι ήταν κάκιστη η εν γένει συμπεριφορά του διαιτητή. Ήταν προκλητική και ειρωνική απέναντι σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες. Και όσον αφορά τις φάσεις που έδειξε η ομάδα του Εθνικού έχω να πω ότι στη φάση του γκολ δε διαμαρτυρηθήκαμε για κανένα οφσάιντ, αλλά για διπλό χέρι του Κριεμάντι. Η φάση είναι ίδια με το γκολ που ακυρώθηκε στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός που πήρε τη μπάλα με το χέρι ο Πινέδα και στη συνέχεια μπήκε το γκολ και ακυρώθηκε. Η φάση είναι πεντακάθαρη, γίνεται μπροστά μου και το είδαμε και στο βίντεο, είναι καθαρό διπλό χέρι, κάνει κατοχή ο Κριεμάντι, παίζει την πάσα στο χώρο και σκοράρει ο Τουλίκας.

Από κει και πέρα, η φάση του Σάββα του Σιδηρόπουλου μπορεί να είναι δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά προηγούνται δύο μαρκαρίσματα πριν, του Λαμπίρη και του Δαλαμήτρα που έχουν δεχθεί από το πρώτο ημίχρονο κάρτα και δε δέχονται τη δεύτερη κάρτα. Και σχετικά με το χέρι του Φυτόπουλου, εγώ διαμαρτυρήθηκα για πέναλτι γιατί η φάση έγινε μπροστά μου, δεν είναι πέναλτι όμως, είναι έξω από την περιοχή και σωστά δόθηκε το φάουλ. Έτσι για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους και να μην αιωρούνται. Αν και ποτέ μου δεν το κάνω και ούτε ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία αλλά επειδή αναφέρθηκε προς το πρόσωπό μου η ανακοίνωση του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου για αυτό και κάνω αυτό το σχόλιο.

Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό, ό,τι είπα εχθές ισχύει. Η ομάδα μου ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα παιδιά ήταν πολύ ψυχωμένα και τους δίνω συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου, σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο που πραγματικά επειδή και οι δύο ομάδες έχουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αδικεί αυτές τις ομάδες αυτό το γήπεδο. Νομίζω και ο Εθνικός δεν πρέπει να παίζει σε αυτό το γήπεδο, αλλά αυτές ήταν οι συνθήκες. Νομίζω ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε οργάνωση παιχνιδιού το είπα και στο παιδιά, το ματς θα πήγαινε στις προσωπικές μονομαχίες, μεταφορά μπάλας, δεύτερες μπάλες.

Κερδίσαμε τις περισσότερες μονομαχίες, πήραμε τις περισσότερες δεύτερες μπάλες και καταγράψαμε, επειδή τις έχω εδώ σημειωμένες, οκτώ τελικές εμείς, μία τελική και ένα γκολ ο αντίπαλος και μια υποψία ευκαιρίας και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος δεν έχει τελική. Εμείς έχουμε οκτώ τελικές, με τον Κόλα στο 2ο λεπτό, με τον Κυρτέγο στο 12’ κεφαλιά που φεύγει άουτ, με τον Κυρτέγο στο 18’ το σουτ που φεύγει σύριζα από το δοκάρι, η εκπληκτική ευκαιρία του Κωτσιόπουλου στο 25’ σε άδεια εστία που βγάζει τη μπάλα άουτ και στο δεύτερο ημίχρονο, δύο κεφαλιές του Κυπαρίσση, μία την πιάνει ο Πατσιογεώργος, μία κεφαλιά άουτ, ένα σουτ του Ξυδούς που το εξουδετερώνει ο Πατσιογεώργος και ένα σουτ του Κυπαρίσση στο 94’ που φεύγει άουτ. Νομίζω ότι και τα στατιστικά δείχνουν την εικόνα του παιχνιδιού, χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια και τη νίκη της ομάδας του Εθνικού, συγχαρητήρια για τη νίκη και εύχομαι η ομάδα να πετύχει ό,τι στόχους έχει θέσει. Νομίζω ότι η εικόνα ήταν συντριπτικά υπέρ μας, δεν αξίζαμε να χάσουμε, αν μία ομάδα έπρεπε να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι ήμασταν εμείς.

Αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Και στο πρώτο παιχνίδι ο Εθνικός που ήρθε και έπαιξε εδώ πέρα είχε πολύ καλύτερη εικόνα αλλά κερδίσαμε εμείς. Είχε δημιουργήσει και 3-4 κλασικές ευκαιρίες, στο χθεσινό παιχνίδι δεν μας απείλησε σχεδόν καθόλου. Αυτή ήταν η εικόνα για το χθεσινό παιχνίδι. Να δώσω για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την τεράστια προσπάθεια που κάνανε, είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος για το γεγονός ότι μας στοίχησε σε αυτό το παιχνίδι ο τραυματισμός του Λαγδάρη. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς αλλά το θετικό για μένα είναι ότι είδα παιδιά να έρχονται από τον πάγκο και πραγματικά να βοηθούν πάρα πολύ την ομάδα, να δίνουν ακόμη περισσότερη ένταση και ενέργεια, να δίνουν λύσεις και αυτό είναι το σημαντικό. Αυτή τη στιγμή όλα τα παιδιά είναι έτοιμα όποτε τους ζητηθεί να ανταποκριθούν είτε από την βασική 11αδα είτε από τον πάγκο και ξέρετε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να παίρνει λύσεις και από τον πάγκο.

Ακολουθεί ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μείνανε ακόμη επτά αγωνιστικές, έχουν μείνει πολλά παιχνίδια. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα γιατί ακόμα δεν έχουμε καταφέρει κάτι μέχρι και μαθηματικά να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Το πρωτάθλημα κρύβει εκπλήξεις, βλέπετε την πορεία του Εδεσσαϊκού ο όποιος στα έξι παιχνίδια έκανε πέντε νίκες.

Παιχνίδι με παιχνίδι να κοιτάμε, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, την Κοζάνη μέσα στην έδρα μας. Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε κάθε Κυριακή, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με τους οποίους θα είμαστε πολύ κοντά στη σωτηρία. Ξέρουμε τις δυσκολίες που κρύβει το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα και θα προετοιμαστούμε και αύριο για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για το ματς με την Κοζάνη”.

Σε ερώτηση για το αν Χάμος και Βούλγαρης θέτουν υποψηφιότητα για τη βασική ενδεκάδα στο σπουδαίο παιχνίδι της Κυριακής μετά την εξαιρετική χθεσινή τους εμφάνιση:

“Σίγουρα ναι, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα παιδιά, είναι και ο Ξυδούς που μπήκε και βοήθησε πάρα πολύ, ο Φωκαίδης βοήθησε επίσης πάρα πολύ. Όλα τα παιδιά βοηθάνε από τον πάγκο και νομίζω ότι δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό. Εννοείται ότι και εγώ είμαι εδώ για να τους δίνω τις ευκαιρίες. Έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά από πίσω που έρχονται και νομίζω θα τις πάρουν τις ευκαιρίες και θα τις αξιοποιήσουν”.

Σε ερώτηση για το αν αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση για τον ΓΑΣ να είναι εκείνος που θα σπάσει το φετινό αήττητο της πρωτοπόρου Κοζάνης:

“Σίγουρα, αφού έσπασε και το δικό μας το αήττητο μετά από 11 αγωνιστικές, νομίζω ότι είναι σίγουρα ένα κίνητρο για εμάς. Περισσότερο το κίνητρό μας είναι το βαθμολογικό αλλά όντως έχουμε την ομάδα να μπορέσουμε να το καταφέρουμε. Εύχομαι πραγματικά να είμαστε σε καλή κατάσταση και να μπορέσουμε να σπάσουμε το αήττητο της Κοζάνης”.

Σε ερώτηση για το αν επιμένει στην άποψη πως το όριο της παραμονής θα κυμανθεί στους 35 βαθμούς:

“Εκεί νομίζω πως θα είναι στους 35 βαθμούς, όποια ομάδα θα φτάσει στους 35 βαθμούς νομίζω πως θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή, αλλά σας είπα ότι έχει ακόμα πολλά παιχνίδια, παίζουν και ομάδες που παλεύουν μεταξύ τους. Θα βλέπουμε τα αποτελέσματα κάθε Κυριακή αλλά θεωρώ πως για να είσαι σίγουρος, οι 35 βαθμοί είναι το όριο”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This