Επιλογή Σελίδας

Ηττα χωρίς επιπτώσεις, γνώρισε η εθνική ομάδα πόλο από το Μαυροβούνιο με 8-7, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του World Cup.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, γνώριζε πως θα είναι στην τελική φάση της διοργάνωσης στο Λος Αντζελες μετά την ήττα της Σερβίας νωρίτερα από την Γεωργία κι έτσι έπαιξε χωρίς άγχος, έχοντας κατακτήσει την δεύτερη θέση στον όμιλο. Ισπανία και Σερβία τα άλλα δύο εισιτήρια.

H ήττα με 8-7 έφερε τριπλή ισοβαθμία, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με +23 τέρματα, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει εκτός. Αντίθετα, οι Μαυροβούνιοι που ήθελαν νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρουν την τρίτη θέση από την Σερβία, έμειναν τελικά εκτός.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 5-5, με τις άμυνες να παίζουν ρόλο στη συνέχεια. Η εθνική προηγήθηκε 6-5 με πέναλτι του Φουντούλη, αλλά στη συνέχεια έχασε τρεις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα (τη μία με δύο παίκτες παραπάνω) και το Μαυροβούνιο με τέρματα των Βασίλιε Ράντοβιτς στον παραπάνω και Μάτκοβιτς στην κόντρα, πέρασε μπροστά στο σκορ.

Ο Μάτσιτς έκανε το 8-6, με την εθνική να μειώνει με τον Γεννηδουνιά στα 2:21 πριν το τέλος, αλλά το σκορ να μην αλλάζει ως το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-1, 1-1

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Τζούροβιτς, Μρσιτς 1, Μάτσιτς 1, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς, Ουκρόπινα, Πέρκοβιτς, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαϊδης, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

Η βαθμολογία

  1. Ισπανία 13
  2. Ελλάδα 9
  3. Σερβία 9
  4. Μαυροβούνιο 9
  5. Γεωργία 5
  6. Αυστραλία 0

Πηγή: Gazzetta

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This