Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Η αποπομπή του Mattia Binotto και η έλευση του Frederic Vasseur στη διευθυντική θέση της Ferrari φαίνεται πως ακόμα φέρνει αλλαγές στο εσωτερικό της ομάδας.

Είναι δεδομένο πως ο Ιταλός, με σχεδόν τρεις δεκαετίες παρουσίας και υπηρεσίας στη Scuderia, είχε δημιουργήσει τον δικό του κύκλο από έμπιστους συνεργάτες, σε πολλά καίρια πόστα. Άλλωστε, το 2020 είχε προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές στη δομή του τεχνικού επιτελείου, που έφερε τη Ferrari ξανά στις πρώτες θέσεις μετά τη δύσκολη διετία 2020-2021.

Με την αποχώρησή του, οι άνθρωποι που του ήταν αρεστοί και επιλεγμένοι από τον ίδιο, είναι ολίγον κατ’ ολίγον έτοιμοι να «εγκαταλείψουν το πλοίο».

Ήδη είναι γνωστό πως αποχώρησε από την ομάδα ο David Sanchez, ο επικεφαλής σχεδιασμού και concept της ομάδας, ο άνθρωπος που αποτελεί τον βασικό εμπνευστή των δύο πιο πρόσφατων μονοθεσίων της Scuderia.

Τώρα, νεότερο δημοσίευμα από την Corriere della Serra αναφέρει ότι στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται κι άλλα στελέχη της Ferrari. Ο Laurent Mekies μοιάζει να έχει περιορισμένες αρμοδιότητες υπό τη διοίκηση του Vasseur, και φαίνεται έτοιμος να αποχωρήσει. Μάλιστα, είχε έρθει σε συμφωνία με τον Stefano Domenicali να αναλάβει πόστο στη Formula 1, με τον Γάλλο μάνατζερ να βάζει φρένο σε αυτή τη μετακίνηση.

Επιπλέον, σε λίγους μήνες λήγει το συμβόλαιο του επικεφαλής του τεχνικού τομέα, Enrico Cardile, που ήδη εξετάζει τις επιλογές του για το μέλλον.

Την θέση του θα μπορούσε να πάρει ο Simone Resta, που αυτή τη στιγμή θητεύει στη Haas, έχοντας αποσπαστεί εκεί από τη Ferrari.

Άρχισαν νωρίς οι τριβές

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επιπλέον πως Vasseur και Benedetto Vigna (CEO της εταιρίας) έχουν έρθει σε κάποιες διαφωνίες ήδη, δύο μόλις μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας τους, με αφορμή την προσπάθεια του Γάλλου να φέρει νέους χορηγούς που τελικώς δεν εγκρίθηκαν από τη Ferrari, αλλά και την επιλογή του ίδιου να ταξιδέψει στις δοκιμές του Μπαχρέιν μαζί με τον φίλο του, αλλά και επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff.

Δεν τίθεται, πάντως, ζήτημα εξαιρετικά πρόωρης αντικατάστασης του Vasseur. Θα πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This