Επιλογή Σελίδας

Όταν είσαι πρώτος με 14 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο αναγκαστικά έχεις δημιουργήσει κάποιες προσδοκίες στους αντίπαλους όσον αφορά την ποιότητα της ομάδας που έχεις δημιουργήσει.

Η εμφάνιση της Κοζάνης στην Κρηστώνη, στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου, κάθε άλλο παρά ικανοποίησε αυτές τις προσδοκίες κι άφησε άσχημη γεύση στους φίλους των ερυθρόλευκων που ταξίδεψαν στο Κιλκίς για να ακούσουν τους τοπικούς φιλάθλους στο τέλος να τους ρωτάνε ειρωνικά «αυτή η ομάδα είναι πρώτη;”

Βέβαια όλοι δικαιούνται μία κακή μέρα στην δουλειά αλλά όταν αγωνίζεσαι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που μόνο έδιωχνε ή γέμιζε κι είχε έναν υπέρβαρο τερματοφύλακα 41 ετών στο τρίτο του φετινό παιχνίδι (ο οποίος μάλιστα αγωνιζόταν τραυματισμένος στο τελευταίο τέταρτο), το ελάχιστο που περιμένεις είναι η νίκη.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος αποτελεί μία δικαιολογία αλλά η Κοζάνη, με κάποιον, οποιοδήποτε, τρόπο, θα έπρεπε να είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης που τελικά κατάφερε να πάρει έναν απρόσμενο αλλά πολυτιμότατο βαθμό.

Ο Νίκος Μπαδήμας άλλαξε τους κεντρικούς αμυντικούς, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς τις θέσεις των Μαραγκού και Κούφα πήραν οι Πιρίτζαους και Γιαλαμίδης.

Μόλις στο 4’ η Κοζάνη άνοιξε το σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Καραγιάννη που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Σάκης Κανούλας σταμάτησε την μπάλα και από κοντά γύρισε και σούταρε στα δίχτυα.

Στο 10’ σέντρα του Πάνου, ένας αμυντικός έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Παπαργυρίου που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 24’ αποχώρησε ο Παπαργυρίου με τράβηγμα στον δικέφαλο και την θέση του πήρε ο Τσαπακίδης.

Στο 30’ κόρνερ του Τσαπακίδη, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Κανούλα που από καλή θέση έκανε την κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια.

Στο ημίχρονο ο Γιάννης Παπαδόπουλος πήρε την θέση του Μπίντση στα χαφ.

Στο 50’ κεφαλιά-πάσα του Κανούλα στον Ίσακσσον που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κυριακίδη αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Κρηστώνης.

Από το βολέ του τερματοφύλακα ο Γιαλαμίδης έκανε φάουλ στον Γιώργο Τσολακίδη στην γωνία της μεγάλης περιοχής. Το φάουλ εκτέλεσε στο 51’ ο ίδιος ο Τσολακίδης και με ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 53’ μακρινό φάουλ-σέντρα του Τσολακίδη, ο Χατζηασλανίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 79’, κι ενώ η Κοζάνη είχε κάνει και τις πέντε αλλαγές, τραυματίστηκε ο Παπαδόπουλος που αποχώρησε κουτσαίνοντας κι η Κοζάνη αγωνίστηκε στο υπόλοιπο του αγώνα με 10 παίκτες.

Στο 84’ φάουλ-σέντρα του Αποστολίδη, ο Πιρίτζαους από καλή θέση δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά κι ο Κυριακίδης μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 86’ ο Αγαθαγγελίδης ελίχθηκε έξω από την περιοχή της Κοζάνης κι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή.

Το μόνο θετικό του αγώνα ήταν ότι με την ισοπαλία αυτή η Κοζάνη παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα της Γ’ Εθνικής καθώς Καμπανιακός (1ος Ομιλος) και Μαρκό (5ος Ομιλος) έκαναν την πρώτη τους ήττα.

Η διαφορά από τον δεύτερο Πιερικό είναι 12 βαθμούς και η διατήρηση του αήττητου είναι το μοναδικό πλέον κίνητρο μέχρι τα μπαράζ ανόδου.

Το παιχνίδι με την Κρηστώνη πρέπει να γίνει «καμπανάκι» για την Κοζάνη, αν θέλει να διατηρήσει το αήττητο μέχρι το τέλος, γιατί με τέτοιες εμφανίσεις πιο δυνατές ομάδες δεν θα της χαριστούν.

Την ερχόμενη Τετάρτη 15/3/23 η Κοζάνη θα υποδεχθεί την Α.Ε. Ποντίων Π.Ε. Κοζάνης στο τοπικό ντέρμπυ της 19ης αγωνιστικής.

ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ (Βασίλης Παμπορίδης): Ευσ. Κυριακίδης, Μαυροκεφαλίδης (60’ Κόλα), Ματεντζίδης, Ι. Κυριακίδης (65’ Ρωμανίδης, 78’ λ.τ. Καλλίας), Ευθυμιάδης, Χατζηασλανίδης, Αγαθαγγελίδης, Τσολακίδης, Παυλίδης, Κυράνας (78’ Αποστολίδης), Μωϋσιάδης.

ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Μπαδήμας): Καραγκιόζης, Πάνος (77′ Παπανικόπουλος), Παπαργυρίου (24′ λ.τ. Τσαπακίδης), Πιρίτζαους, Γιαλαμίδης, Ψάλτης, Μπίντσης (46′ Ιω. Παπαδόπουλος), Niasse, Isaksson (77′ Βοριαζίδης), Καραγιάννης (60′ Αποστολίδης), Κανούλας.

Διαιτητής: Ι. Παραδεισόπουλος (Πιερίας).
Βοηθοί: Γ. Κουτσικανίδης (Πιερίας), Μ. Μαυρογιώργης (Πιερίας).

Πηγή: Ματιές στα σπορ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This