Επιλογή Σελίδας

Ο Βατανιακός (4-3) επικράτησε με 83-69 του Εδεσσαϊκού (3-4), στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Με το δεξί κατάφερε να ξεκινήσει τα playoff της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ ο Βατανιακός ο οποίος μετά από μία σκληρή μονομαχία κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στον Εδεσσαϊκό. Η ομάδα της Κατερίνης έφτασε δίκαια στην κατάκτηση της νίκης αφού ήταν ανώτερη στον αγώνα από τον αντίπαλό της, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική δεύτερη περίοδο στην οποία σημείωσε double score, χτίζοντας γερές βάσεις για να φτάσει στην επικράτηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ο Εδεσσαϊκός έμοιαζε αποφασισμένος να μην παραδώσει τόσο εύκολα τα όπλα του καταφέρνοντας να επιστρέψει από το μείον είκοσι και ενώ έδειχνε καταδικασμένος στα μισά της τρίτης περιόδου, έριξε τη διαφορά μέχρι τους τέσσερις στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά στην τελική ευθεία του ματς δεν είχε άλλες απαντήσεις, με  αποτέλεσμα ο Βατανιακός να διαφυλάξει το προβάδισμά του και να φτάσει με ιδρώτα σε μία δίκαιη εν τέλει νίκη.

Στην πρώτη περίοδο το προβάδισμα άλλαξε χέρια ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δέκα φορές, με τους δύο αντιπάλους να επιδίδονται σε ένα τρομερό «μπρα-ντε-φερ». Καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο των τεσσάρων πόντων, με το φινάλε του δεκαλέπτου να βρίσκει τον Βατανιακό να προηγείται με 18-17.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα της Κατερίνης η οποία παρά το αρχικό γρήγορο 0-5 σερί του Εδεσσαϊκού στο πρώτο λεπτό κατάφερε και «γύρισε το διακόπτη» φέρνοντας το παιχνίδι υπό τον έλεγχό της. Η ομάδα του Πλάτωνα Χοτοκουρίδη άρχισε να… ζεσταίνει τις μηχανές της, έβρισκε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και σταδιακά ανέβαζε το προβάδισμά της παίρνοντας για πρώτη φορά διαφορά έξι πόντων (33-27) τρεισήμισι περίπου πριν τη λήξη της περιόδου, μια διαφορά που κατόρθωσε να την απογειώσει μέχρι και το συν δεκαπέντε ένα σχεδόν λεπτό πριν πάει στα αποδυτήρια (44-29 , 0′ και 52″) με το ημίχρονο να κλείνει εν τέλει με το σκορ στο 44-30, και τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν double score περιόδου!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Βατανιακός συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να εκτοξεύσει τη διαφορά στο συν είκοσι μέχρι τα μισά της περιόδου (55-35, 5′ και 10″). Στη συνέχεια ωστόσο ο Εδεσσαϊκός ήταν αποφασισμένος να πουλήσει … ακριβά το τομάρι του και εκμεταλλευόμενος το ολιγόλεπτο «μπλακ-άουτ» του Βατανιακού, έτρεξε ένα δικό του 0-11 σερί ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (55-46) και κατάφερε να κλείσει τελικά την περίοδο στο μείον οκτώ (58-50).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το πάνω χέρι, με τους φιλοξενούμενους από την δική τους πλευρά να καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες νίκης. Ο Εδεσσαϊκός μείωσε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια και κατάφερε δις να πλησιάσει μέχρι τους τέσσερις πόντους (64-60, 5’ και 57’’ και 66-62, 5’ και 45’’) βάζοντας … φωτιά στο παιχνίδι επιχειρώντας μια μοναδική ανατροπή. Παρ’ όλα αυτά και ενώ είχαν την ευκαιρία από τη γραμμή των βολών να πλησιάσουν στο καλάθι δεν τα κατάφεραν, έμοιαζαν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις,γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι βρήκαν πολλά εύστοχα σουτ στα τελευταία λεπτά, ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα και κατορθώνοντας τελικά να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 83-69.

Διαιτητές: Αναστασιάδης, Ντόγκας.

Δεκάλεπτα: 18-17, 44-30, 58-50, 83-69.

ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα Εδεσσαϊκός ΣΚ
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Μαρμαρίδης* 12 2 4 Πέτκος* 6 1
6 Καρανάτσιος Δ/Α 5 Σταυρόπουλος*
6 Ταρενίδης* 6 Γάτσος 13
7 Βαρβούτης 2 7 Σίπκας
8 Λάλλας 3 8 Συμεωνίδης 6
9 Καραμέλιος Δ/Α 9 Βάτσης 3 1
10 Πόσιος* 5 10 Παπαβραάμ* 10
11 Κοτσίμπελης 1 11 Τσάμης* 6
12 Τσακιρίδης Ι. Δ/Α 13 Πασχαλίδης 15 4
14 Βαρδακώστας* 28 15 Τυρπάνης
15 Ακερμανίδης 18 Κληντσάρης* 8
17 Μπίσμπας* 32 5 82 Παπαδόπουλος 2
Σύνολο 83 7 Σύνολο 69 6
Προπονητής: Χοτοκουρίδης Προπονητής: Μπιτέρνας

Pin It on Pinterest

Shares
Share This