Επιλογή Σελίδας

Εντυπωσιακή η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών, με φόρα από τη μεγάλη νίκη επί της Σερβίας, επικράτησε με επίδειξη δύναμης επί της Αυστραλίας στον τρίτο αγώνα της στον Β’ Όμιλο των προκριματικών του World Cup, στην Ποντγκόριτσα, καθώς το… κοντέρ έγραψε 20-5 υπέρ της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βλέπει πλέον με άλλον… αέρα, ευνοϊκό, τη συνέχεια της διοργάνωσης και την πρόκρισση στην τελική φάση (Super Final) της διοργάνωσης στο Λος Άντζελες το ερχόμενο καλοκαίρι. Τη Δευτέρα 13/3 (18:30), η Εθνική μας κοντράρεται με τη Γεωργία και την Τρίτη 14/3 (20:30) με την οικοδέσποινα ομάδα του Μαυροβουνίου, για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και είναι φανερό πως μπορεί να πετύχει τον στόχο και να πάρει μία από τις τρεις πρώτες προνομιοούχες θέσεις.

Απέναντι στα «καγκουρό» η Εθνική έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο οκτάλεπτο σε άμυνα και επίθεση. Δεν δέχθηκε γκολ ενώ σημείωσε επτά (!) και φυσικά εκεί τα πάντα τελείωσαν, αφού ήταν αδύνατο για την Αυστραλία να επιστρέψει. Το εντυπωσιακό είναι πως στην πρώτη περίοδο η Ελλάδα δεν είχε μόνο επτά γκολ αλλά είχε και δύο χαμένα πέναλτι! Η Αυστραλία βρήκε το πρώτη της γκολ με τον Μπλέικ Έντουαρντς, στα μισά της δεύτερης περιόδου και στο ημίχρονο η «γαλανόλευκη» ήταν μπροστά με 10-1.

Με γκολ του Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω, 1.27 πριν από το τέλος, η Εθνική ξέφυγε για πρώτη φορά και συν11 (13-2), με τον Πάουερ να απαντάει στη συνέχεια (13-3). Η Εθνική δεν σταμάτησε ούτε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Στην άμυνα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην επίθεση οι παίκτες του Βλάχου…περνούσαν πάνω από τους Αυστραλούς. Έτσι με ένα σερί 5-0, η διαφορά πήγε στο +15 (18-3) ενώ το τελικό σκορ ήταν 20-5. Κορυφαίος σκόρερ της Εθνική ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με 5 γκολ.

Οκτάλεπτα: 7-0, 3-1, 3-2, 6-2, 7-2.

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου 5, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Νικολαϊδης 3, Κάκαρης 2, Δερβίσης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Αυστραλία (Τιμ Χάμιλ): Πόρτερ, Νανγκλ 1, Μπέρχουλκ 1, Νέγκους, Πάουερ 1, Λέιμπι, Παβιλάρντ 1, Μάρντσεν, Φορντ, Τίμ. Πουτ, Τσ. Πουτ, Εντουαρτς 1, Χετ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This