Επιλογή Σελίδας

Η Άννα Κορακάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι και η Χριστίνα Μόσχη καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο αγώνισμα εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.
Ιστορικές στιγμές για την ελληνική σκοποβολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι που φιλοξενείται στο Ταλίν της Εσθονίας. Η Άννα Κορακάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα, προσθέτοντας μια ακόμα μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της.

Όμως τα υπέροχα νέα είχαν και συνέχεια, η Χριστίνα Μόσχη κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό του αγωνίσματος και η 20χρονη εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

moschi

H αθλήτρια από την Κατερίνη γίνεται το τρίτο μέλος της ολυμπιακής ομάδας που θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την Άννα Κορακάκη και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην.

Και στην κορυφή της Ευρώπης η Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη μετά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο πιστόλι 25μ. στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι το 2018, το χρυσό στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 στο Μινσκ και τα χρυσά στους Μεσογειακούς Αγώνες (Ταραγόνα 2018, Οράν 2022) τώρα έγινε και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ταλίν.

Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο η 27χρονη σκοπεύτρια από τη Δράμα νίκησε τη Γαλλίδα, Καμίλ Γιεντρεζέφσκι με 16-14 και ανέβηκε στο πιο υψηλό σκαλί του βάθρου στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το ασημένιο στο Όσιγιεκ το 2019 και το χάλκινο στο Βρότσλαβ το 2020.

Η Γιεντρεζέφσκι εξασφάλισε επίσης την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη Χριστίνα Μόσχη να καπαρώνει το δεύτερο ολυμπιακό εισιτήριο από αυτύ τη διοργάνωση. Ανάμεσά τους στην 3η θέση ήταν η Ελμίρα Καραπετιάν από την Αρμενία.

Η κατάταξη του τελικού

1.Άννα Κορακάκη (Ελλάδα)
2.Καμίλ Γιεντρεζέφσκι (Γαλλία)
3.Ελμίρα Καραπετιάν (Αρμενία)
4.Χριστίνα Μόσχη (Ελλάδα)
5.Κλαούντια Μπρες (Πολωνία)
6.Βερόνικα Μάγιορ (Ουγγαρία)
7.Σεβάλ Ταρχάν (Τουρκία)
8.Ζοράνα Αρούνοβιτς (Σερβία)

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This