Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Ήταν ένα ωραίο απόγευμα την Τετάρτη στη Λαμία – ωραία δεδομένων των ασφυκτικών συνθηκών που επικρατούν πανελλαδικά αλλά ας μην μπούμε σήμερα σε αυτό το θέμα.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, έβαλε πέντε γκολ, ορισμένα εκ των οποίων πολύ όμορφα, έδειξε εκ νέου ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κυρίως εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό. Για έκτη φορά τα τελευταία εφτά χρόνια.

Θα μου πείτε, εντάξει, δεν σκότωσε και κανένα θηρίο, με τη Λαμία έπαιζε. Σωστά. Αλλά νωρίτερα απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, με πολύ πειστικό τρόπο. Και γενικά όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκλείσει τους πάντες – Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό. Τους δύο πρώτους τους έχει κερδίσει και σε τελικό κατά τη διάρκεια της εφταετίας. Η μία και μοναδική φορά που έχει αποκλειστεί στον θεσμό, από το 2017 μέχρι σήμερα ήταν το 2020 κόντρα στον Ολυμπιακό, με νίκη 3-2 στην Τούμπα και ήττα 2-0 στο Φάληρο. Στο πάγκο καθόταν ο Αμπέλ. Ο Λουτσέσκου ως προπονητής του «Δικεφάλου» δεν έχει αποκλειστεί ποτέ. Βασικά μέσα στο δικό του μυαλό δεν έχει χάσει και το τρόπαιο ποτέ, διότι φαντάζομαι για τον ίδιο τον περυσινό τελικό τον κέρδισε ο ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος κατάφερε και σε ένα -σχετικά ήσυχο και σίγουρα- εύκολο απόγευμα για την ομάδα του να γίνει βασικό αντικείμενο συζήτησης. Η αντίδρασή του στα μπινελίκια που του έριχναν οι οπαδοί των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το τέλος του αγώνα κατά βάση είχε πλάκα. Και δείχνει ότι βρίσκεται και ο ίδιος σε καλή κατάσταση, όπως και η ομάδα του. Είναι κεφάτος. Τούτο σημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα φωνάζει διαρκώς και με κάθε ευκαιρία για τη διαιτησία.

Στη Λαμία ο διαιτητής και ο VAR δεν είδαν καθαρό χέρι – πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων (με το σκορ τότε στο 0-1). Θυμίζω ότι τις προηγούμενες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ έχασε δυο βαθμούς στην Τρίπολη ενώ στερήθηκε ένα πέναλτι (και πιθανόν ακόμα δυο βαθμούς) στα Γιάννενα, επειδή ο VAR δεν κάλεσε ποτέ τον διαιτητή να εξετάσει τις φάσεις. Στη Λαμία συνέβη το ίδιο, απλώς δεν κόστισε. Στο «Καραϊσκάκης» ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να αλλάξει μια σωστή απόφαση ! Κι εκείνος την άλλαξε. Και κόντρα στον Λεβαδειακό που επιτέλους ο VAR έκανε σωστά τη δουλειά του και κάλεσε τον διαιτητή να αλλάξει την λανθασμένη απόφαση καταλογισμού πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ, εκείνος επέμεινε.

Κοιτάξτε, δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις του Ραζβάν, το έχω γράψει πολλές φορές. Ειδικά η ρητορική «Βόρειοι και Νότιοι». Ωστόσο το γεγονός παραμένει: του δίνουν διαρκώς αφορμές να διαμαρτύρεται. Ειδικά το VAR είναι σαν να τρολάρει τον Ρουμάνο κατ΄ εξακολούθηση. Οπότε κι εκείνος, με την άνεση του 1-5, επέστρεψε το τρολάρισμα με χαμόγελο και καζούρα στους οπαδούς της Λαμίας.

Πλην όμως τα εύκολα τελείωσαν. Με εξαίρεση την τυπική ρεβάνς κόντρα στην Λαμία, από εδώ κι εμπρός κάθε ματς του ΠΑΟΚ θα είναι είτε ντέρμπι, είτε ιδιαίτερα κρίσιμο.

Μαζί με τα εύκολα λοιπόν, καλό θα είναι να τελειώσει και το τρολάρισμα. Και ο εκάστοτε VAR να αρχίσει επιτέλους βλέπει καλύτερα στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Διότι αν μέχρι τώρα η κατάσταση είναι για γέλια, δεν θέλει και πολύ να εξελιχθεί για κλάματα.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This