Επιλογή Σελίδας

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, αφού “προσγειώθηκε” στο τριπλούν στα 16,58 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού εξαργύρωσε τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια και κατάφερε σε έναν αγώνα με διαθέσιμα τα δύο από τα τρία μετάλλια – το πρώτο ήταν κλεισμένο από τον Πιτσάρδο – να ανέβει στο βάθρο των νικητών και κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Ανδρικόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα με 16,20 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο και τρίτο άλμα, πέτυχε 15,91 μ. στο τρίτο και κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο πέμπτο με το 16,58 μ., που είναι ρεκόρ του στον κλειστό στίβο, αφού είχε 16,39 μέτρα. Παράλληλα ο 26χρονος “έπιασε” στην έκτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα στον κλειστό στίβο τον Σταμάτη Λένη. Ο αθλητής είχε δείξει από τον προκριματικό όχι μόνο σε καλή κατάσταση, αλλά σε θέση να απαντήσει σε κάθε άλμα αντιπάλου του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει την καλύτερη προσπάθεια του στο τρίτο άλμα του προκριματικού και να στο πέμπτο του τελικού, ενώ νωρίτερα βρισκόταν εκτός βάθρου.

Ο μοναδικός Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) ήταν νικητής με 17,60 μ., κορυφαία επίδοση στον κόσμο και παράλληλα συνέχισε το μοναδικό σερί νικών από το 2021 μέχρι και σήμερα σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης. Ο Γερμανός Μαξ Χες ανέβηκε για τέταρτη φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρο στη διοργάνωση με άλμα στα 16,57 μέτρα.

Νίκος Ανδρικόπουλος: “Όταν πιστεύεις σε κάτι και προσπαθείς ανταμείβεσαι”

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Νίκος Ανδρικόπουλος είναι ένας αθλητής που αν μη τι άλλο στη διαδρομή του στους στίβους έχει αποδείξει πως βασίζεται στη σκληρή δουλειά. Συνεπής και μετρημένος μπορεί μέχρι σήμερα να μην είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο των νικητών μια μεγάλης διοργάνωσης, ωστόσο είχε δείξει πως αποτελεί έναν άλτη με προσόντα. Σήμερα ήταν η στιγμή του να ανταμειφθεί για τη δουλειά και την επιμονή που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

“Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι ο αγώνας. Από το πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα βρει τον εαυτό μου και ένιωθα σιγουριά. Ο προκριματικός πήγε πολύ καλά και αυτό μου έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Σήμερα ήμουν πολύ πιο χαλαρός ψυχολογικά και αυτό βγήκε κυρίως, ήμουν πιο άνετος χωρίς το βάρος του προκριματικού, που για μένα είναι πιο δύσκολος αγώνας”, είπε και συμπλήρωσε: “”Όταν πιστεύεις σε κάτι και προσπαθείς να το πετύχεις καθημερινά πιστεύω πως έρχεται η στιγμή που ανταμείβεσαι. Πολύ χαρούμενος, γιατί έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και σήμερα ήρθε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είχα κι εγώ τις δύσκολες στιγμές μου, αλλά πάντα έβρισκα κάτι για να συνεχίσω. Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να είμαι στις διοργανώσεις και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου, αυτός είναι ο στόχος μου».

Αναφορικά με το ποια ήταν η στιγμή που πίστεψε στον εαυτό του, είπε: “Στο δεύτερο μου άλμα κατάλαβα πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο τέταρτο λίγο χάλασα τον ρυθμό μου αλλά συγκεντρώθηκα στο πέμπτο και βγήκε το άλμα που χρειαζόταν (16.58μ.)”.

Στις εξέδρες του σταδίου, μέλη της ομάδας παρακολουθούσαν τις προσπάθειες του αθλητή μας και τον στήριζαν. “Η εξέδρα ήταν πολύ καλή. Τα παιδιά, αλλά και κάποιοι Έλληνες στην εξέδρα μου έδωσαν πολύ δύναμη”, είπε.

Η απονομή στο τριπλούν θα γίνει αύριο το πρωί.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This