Επιλογή Σελίδας

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό ολοκλήρωσε την καλή της πορεία στο μονό του Μοντερέι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία ηττήθηκε από την Ysaline Bonaventure, Νο.96 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (5), 4-6, 6-1, έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά μάχης.

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.150 στον κόσμο, θυμίζουμε πως μπήκε στο τουρνουά του Μοντερέι από τα προκριματικά, όπου απέκλεισε τη 15χρονη Μεξικανή Lya Fernandez Olivares με 6-1, 6-1, καθώς και την Ισπανίδα Marina Bassols Ribera, Νο.126 στον κόσμο, με 6-4, 6-4.

Σήμερα η Παπαμιχαήλ κατάφερε να προηγηθεί με 5-3 στο 1ο σετ της αναμέτρησής της με την Bonaventure, έχασε όμως την ευκαιρία να το κλείσει σε κάποιο από τα 2 επόμενα games, όπως και στο 12ο, όταν ήταν μπροστά με 6-5. Τελικά το σετ πήγε στο tie-break και εκεί έμεινε πίσω με 1-4 και αργότερα με 3-6, για να το χάσει με 5-7, στο 3ο set point της Βελγίδας.

Στο 2ο σετ η Bonaventure προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1, η Παπαμιχαήλ όμως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, κερδίζοντας 5 διαδοχικά games, για να πάρει το σετ με 6-4.

Παρόλα αυτά η Bonaventure κέρδισε 2 πολύ σημαντικά games στο ξεκίνημα του 3ου σετ, αλλάζοντας ξανά τα δεδομένα. Στο 1ο game η Βελγίδα έσωσε 3 break points για να σταματήσει το σερί της Δέσποινας, ενώ στο 2ο έσωσε ένα game point και έκανε το break στην πρώτη της ευκαιρία, για το 2-0.

Η Παπαμιχαήλ μείωσε προσωρινά σε 2-1, δεν είχε όμως σύμμαχο το σερβίς της στη συνέχεια και γρήγορα η Βελγίδα με 8 κερδισμένους πόντους στη σειρά έκανε το 4-1. Με νέο break έφτασε στο 5-1 η Bonaventure, που κράτησε το σερβίς της και εκμηδένισε τις ελπίδες της Ελληνίδας παίκτριας, για να “σφραγίσει” τη νίκη της στο 7ο game.

Στον 2ο γύρο του Monterrey Open, η Bonaventure θα αντιμετωπίσει μια εκ των Katerina Siniakova και Kamilla Rakhimova.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This