Επιλογή Σελίδας

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ιδρύθηκε στη Μεγάλη Γέφυρα το ποδοσφαιρικό σωματείο Μέγας Αλέξανδρος.​

Φίλαθλοι του χωριού όπως οι Γιώργος Σίμος, Λάκης Νέτσιος, Θωμάς Πλατιώτης (ανταποκριτής της εφημερίδας “Σπορ του Βορρά), ο ιερέας π. Γιώργος Πετκόπουλος (όλοι αείμνηστοι), ο Τάκης Μαλάκης κ.α. αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα, προκειμένου τα παιδιά του χωριού και ορισμένοι ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού, που είτε βρισκόταν στην δύση της καριέρας τους, είτε δεν μπορούσαν για διάφορους λόγους να παίξουν στο Αιγίνιο να την επανδρώσουν σταδιακά, στοχεύοντας αρχικά στην συμμετοχή τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πιερίας και με επόμενο άμεσο βήμα την καλλιέργεια του αθλήματος και ανάπτυξη των αθλητών στο μέτρο δυνατού, γιατί τα υπάρχοντα εφόδια δεν ήταν εύκολο να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση.​

Έδρα υπήρξε το Δημοτικό γήπεδο Μεγάλης Γέφυρας, που για τα δεδομένα της εποχής ήταν προσιτό και βιώσιμο, αφού διέθετε καλό αγωνιστικό χώρο με φυσικό χόρτο.

Γρήγορα άρχισαν τα θετικά μηνύματα και στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας της ένωσής μας, η ομάδα έκανε αξιόλογη προσπάθεια και δεν πέρασαν πολλά χρόνια έως ότου ο Μέγας Αλέξανδρος να ανέβει στη Β’ κατηγορία​ (1989).

Σ’ αυτό βοήθησε σημαντικά και η αρμονική συνεργασία με τον Αιγινιακό, καθώς εξελίχθηκε σε θυγατρική του ομάδα, με παίκτες νεαρούς από την Ακαδημία του να μετακομίσουν στον διπλανό σύλλογο, η οποίος ουσιαστικά αποτελεί τον “προθάλαμο” αξιοποίησης των ταλέντων.

Και δεν ήταν λίγοι, που φόρεσαν μετέπειτα τη φανέλα του, εκ των οποίων ορισμένοι εξ’ αυτών να​ σταδιοδρομήσουν στο αιγινιώτικο κλαμπ.

Προπονητές διετέλεσαν αρκετοί παλαίμαχοι παίκτες του Αιγινιακού όπως ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Χρήστος Τριανταφυλλίδης κ.α..​

Ακόμα τα ηνία είχε και ο πτυχιούχος τεχνικός Βασίλης Παπαβασιλείου, πρωτόγνωρα τότε να υπάρχει διπλωματούχος κόουτς.

Ο πρώτος παίκτης, που μεταπήδησε στον Αιγινιακό ήταν ο επιθετικός Βασίλης Κωστούλας, που έφυγε νωρίς από την ζωή σε τροχαίο.

Στη συνέχεια η ομάδα της Μεγάλης Γέφυρας διατήρησε την ενεργή παρουσία της έως το 1992, όταν πλέον διαλύθηκε και διαγράφηκε διά παντός από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Στο “κύκνειο άσμα” του Μέγα την περίοδο 1991-92, διοικητικοί υπεύθυνοι, που “έτρεξαν” την ομάδα​ ήσαν οι Κώστας Πελοπίδας και Χρήστος Τσιντικίδης, ενώ την τεχνική ηγεσία κατείχε ο υπογράφων. Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παρότι το συγκρότημα της Μεγάλης Γέφυρας κέρδισε την παραμονή του στην δεύτερη κατηγορία Πιερίας,​ εν τούτοις σταμάτησε την αγωνιστική της δραστηριότητα στο τέλος της χρονιάς.

Ποδοσφαιριστές που άλλαξαν στρατόπεδο ήσαν ο Κώστας Κοντόπουλος, που έκανε μεγάλη καριέρα, περίπου 15 χρόνων στην ομάδα μας και ήταν η “σημαία” της, ο Αντώνης Παπαργυρίου, ο Ρούλης​ Δημητριάδης, ο Ρούλης Τσιντικίδης, ο αείμνηστος Γιάννης Μυρωτής, που έφυγε από την ζωή το καλοκαίρι του 1990 σε ηλικία 17 χρόνων όταν πήγε στον Αιγινιακό (σκοτώθηκε ως συνοδηγός σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα), ο​ Λεωνίδας Καλφούντζος κ.α..

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα​

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
1) Ανταπόκριση της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” για τον αγώνα Μεθώνη – Μέγας Αλέξανδρος 3-4 της περιόδου 1989-90, που έδωσε τη βίζα ανόδου στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, στην ομάδα του Χρήστου Τριανταφυλλίδη.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και όρθια άτομα

2) Η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Μεγάλης Γέφυρας της σεζόν 1989-90.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This