Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Τσαρτσιανίδη

«Βυσσινή» βάφτηκε το γειτονικό «ντέρμπι» ανάμεσα σε ΑΕΠ Κοζάνης και Μακεδονικό Φούφα, με τους «Πόντιους» να κερδίζουν με το εμφατικό 5-0, χάρις σε γκολ που πέτυχαν οι Λόπεζ, Βασίλτσης (2), Κουλούσιας και Περδόμο.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και ήταν το μόνο που διεξήχθη το Σάββατο, λόγω των αποκριών.

Στις κερκίδες του ΔΑΚ  Κοζάνης, παραβρέθηκαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Η ομάδα της ΑΕΠ Κοζάνης από τη μία πλευρά, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, παίρνοντας μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ παιχνίδι το παιχνίδι, δείχνει πως η αγωνιστικής της εικόνα έχει βελτιωθεί, ενώ οι μεταγραφές που έκανε τον Ιανουάριο, έχουν βοηθήσει προς το καλύτερο.

Από την άλλη πλευρά, ο Μακεδονικός Φούφα παρουσιάστηκε «αγνώριστος» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας πάρα πολλά λάθη, από την αρχή έως και το τέλος, αφού τίποτα δεν του πήγε καλά, έχοντας βέβαια και απουσίες βασικών παιχτών. Μάλιστα έχασε την ευκαιρία να βάλει και το γκολ της τιμής από την άσπρη βούλα, με τον  Χάιτα να χάνει το κερδισμένο πέναλτι της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Φούφα μόλις στο 2ο λεπτό, εκεί όπου μετά από εκτέλεση φάουλ του Πατίλα, ο Λόπεζ με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Η ΑΕΠ Κοζάνης βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και άλλο γκολ στο 6ο λεπτό με τον Βασίλτση, ο οποίος με ωραίο πλασέ θα γράψει το 2-0.

Στο 10ο λεπτό ο Μακεδονικός Φούφα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξανά μπει στο ματς, αφού μετά από λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα της ΑΕΠ Κοζάνης, Χρήστού Καλιαμπάκα, ο Χάιτας θα πάρει την μπάλα, θα μπει στην περιοχή υπό την πίεση του Κουντούρη, αλλά το πλασέ του δεν θα είναι καλό, με τον Καλιαμπάκα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 26ο λεπτό και πάλι από φάουλ του Πατίλα, ο Δημητριάδης στην προσπάθεια του να μπλοκάρει την μπάλα δεν θα τα καταφέρει, αφού αυτή θα φύγει από τα χέρια του, με τον Βασίλτση να κάνει το πλασέ από κοντά, κάνοντας το 3-0 για την ΑΕΠ Κοζάνης, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, σκορ που θα μείνει μέχρι και την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, θα έρθει η σειρά του Κουλούσια να χρηστεί σκόρερ, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή θα διευρύνει και άλλο το σκορ της ομάδας του, στο 4-0.

Στο 68ο λεπτό, ο Καλιαμπάκας θα ανατρέψει τον Μητσόπουλο μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Φούφα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίκος Χάιτας, με τον Καλιαμπάκα να πέφτει σωστά, μπλοκάροντας την μπάλα.

Έτσι στο 70ο λεπτό, ο Περδόμο θα βγει σε τετ α τετ, σκοράροντας για την ΑΕΠ Κοζάνης, βάζοντας έτσι το «κερασάκι στην τούρτα», για το τελικό 5-0.

Στο 72’ ο Χάιτας με σουτ από διαγώνια θέση, θα στείλει την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας, ενώ στο 86’ ο Κουλούσιας με σουτ μέσα από την περιοχή, θα αναγκάσει τον Δημητριάδη σε απόκρουση.

Με αυτό το «τρίποντο» η ΑΕΠ Κοζάνης έφτασε τους 18 βαθμούς, περιμένοντας να δει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Την επόμενη αγωνιστική, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Σβορώνο.

Από την άλλη, ο Μακεδονικός Φούφα παρέμεινε στην τελευταία θέση με 13 βαθμούς, έχοντας δύσκολο έργο μπροστά του. Την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει στην Πτολεμαΐδα τον Εδεσσαϊκό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΠ Κοζάνης: (Βιέρα) Καλιαμπάκας (78’ Μεντεσίδης), Lopez, Κιρκιλιανίδης, Λιάκος (46’ Αδαμόπουλος), Miyenga (66’ Ζάβκο), Κουλούσιας, Κουντούρης, Σάλλα Ρ., Πατίλας, Perdomo (72’ Καραγιαννίδης), Βασίλτσης (66’ Παπαζήσης)

Μακεδονικός Φούφα: (Καπετάνος Κ.) Δημητριάδης, Παπάς (56’ Μητσόπουλος), Σεκουλίδης, Καρασιούνας (34’ Ηλιάδης), Κοντογουλίδης, Μωυσιάδης (66’ , Τοπάλης, Χάιτας, Θεοδουλίδης (56’ Ρωσίδης), Βασσάκης (66’ Πολυχρονίδης), Καλογιαννίδης

Πηγή: top-sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This