Επιλογή Σελίδας

H Μαρία Σάκκαρη, παρότι δεν ήταν στην καλύτερή της μέρα, πάλεψε και έστειλε τον ημιτελικό με την Jessica Pegula σε 3ο σετ, όμως εκεί η Αμερικανίδα “καθάρισε” την υπόθεση πρόκριση και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Qatar Open.

Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα, η Jessica Pegula επικράτησε της Μαρίας Σάκκαρη με 6-2, 4-6, 6-1 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Qatar Open στην Ντόχα.

Σε σχέση με το υπόλοιπο τουρνουά, όπου παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο, η Σάκκαρη δεν βρέθηκε σε καλό απόγευμα σήμερα, παρόλα αυτά πάλεψε και δεν έπεσε αμαχητί, απέναντι σε μια από τις καλύτερες του κόσμου και Νο.2 του ταμπλό.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι αλλαγές συνθηκών για τη Μαρία, καθώς θυμίζουμε πως χθες συμμετείχε στον τελευταίο προημιτελικό, ένα ματς με την Caroline Garcia που κέρδισε σε περισσότερο από 2,5 ώρες το βράδυ, ενώ σήμερα έπρεπε να βγει στο court μεσημέρι, στον πρώτο ημιτελικό – λιγότερες από 20 ώρες μετά τον δύσκολο χθεσινό της αγώνα. Όλα αυτά ενώ σήμερα είχε και πολύ δυνατό άνεμο, κάτι όμως βεβαίως που επηρέασε το παιχνίδι και των δυο παικτριών.

Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη το ότι δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό και είχε ένα κακό 1ο σετ από τη γραμμή του σερβίς, στο οποίο υπέστη 3 break και το έχασε με 2-6 αρκετά γρήγορα.

Κακό ξεκίνημα είχε και στο 2ο σετ η 27χρονη Ελληνίδα, η οποία βρέθηκε πίσω με 2-6, 0-2. Άρχισε να έχει σφυγμό στα μέσα του 2ου σετ η Μαρία, όταν επέστρεψε από το 2-4, 0-30 για να μειώσει σε 3-4, παίρνοντας αρκετή ψυχολογία σ’ αυτό το σημείο.

Στο 8ο game έκανε και το break back, για να ισοφαρίσει σε 4-4, ενώ πέρασε και μπροστά, καθώς επέστρεψε ξανά από το 0-30 στο επόμενο service game της και κράτησε για το 5-4. Σε ένα σημείο που και η Pegula έβγαλε αρκετή νευρικότητα και έκανε πολλά αβίαστα λάθη, η Σάκκαρη το εκμεταλλεύτηκε και με 2ο διαδοχικό break πήρε το σετ για το 6-4, το οποίο ολοκληρώθηκε με διπλό λάθος της Αμερικανίδας.

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ, παρότι ξανά η Σάκκαρη δέχτηκε με το καλημέρα break, πάλεψε και έμεινε για λίγο κοντά στην Αμερικανίδα. Αρχικά πήρε πίσω το break και ισοφάρισε σε 1-1, όμως πριν το πρώτο διάλειμμα και changeover η Pegula ανέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας και 2ο break για το 2-1.

Η Σάκκαρη είχε break back point για το 2-2, το έχασε όμως και η Αμερικανίδα πήρε ένα σημαντικό game για το 3-1. Κάπου εκεί ξεκίνησε να απομακρύνεται η Pegula, η οποία έκανε 2 ακόμα break και ένα love service game, για να φτάσει σ’ αυτό το εμφατικό 6-1 στο 3ο σετ, στο οποίο η Σάκκαρη δεν κράτησε ούτε μια φορά το σερβίς της!

Η Pegula πήρε ρεβάνς καθώς είχε ηττηθεί στον τελευταίο αγώνα της με τη Σάκκαρη, στο WTA Finals στο Τέξας, ενώ συνολικά την κέρδισε για 3η φορά σε 7 αναμετρήσεις (3-4).

Κάνει μια πολύ καλή σεζόν η Αμερικανίδα και φέτος, που θα παίξει στον 1ο της τελικό για το 2023, ενάντια σε μια εκ των Iga Swiatek και Veronika Kudermetova.

Πηγή: Tennisnews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This