Επιλογή Σελίδας

Με έναν πολύτιμο βαθμό στις “αποσκευές” του επέστρεψε από τη Χαλκιδική ο ΓΑΣ Σβορώνου που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕ Χανιώτης, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο της Νέας Τρίγλιας για τη 14η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα της Πιερίας προηγήθηκε με γκολ του Κυπαρίσση στο 55′ ωστόσο ο Τοπούζης στο 63′ έφερε το ματς στα ίσα για τους Χαλκιδικιώτες, με το 1-1 να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε.

Μάλιστα, το γεγονός ότι οι Σβορωνιώτες από το 66′ αγωνίστηκαν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μυρωτή, δίνει μεγαλύτερη αξία στον βαθμό που κατέκτησαν, αντέχοντας στην πίεση των γηπεδούχων.

Στο α’ ημίχρονο ο ΓΑΣ Σβορώνου είχε τον έλεγχο, χωρίς όμως να μπορέσει να “αγγίξει” το γκολ, απέναντι σε μια ομάδα που είχε δυο πολύ καλές στιγμές με τον Τοπούζη.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Πιερίας που άνοιξε το σκορ στο 55′ με καρφωτή κεφαλιά του Κυπαρίσση έπειτα από σέντρα του Σιδηρόπουλου, ωστόσο ο Τοπούζης στο 63′ εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Κούζα και “έγραψε” το 1-1.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου διεύρυνε το αήττητο σερί του σε 6 παιχνίδια, έχοντας 2 νίκες και 4 ισοπαλίες από τις 15 Ιανουαρίου και μετά.

Το πιερικό σωματείο παραμένει στην 4η θέση μαζί με τον ΑΟ Χανιώτης με τις δύο ομάδες να έχουν από 20 βαθμούς και να απέχουν 3 βαθμούς από τους Δωτιέα Αγιάς και ΠΑΟΚ Κρηστώνης που βρίσκονται στην 9η και 10η θέση, αντίστοιχα.

Την ερχόμενη αγωνιστική ο ΓΑΣ Σβορώνου υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το “φιλμ” του αγώνα
Στο 27′ ο Τοπούζης δοκίμασε το δεξί του πόδι εκτός περιοχής, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κούζα και να σκάει στη συνέχεια έξω από τη τελική γραμμή.
Στο 39′ και πάλι ο Τοπούζης βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, πλάσαρε με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 43′ ο Σιδηρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δημητρίου έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 54′ ο Σιδηρόπουλος από τη δεξιά πλευρά έβγαλε χαμηλή σέντρα προς το πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Κυπαρίσσης εκτέλεσε άμεσα με το δεξί αναγκάζοντας τον Παναγιωτίδη σε εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του παραχωρώντας κόρνερ.
Στην επόμενη φάση ο ΓΑΣ άνοιξε το σκορ με τον Σιδηρόπουλο να εκτελεί το κόρνερ και τον Κυπαρίσση να νικάει τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας να πετυχαίνει το 0-1!
Στο 63′ ο ΑΟ Χανιώτης έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Αλωπούδης έβγαλε τη σέντρα με το δεξί από την αριστερή πλευρά, ο Κούζας έκανε άστοχη έξοδο και ο Τοπούζης με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 1-1 στην ανυπεράσπιστη εστία.
Στο 66′ ο Παναγιώτης Μυρωτής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο τάκλιν στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα έφτασε στον Τοπούζη στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος πλάσαρε με το δεξί από κοντινή απόσταση με τον Λαγδάρη να παρεμβαίνει σωτηρία λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Στο 90’+6′ ο Φωκαίδης έπιασε ωραίο γυριστό αριστερό σουτ εντός περιοχής αλλά ο Παναγιωτίδης εκτινάχθηκε στη γωνία του και μπλόκαρε τη μπάλα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καπρέτσος με βοηθούς τους Κολιπέτρο και Κουντουρά (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΟ Χανιώτης (Τάσος Δούμας): Παναγιωτίδης, Φούσκας, Σάιμπερτ (83′ Τότσκας), Κουτσικοβαγγέλης, Χατζηκούρτης, Τρόκας, Ασήμογλου (61′ Θεοδωρίδης), Κανάνι, Αλωπούδης, Χατζής (70′ Πολύζος), Τοπούζης (70′ Μπαλικτσής).
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Δημητρίου, Μυστρίδης, Ναρίνογλου (90+2′ Βούλγαρης), Χατζηθεοδωρίδης, Μυρωτής, Δημηνάς, Σιδηρόπουλος (90+2′ Λαγδάρης), Μακράκης (70′ Ίτσιος), Κυπαρίσσης (88′ Φωκαίδης), Αλεξίου (70′ Κυρτέγος).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This