Επιλογή Σελίδας

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής το μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο ο Βατανιακός ο οποίος επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση επί των Αετών Βέροιας με 74-60 στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης Θεόδωρος Διαμαντόπουλος στο ντέρμπι κορυφής της 17ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η ομάδα της Κατερίνης έφτασε πολύ πιο εύκολα στην επικράτηση από όσο θα περίμενε και η ίδια, απέναντι στους Αετούς που ενδεχομένως να πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση. Το παιχνίδι κρίθηκε σε σημαντικό βαθμό στην τρίτη περίοδο η οποία αποδείχθηκε καταστροφική για τους φιλοξενούμενους που σκόραραν μόλις οκτώ πόντους έναντι είκοσι δύο των γηπεδούχων οι οποίοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο συν είκοσι έξι και «σφιχταγκάλιασαν» τη νίκη τους, με τους παίκτες του coach Οκλαλιώτη να βρίσκονται σε ένα πραγματικά πολύ κακό βράδυ, κυρίως επιθετικά, όπου σκόραραν μόλις σαράντα πόντους έπειτα από τρεις περιόδους, χάνοντας αμέτρητα σουτ και έχοντας μάλιστα σε πολλά εξ αυτών πολύ κακή ποιότητα εκτέλεσης. Με αυτή τη νίκη το σύνολο του Πλάτωνα Χοτοκουρίδη έπιασε στην κορυφή τους Αετούς Βέροιας μετρώντας αμφότεροι πλέον δεκατέσσερις νίκες και τρεις ήττες.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο ξεκίνημα και πήραν το προβάδισμα το οποίο υπερασπίστηκαν σχεδόν για τέσσερα λεπτά. Ο Βατανιακός στην συνέχεια πήρε το πάνω χέρι, έτρεξε ένα εξαιρετικό 13-1 επιμέρους σκορ μετατρέποντας το 6-9 σε 19-10 μέσα σε ένα τρίλεπτο, ανεβάζοντας μάλιστα τη διαφορά ακόμη περισσότερο αργότερα φτάνοντάς την στο συν δώδεκα με το οποίο έκλεισαν την περίοδο (26-14) και τρέχοντας μέσα σε σχεδόν έξι λεπτά, επιμέρους σκορ 20-5!

Οι Αετοί Βέροιας στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκαν εκ νέου δυνατά με το πρώτο και εκμεταλλευόμενοι την επιθετική αστοχία των γηπεδούχων έτρεξαν ένα 2-7 σερί μετά τα πρώτα τρία λεπτά ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (28-21), ενώ στη συνέχεια την κατέβασαν δύο φορές μέχρι τους έξι πόντους (30-24 και 32-26). Ωστόσο στα τελευταία δυόμιση λεπτά του πρώτου μέρους, ο Βατανιακός ξαναπάτησε «γκάζι», βρήκε μεταξύ άλλων δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με αέρα δώδεκα πόντων (44-32).

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, το παιχνίδι άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο των φιλοξενουμένων οι οποίοι έχασαν πάρα πολλά σουτ και έμοιαζαν να επηρεάζονται ψυχολογικά από αυτό το γεγονός έχοντας ταυτόχρονα και προβληματική αμυντική λειτουργία. Με τα συνεχόμενα time out ο coach Οκλαλιώτης προσπάθησε να «αφυπνίσει» τους παίκτες του οι οποίοι όμως δεν ανταποκρίνονταν πετυχαίνοντας μόλις έναν πόντο μετά από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού και δεχόμενοι δέκα (54-33). Οι γηπεδούχοι σε αυτό το σημείο… μύρισαν αίμα και διεύρυναν συνεχώς το προβάδισμά τους φτάνοντάς το δύο φορές μέχρι το συν είκοσι έξι, με το οποίο μάλιστα και έκλεισαν την τρίτη περίοδο (66-40) «αγκαλιάζοντας» σφιχτά τη νίκη τους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Αετοί Βέροιας προσπάθησαν να διεκδικήσουν τις ελάχιστες πιθανότητες που τους είχαν απομείνει για επιστροφή στο ματς και επωφελούμενοι από την μεγάλη χαλάρωση των γηπεδούχων, έτρεξαν ένα 2-10 επιμέρους ρίχνοντας τη διαφορά στους δεκαοκτώ (68-50, 3’ και 54’’). Ο Βατανιακός ωστόσο δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να τον βάλει σε περιπέτειες, διαχειρίστηκε το προβάδισμά του και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μετριάσουν το εύρος της ήττας τους με το σκορ να κλείνει στο 74-60.

Διαιτητές: Τοπαλίδης, Φελεκίδης.

Δεκάλεπτα: 26-14, 44-32, 66-40, 74-60.

ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα ΚΣ Αετοί Βέροιας
# Παίκτης Πόντοι Τρίποντα # Παίκτης Πόντοι Τρίποντα
4 Μαρμαρίδης* 17 1 4 Ξυλουργίδης
6 Καραμέλιος 7 Κολέτσας
7 Βαρβούτης 9 8 Γαβριηλίδης Α.
8 Ταρενίδης* 9 Χατζηχαρίσης
9 Λάλλας 5 1 12 Γιαμπατζίδης* 12
10 Πόσιος* 5 14 Παπαδόπουλος Ι.Μ. 14 2
11 Κοτσίμπελης 2 17 Σιδηρόπουλος 2
14 Βαρδακώστας* 10 24 Λέφας* 16
15 Ακερμανίδης 4 55 Πάππου* 3
16 Τσακιρίδης Ι. 68 Πετρόπουλος
17 Μπίσμπας* 22 3 77 Ιωσηφίδης Κων. 6
99 Ιωσηφίδης Κοσμ.* 7
Σύνολο 74 5 Σύνολο 60 2
Προπονητής: Χοτοκουρίδης Προπονητής: Οκλαλιώτης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This