Επιλογή Σελίδας

Παρότι προηγήθηκε μόλις στο 8′ με τον Αλεξίου και από το 15′ αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω, ο ΓΑΣ Σβορώνου δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, μένοντας στο 1-1 απέναντι στην Καστοριά, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος” για τη 13η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα της Καστοριάς παρά την αποβολή του Παναγιωτίδη στο 15′, βρήκε απάντηση στο γκολ του Αλεξιου με κεφαλιά του Μανακίτσα στο 27′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φωλίνα και κράτησε το 1-1 μέχρι το τέλος. 

Σε αυτό… βοήθησε και ο ίδιος ο ΓΑΣ Σβορώνου που είτε λόγω αστοχίας στο α’ μέρος είτε λόγω δυστοκίας και έλλειψης φρεσκάδας και καθαρού μυαλού στο β’ μέρος, δε μπόρεσε να βρει τις λύσεις μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

Έτσι, οι Σβορωνιώτες δε μπόρεσαν να κλείσουν νικηφόρα τον α’ γύρο του πρωταθλήματος και με συγκομιδή 19 βαθμών είναι ισόβαθμοι με τον ΑΟ Χανιώτης και την Ελασσόνα στην 4η θέση, έχοντας όμως απόσταση μόλις 2 βαθμών από την 9η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής και 3 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα της Πιερίας πλέον στρέφει την προσοχή της στον κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Χανιώτης, με τον οποίο ανοίγει η αυλαία του β’ γύρου του πρωταθλήματος.

Το “φιλμ” του αγώνα
Στο 8 ο λεπτό ο ΓΑΣ άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο σε εκτέλεση τέρμα, όταν ο Αλεξίου με ένα εκπληκτικό δεξί πλασέ λίγα μέτρα μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας για το 1-0!
Στο 11’ ο Κυρτέγος με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Αλεξίου, εκείνος εκτέλεσε με δεξί πλασέ από κοντά αλλά ο Κοσμίδης έπεσε και μπλόκαρε.
Στο 15’ η Καστοριά έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε ο Παναγιωτίδης με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο χώρο
της μεσαίας γραμμής.
Στο 22’ ο Κυρτέγος με μία ακόμη εξαιρετική πάσα βρήκε τον Αλεξίου με τον σκόρερ του ματς να πλασάρει από κοντά αλλά ο γκολκίπερ της Καστοριάς βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε παραχωρώντας κόρνερ.
Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν την παρτίδα όταν ο Φωλίνας εκτέλεσε από τη δεξιά πλευρά το φάουλ με πολλά φάλτσα και με τροχιά προς την εστία και ο Μανακίτσας με κεφαλιά από κοντινή απόσταση την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 29’ ο Μακράκης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με σέντρα προς την καρδιά της άμυνας, ο Αλεξίου έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κοσμίδης επενέβη εντυπωσιακά.
Στο 45+1’ το γυριστό σουτ του Μυστρίδη εντός περιοχής πέρασε εκτός εστίας.

Στο 49’ η Καστοριά βγήκε στην αντεπίθεση και ο Ταρρέλλι με δεξί σουτ εκτός περιοχής υποχρέωσε τον Κούζα να πέσει και να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 51’ μετά από κυκλοφορία μπάλας των παικτών του ΓΑΣ, ο Κυρτέγος εκτέλεσε με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Κοσμίδη να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Στο 65’ ο Καραγκούνης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Αλεξίου με δεξί σουτ από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πάνω από τα γκολπόστ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μιχαηλίδης με βοηθούς τον Βλαδίκα και τη Σιώνη (ΕΠΣ Πέλλας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Καραγκούνης (82’ Μάλα), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Χατζηθεοδωρίδης, Μυστρίδης, Κόλα (46’ Μυρωτής – 82’ Σιδηρόπουλος), Κυρτέγος, Ναρίνογλου (82’ Φωκαΐδης), Μακράκης, Αλεξίου.
Καστοριά (Χάρης Βοριαζίδης): Κοσμίδης, Κωνσταντίνου, Μανακίτσας, Παναγιωτίδης, Ελευθεριάδης, Γκέκας, Μπάρο (63’ Χασάι), Τσελεπής (78’ Μπαλντέ), Πάλλας (73’ Τότσο), Φωλίνας, Σαββόπουλος (46’ Ταρρέλλι).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This