Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Το ματς της αγωνιστικής αυτό της Τούμπας, το θέμα συζήτησης όχι μόνο της αγωνιστικής μα πιθανόν ολόκληρης της σεζόν, προέκυψε στο Περιστέρι.

Για να μην το πάμε γύρω – γύρω, οφείλω να γράψω ευθύς – εξαρχής ότι η ΑΕΚ καλά έκανε και κατήγγειλε το πρόβλημα, εφόσον το εντόπισε (και συγχαρητήρια στον αετομάτη που το πήρε χαμπάρι). Και καλά έκανε φυσικά ο διαιτητή και δεν ξεκίνησε το παιχνίδι με το …χαντάκι στην εστία. Θα ήταν τραγέλαφος έως και επικίνδυνο να διεξαχθεί ματς υπό αυτές τις συνθήκες. Από εκεί και πέρα, ας γίνει ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί.

Αν σηκώνει κράξιμο η περίσταση, αυτό αφορά πρωτίστως τον Ατρόμητο και τους ανθρώπους του για την αβλεψία (;) τους και για τον τρόπο που επιχείρησαν να τη διορθώσουν με τα ..σκαφτικά. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει περιθώριο διεξαγωγής του αγώνα σε άλλη μέρα κι αν αυτό εξαρτάται από την ΑΕΚ. Και σε κάθε περίπτωση, είμαι υπέρ του να γίνει ό,τι λέει ο κανονισμός. Διαπιστώνω σε μια σχετική συζήτηση που έκανα στα social ότι πολλοί ΑΕΚτσήδες προτιμούν το παιχνίδι να διεξαχθεί. Δεν ξέρω αν είναι περισσότεροι ή λιγότεροι, πάντως είναι αρκετοί και αυτό το βρίσκω παρήγορο.

Οι οπαδοί, οι κανονικοί οπαδοί που αγαπούν την ομάδα τους μα αγαπούν και το ποδόσφαιρο δεν μπορούν να σκέφτονται όπως οι παράγοντες. Ασχέτως που εμείς στην Ελλάδα τους έχουμε εκπαιδεύσει εδώ και χρόνια στη νοοτροπία «νίκη με κάθε τρόπο» και στην αποθέωση της «προεδράρας», δεν είναι λογικό να τους χαροποιεί μια επικράτηση άνευ αγώνος, ακόμα κι αν τυπικά είναι απολύτως δικαιολογημένη. Καταλαβαίνω ότι συμβαίνει και θα συνέβαινε με τους οπαδούς όλων των ομάδων – θα έψαχναν και θα έβρισκαν τρόπο να το δικαιολογήσουν, να το παρκάρουν μέσα τους. Αλλά είναι παράλογο, δείγμα της στρεβλής προσέγγισης που έχουμε όλοι απέναντι στο ίδιο το άθλημα.

Το λογικό είναι ο κόσμος να θέλει να παιχτεί μπάλα και να κρίνονται οι τρεις βαθμοί στο χορτάρι. Εφόσον προέκυψαν ζητήματα που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, όχι να χαίρονται αλλά να στεναχωριούνται που θα δουν ένα λιγότερο παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας. Δεν θέλω να απαιτούν να ζημιωθεί η ΑΕΚ φυσικά. Λέω απλώς ότι κάθε τέτοια νίκη, και η πλέον τεκμηριωμένη ακόμα, πρέπει να αφήνει ένα κάποιο μούδιασμα στους οπαδούς. Ή τέλος πάντων να μην τους γεμίζει πραγματικά.

Ο Μελισσανίδης ας πράξει ό,τι θεωρεί σωστό για να προστατεύσει τα συμφέροντα της εταιρείας που διοικεί, κανένα πρόβλημα. Μα οι οπαδοί, οι φίλαθλοι, οι απλοί ΑΕΚτσήδες που επιχαίρουν, νομίζω ότι κάπου έχουν χάσει το νόημα.

Ή μπορεί να το έχω χάσει εγώ.

Υ.Γ. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, όπως να σας πω την αλήθεια ανέμενα. Όμως η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια έκανε τον σταθερό Πασχαλάκη (ο οποίος δεν πραγματοποίησε ούτε μια πραγματικά δύσκολη επέμβαση) ήρωα. Είπαμε, η διαδικασία ωρίμανσης τα έχει αυτά. Όταν όμως δουλεύεις σωστά, παίζεις σωστά, η ανταμοιβή αργά ή γρήγορα θα έρθει. Για τον ΠΑΟΚ που χτίζεται τώρα, νομίζω θα έρθει γρήγορα.

Πηγή: Sdna

Pin It on Pinterest

Shares
Share This