Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ του Μακράκη στο 11′, ο ΓΑΣ Σβορώνου “άλωσε” την έδρα του Δωτιέα Αγιάς, επικρατώντας με 1-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και απέχει πλέον 4 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη έφτασε τους 18 βαθμούς που την φέρνουν ισόβαθμη στην 3η θέση με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου και την Ελασσόνα.

Με το σημερινό “τρίποντο” το πιερικό “συγκρότημα” προσπέρασε τον σημερινό της αντίπαλο αφήνοντάς τον 6ο με 17 βαθμούς.

Ο ΓΑΣ Σβορώνου έφτασε απόλυτα δίκαια στην επικράτηση, με το τελικό 0-1 να φαντάζει μικρό βάσει των ευκαιριών που έχασε η ομάδα της Πιερίας στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νεάπολης. Δοκάρι είχε ο Μυστρίδης στο 60′ ενώ καλές στιγμές είχαν οι Κυπαρίσσης και Αλεξίου ενώ αμυντικά η ομάδα βαθμολογήθηκε με… άριστα καθώς δεν επέτρεψε στους Θεσσαλούς να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Κούζα.

Έτσι, οι Σβορωνιώτες συμπλήρωσαν τέσσερις αγώνες χωρίς ήττα πιστοποιώντας την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον εντός αγώνα της προσεχούς Τετάρτης με την Καστοριά, στο φινάλε του α’ γύρου.

Το “φιλμ” του αγώνα
Στο 9′ ήρθε η πρώτη απειλητική κατάσταση από πλευράς ΓΑΣ με τον Καραγκούνη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Κυπαρίσση να πιάνει τη κεφάλια εντός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο 11′ ο ΓΑΣ Σβορώνου άνοιξε το σκορ όταν έπειτα από εξαιρετική επιθετική συνεργασία, ο Κυπαρίσσης από τη δεξιά πλευρά έσπασε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής, ο Αλεξίου πολύ έξυπνα προσποιήθηκε αφήνοντάς την να περάσει στο πίσω δοκάρι, εκεί που ο Μακράκης με ιδανικό δεξί πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1!
Στο 14’ο Κυπαρίσσης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, εκτέλεσε από δύσκολη γωνιά με τον Μπεκτέσι να επεμβαίνει και στην εξέλιξη της φάσης ο Αλεξίου σούταρε από κοντά αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Δωτιέα απέκρουσε σωτηρία.
Στο 20′ ο Αλεξίου με κεφαλιά-πάσα σχεδόν από το κέντρο τροφοδότησε τον Κυπαρίσση ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό έξω από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει για λίγο εκτός εστίας.

Στο 29′ ο ΓΑΣ άγγιξε το δεύτερο τέρμα, όταν ύστερα από όμορφη ατομική ενέργεια του Μακράκη από την αριστερή πλευρά που απέφυγε δυο αντιπάλους, πάσαρε με υπερένταση πεσμένος στον Αλεξίου, με τον 30χρονο φορ να εκτελεί με το αριστερό από θέση βολής αλλά να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ.
Στο 35′ και πάλι από ιδανική επιθετική ανάπτυξη του ΓΑΣ, ο Κυρτέγος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά προς το σημείο του πέναλτι για τον Αλεξίου ο οποίος με γυριστό σουτ στην κίνηση την έστειλε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στο 44′ μετά από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ του ΓΑΣ η μπάλα έφτασε στον Μυστρίδη που σούταρε από το όριο της περιοχής, ο Κυρτέγος προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας αλλά δεν έκανε επαφή και ο γκολκίπερ του Δωτιέα μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 60′ ο Μακράκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μυστρίδης με δυνατή κεφάλια είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι!
Στο 83′ ο Μυρωτής έκανε το δεξί σουτ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Μπεκτέσι να πέσει χαμηλά στην αριστερή του γωνία αποκρούοντας τη μπάλα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσάνης (ΕΠΣ Κοζάνης) με βοηθούς τους Γκόγκο και Καλινιώτη (ΕΠΣ Ημαθίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Δωτιέας Αγιάς (Χρήστος Καπελιάνης): Μπεκτέσι, Σταθάκος, Τσακάλι, Ντελής, Ντάλλας, Ντακούλας, Λαβαντσιώτης (76′ Σάαρ Αποστολάκης), Αναδόλου (76′ Χατζής Θ.), Δρόσος, Γιαννακόπουλος, Φουκάλας (61′ Ngo’o).
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Καραγκούνης, Χατζηθεοδωρίδης, Μυστρίδης, Κόλα (87′ Δημηνάς), Κυρτέγος (72′ Μυρωτής), Μακράκης (72′ Ναρίνογλου), Κυπαρίσσης (90′ Φωκαΐδης), Αλεξίου (72′ Σιδηρόπουλος).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This