Επιλογή Σελίδας

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει κάποιες από τις πιο ακριβές μεταγραφικές κινήσεις, που έχουν γίνει ποτέ κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και δε δικαίωσαν τις προσδοκίες.

Φελίπε Κουτίνιο

Τον αντικαταστάτη του Νεϊμάρ είδε στα μάτια του συμπατριώτη του η Μπαρτσελόνα. Γι’ αυτό και έξι μήνες μετά την πώληση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, οι Καταλανοί – έχοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία τους – δαπάνησαν το ποσό των 135 εκατομμυρίων ευρώ, για να τον αποκτήσουν από τη Λίβερπουλ. Ο Κουτίνιο έγινε κάτοικος Καμπ Νου τον Ιανουάριο του 2018, στην πιο ακριβή μεταγραφή που έχει γίνει ποτέ χειμώνα, όμως ποτέ του δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Για την ακρίβεια, ποτέ δε βρήκε τη σωστή θέση του στην ενδεκάδα των «μπλαουγκράνα». Έφυγε δύο φορές ως δανεικός (Μπάγερν, Άστον Βίλα), επέστρεψε ισάριθμες φορές στην Μπαρτσελόνα, πριν αποχωρήσει οριστικά με μεταγραφή για την Άστον Βίλα το περασμένο καλοκαίρι.

Φερνάντο Τόρες

Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Λίβερπουλ τον έκαναν έναν από τους πιο περιζήτητους επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων. Με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να ξοδεύει πακτωλό χρημάτων για να δει την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης, οι «μπλε» έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε να τον πάρουν από το Άνφιλντ και να τον κάνουν κάτοικο Στάμφορντ Μπριτζ. Αρχικά, η Λίβερπουλ απέρριψε την πρόταση των 40 εκατομμυρίων λιρών, όμως είπε το μεγάλο «ναι» στα 50 εκατομμύρια λίρες, λίγες ημέρες αργότερα. Ένα ποσό, τον Ιανουάριο του 2011, που τότε αποτέλεσε μεταγραφικό ρεκόρ στην Αγγλία και έκανε τον ίδιο τον πιο ακριβοπληρωμένο Ισπανό ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο Φερνάντο Τόρες δε δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες προς το πρόσωπό του και μέχρι σήμερα θεωρείται μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου.

Άντι Κάρολ

Με τα χρήματα που πήρε η Λίβερπουλ από την Τσέλσι, τον Ιανουάριο του 2011 για τη μεταγραφή του Τόρες, τα έδωσε την ίδια ημέρα (και ακόμα περισσότερα) για να αποκτήσει δύο επιθετικούς. Τον Λουίς Σουάρες και τον Άντι Κάρολ. Κι αν ο Ουρουγουανός φορ τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω, δεν ισχύει το ίδιο και με τον Άγγλο στράικερ. Το ποσό των 35 εκατομμυρίων λιρών θεωρήθηκε υπέρογκο, τότε, για έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι πριν έξι μήνες αγωνιζόταν στην Championship και απλά προερχόταν από ένα καλό εξάμηνο με τη φανέλα της Νιούκαστλ στην Premier League. Η Λίβερπουλ, τελικά, τα έδωσε αυτά τα χρήματα και ο Άντι Κάρολ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Άγγλος ποδοσφαιριστής. Στα 22 του, δεν μπόρεσε να σηκώσει όλο αυτό το βάρος, και μετά από 18 μήνες αποχώρησε από το Άνφιλντ, έχοντας στο ενεργητικό του ελάχιστα τέρματα.

Χουάν Κουαδράδο

Τα πάνω-κάτω έφερε ο Ζοσέ Μουρίνιο τον Ιανουάριο του 2015, προκειμένου να πάρει στην Τσέλσι τον Κολομβιανό άσο. Αρχικά, πούλησε τον Αντρέ Σίρλε στη Βόλφσμπουργκ έναντι 31 εκατομμυρίων ευρώ και με το ίδιο ποσό ακριβώς απέκτησε από τη Φιορεντίνα τον Χουάν Κουαδράδο. Μάλιστα, για να καμφθούν οι αντιστάσεις των «βιόλα» και να πουν το τελικό «ναι», ο Μουρίνιο παραχώρησε δανεικό στην ιταλική ομάδα τον Μοχάμεντ Σαλάχ! Τελικά, στις 2 Φεβρουαρίου, ο Κουαδράδο έγινε κάτοικος Στάμφορντ Μπριτζ, όμως η παρουσία του στο Λονδίνο κράτησε μόλις ένα εξάμηνο. Η Τσέλσι τον παραχώρησε δανεικό στη Γιουβέντους, όπου ο Κολομβιανός αγωνίζεται μέχρι σήμερα, παίρνοντας αργότερα κανονική μεταγραφή.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This