Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ του Αλεξίου στο 33′ ο ΓΑΣ Σβορώνου κέρδισε με 1-0 τον Εδεσσαϊκό, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος” για την 11η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη ήταν ανώτερη των αντιπάλων της και έφτασε δίκαια στην επικράτηση, με το 1-0 να φαντάζει “φτωχό” δεδομένων των αρκετών ευκαιριών που δημιούργησε και έχασε.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν να σκοράρει, ο Αλεξίου απώλεσε τρεις ευκαιρίες στο 12′, 21′ και 32′ ενώ και στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν σημαντικές στιγμές μπροστά στα καρέ των Εδεσσαίων με τους Κυπαρίσση και Μακράκη.

Ο Εδεσσαϊκός που σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν απείλησε τον Κούζα, έμεινε στην τελευταία θέση του πίνακα, έχοντας μόλις 1 νίκη στο πρωτάθλημα (αυτή επί του Πιερικού) και θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση στη συνέχεια για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να παραμείνει στην κατηγορία.

Το ερχόμενο Σάββατο ο ΓΑΣ Σβορώνου “δοκιμάζεται” στην έδρα του Δωτιέα Αγιάς που βρίσκεται στην 3η θέση με 17 βαθμούς.

Το “φιλμ” του αγώνα:
12’ Μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή ο ΓΑΣ βγήκε στην κόντρα, ο Κυπαρίσσης τροφοδότησε τον Αλεξίου
και εκείνος εκτέλεσε με το δεξί από θέση βολής αλλά το σουτ του πέρασε εκτός εστίας.
21’ Ο Κωτσιόπουλος με εκπληκτική 40αρα μπαλιά βρήκε τον Μακράκη στην αριστερή πτέρυγα, εκείνος έφερε τη μπάλα στο δεξί και έβγαλε συστημένη σέντρα
στο πίσω δοκάρι για τον Αλεξίου, με τον φορ του ΓΑΣ να εκτελεί με το δεξί στην κίνηση και τη μπάλα να περνά αργά και βασανίστηκα ξυστά από το κάθετο δοκάρι.
32’ Ο ΓΑΣ βγήκε στην επίθεση με υπεραριθμία, ο Κυρτέγος έστρωσε τη μπάλα στον Αλεξίου όμως εκείνος προτίμησε να τελειώσει τη φάση με το αριστερό
εξωτερικό από κοντινή απόσταση σπαταλώντας σπουδαία ευκαιρία.
33’ ΓΚΟΛ! 1-0: Μετά από σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Εδεσσαϊκού και αδυναμία των φιλοξενουμένων να απομακρύνουν τον κίνδυνο, ο Αλεξίου εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή και με δεξί πλασέ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα σκοράροντας το παρθενικό του τέρμα με τα «κιτρινόμαυρα».
35’ Ο Αλεξίου είχε μία ακόμη καλή στιγμή, αλλά έκανε κακό τελείωμα με το δεξί με καλές προϋποθέσεις λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.
45’ Ο Εδεσσαϊκός απείλησε για πρώτη φορά, με το αριστερό σουτ του Μελικιώτη από το όριο της περιοχής να μην ανησυχεί τον Κούζα ο οποίος μπλόκαρε
τη μπάλα.

47’ Ο Κόλα με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή άγγιξε το 2-0, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
60’ Μοναδική τριπλή ευκαιρία του Σβορώνου να σκοράρει. Ύστερα από αντεπίθεση ο Κυρτέγος σέρβιρε στον Μακράκη ο οποίος βγήκε στο τετ-α-τετ, πλάσαρε από κοντά αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, στην συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Αλεξίου ο οποίος εκτέλεσε με το δεξί με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα και σε τρίτο χρόνο ο Κυπαρίσσης σούταρε με το αριστερό, με τον Κυρτέγο να μπαίνει στην πορεία της μπάλας, αλλάζοντάς της πορεία αλλά εκείνη κατέληξε άουτ.
65’ Ο Καραγκούνης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά προς το ύψος του πέναλτι, ο Κυπαρίσσης έπιασε την κεφαλιά αλλά δε βρήκε στόχο.
67’ Ο Κυπαρίσσης βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, κοντρόλαρε και γύρισε τη μπάλα προς το δεξί του αλλά το δυνατό του σουτ κατέληξε λίγο πάνω από το
οριζόντιο δοκάρι.
80’ Ο Μακράκης εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του αμυντικού του Εδεσσαϊκού να διώξει και εκτέλεσε με το αριστερό από τη μικρή περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ των
φιλοξενουμένων έδιωξε σωτήρια με το ένα πόδι σε κόρνερ.
83’ Μετά από ωραία εκτελεσμένη κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, ο Δημηνάς έστρωσε τη μπάλα στον Κυπαρίσση και εκείνος με εξαιρετικό δεξί πλασέ εκτός
περιοχής είδε τη μπάλα για πολύ λίγο να μην του κάνει το χατίρι, περνώντας άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπουρουζίκας με βοηθούς τους Βαλιώτη και Κουτούμπα της ΕΠΣ Λάρισας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Καραγκούνης, Λαγδάρης (17’ λ.τ. Χατζηθεοδωρίδης), Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Κόλα (68’ Δημηνάς), Μυστρίδης, Κυρτέγος (87’ Φωκαίδης), Μακράκης (87’ Ναρίνογλου), Κυπαρίσσης, Αλεξίου.
Εδεσσαϊκός (Αλέξανδρος Κούρτογλου): Ηλιόπουλος, Πρέτσι, Κεσίδης, Μωυσίδης, Ξανθόπουλος (59’ Στογιαννίδης), Χαντζάρας (73’ Ιωάννου), Σούκιας, Μεληκιώτης, Κυζιρίδης, Καραγιάννης, Μαγγίζης (73’ Σαμαράς).

  • Ο Βασίλης Λαγδάρης αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο στο 17′ και η κατάσταση του θα εκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This