Επιλογή Σελίδας

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 18′ με γκολ του Τσέριν, αλλά υποχώρησε μετά την υποχρεωτική αλλαγή του Μπερνάρ στο β’ ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ που ισορρόπησε τη ρεβάνς ισοφάρισε στο 78′ με πέναλτι του Ολιβέιρα και τελικά πήρε εύκολα την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Λοντίγκιν στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Βαγιαννίδης, αριστερός ο Πούχατς και ο Σάρλια με τον Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Τσοκάι στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή του Σπόραρ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Σοάρες, στο δεξί ο Σάστρε και ο Κουλιεράκης με τον Ίνγκασον οι δύο στόπερ. Ντάντας και Αουγκούστο οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Κωνσταντέλια μπροστά τους. Στο δεξί ”φτερό” ο Ναρέϊ, στο αριστερό ο Ζίβκοβιτς και σέντερ φορ ο Ολιβέιρα.

Σουτάρα του Τσέριν και όλα ανοιχτά!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ με την αύρα και τον ενθουσιασμό της Λεωφόρου, απείλησε με τον Τσοκάι στο 4′ αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ… απάντησε με την κεφαλιά του Ολιβέιρα που πέρασε άουτ και ένα πολύ καλό σουτ του Ζίβκοβιτς που δεν βρήκε στόχο. Από το τέταρτο και έπειτα οι ”πράσινοι” πήραν τον έλεγχο του ματς, σε ένα παιχνίδι με πολλές δυνατές μονομαχίες, νεύρα και αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα ματς της τριλογίας οι γηπεδούχοι είχαν λύσεις στο εξαιρετικό high press του των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να βρίσκουν περισσότερους χώρους προς εκμετάλλευση. Ήταν ζωτικής σημασίας για το σύνολο του Γιοβάνοβιτς να προηγηθεί και το κατάφερε στο 20′.

Aπό την οξυδέρκεια του Μπερνάρντ που είδε τον Τσέριν αμαρκάριστο έξω από την περιοχή και το άπιαστο σουτ του Σλοβένου εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Κοτάρσκι, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ και έβαλε… φωτιά στις κερκίδες. Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους εξαντλήθηκε σε μια ανούσια υπεροχή του Παναθηναϊκού και πολύ ποδοσφαιρικό ”ξύλο”, με το ”τριφύλλι” να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 45’+2′ για το 2-0.

Ο Μπερνάρντ έτρεξε πάνω από το μισό γήπεδο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σπόραρ αλλά ο διεθνής φορ έκανε την χειρότερη δυνατή επιλογή. Εκτέλεσε με τη μία με το σώμα του σε εντελώς λάθος θέση, με την μπάλα να περνά αρκετά μακριά από την εστία του ΠΑΟΚ.

Λάθος του Τσέριν, γκολ ο Ολιβέιρα και η πρόκριση στον ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Μαντσίνι αντί του Τσοκάι και ο Μπερνάρντ πέρασε στον άξονα. Ο Παναθηναϊκός αν και είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπόρεσε να κάνει πολλές ευκαιρίες. Στο 54′ μετά από σέντρα του Βαγιαννίδη, ο Μαντσίνι από πολύ καλή θέση δεν έπιασε καλά τη κεφαλιά ενώ στο 64′ o Κοτάρσκι μπλόκαρε το σουτ του Τσέριν. Η αναγκαστική έξοδος του Μπερνάρντ για να μπει ο Ιωαννίδης και να παίξει με 4-4-2 το ”τριφύλλι” δεν λειτούργησε, ο Παναθηναϊκός πίεζε αλλά ο ΠΑΟΚ είχε λύσεις και απόλυτη τακτική συγκέντρωση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και μέσα σε μια στιγμή, από το χέρι του Τσέριν στη κεφαλιά του Σβαμπ πέτυχαν το γκολ που έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή. Ο Ολιβέιρα νίκησε τον Λοντίγκιν στο 78′, έκανε το 1-1 και έστειλε το σύνολο του Λουτσέσκου να βρει τη Λαμία στα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος.

MAN OF THE MATCH: Νέλσον Ολιβέιρα. Παιχνίδι γεμάτο ουσία από τον Πορτογάλο φορ του ΠΑΟΚ που έκανε πολύ βρώμικη δουλειά, παίζοντας με την πλάτη. Πήρε την εκτέλεση του πέναλτι και με ιδανικό σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν και… καθάρισε για την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ίνγκι Ίνγκασον. Σπουδαίο παιχνίδι από τον στόπερ του ΠΑΟΚ απόψε στη Λεωφόρο. Καθάρισε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στη περιοχή και ήταν αλάνθαστος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άντρατζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος φορ του Παναθηναϊκού ήταν εκτός τόπου και χρόνου, δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του, δεν τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σπατάλησε μια καλή ευκαιρία.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Άνταμ Τσέριν παρότι ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ, έκανε το μεγάλο λάθος στη φάση του πέναλτι. Ήταν απρόσεκτος, το χέρι του ήταν σε αφύσικη θέση και στο 76′ έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει και να… κλειδώσει την πρόκριση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ανεκδιήγητη η διαιτησία του Πέτρι Βιλγιάνεν. Ξεκίνησε το ματς λες και είχε ξεχάσει τις κάρτες και όταν έχασε τον έλεγχο του ματς, τις μοίραζε με τη… σέσουλα. Δεν είδε σε ροή αγώνα το χέρι του Τσέριν στη κεφαλιά του Σβαμπ με τον VAR(Μπαρ Ντάνιελ) να διορθώνει το λάθος του και τον στέλνει στο on field review. Θύμισε διαιτητή μπάσκετ με τη σχολαστικότητά του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, προηγήθηκε νωρίς αλλά ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση, δεν επηρεάστηκε από το τέρμα του Τριφυλλιού και σε μια ανύποπτη φάση κατάφερε να ισοφαρίσει και με αυτό το 1-1 να πάρει τη πρόκριση. Μία πρόκριση στα ημιτελικά που σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε στο 2-0 της Τούμπας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66’ Σάντσες), Σάρλια, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (80’ Κλέινχεσλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (65’ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες (85’ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (79’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (87’ Τόμας).

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This